ESET Online súgó

Keresés Magyar
Válassza ki a témakört

Ellenőrzésből kizárt fájlkiterjesztések

A kizárt fájlkiterjesztések a ThreatSense részét képezik. A kizárt fájlkiterjesztések konfigurálásához kattintson a ThreatSense elemre a További beállítások lapon minden olyan modulnál, amely a ThreatSense technológiát használja.

A kiterjesztés a fájlnév ponttal elválasztott része. A kiterjesztés határozza meg a fájl típusát és tartalmát. A ThreatSense-beállítások ezen szakaszában az ellenőrizendő fájltípusok adhatók meg.


note

Nem összekeverendő a folyamatkivételekkel, a HIPS-kivételekkel és a fájl-/mappakivételekkel.

Alapértelmezés szerint a program az összes fájlt ellenőrzi. Az ellenőrzésből kizárt fájlok listájára bármilyen kiterjesztés felvehető.

A fájlok kizárása az ellenőrzésből akkor lehet hasznos, ha bizonyos típusú fájlok ellenőrzése a velük társított programokban működési hibákat eredményez. MS Exchange-szerver használata esetén érdemes lehet például kizárni az ellenőrzésből az .edb, az .eml és a .tmp kiterjesztésű fájlokat.


example

Új kivétel hozzáadásához kattintson a Hozzáadás gombra. Írja be a kivételt az üres mezőbe (például tmp), és kattintson az OK gombra. A Több érték megadása kiválasztása esetén hozzáadhat több fájlkiterjesztést, amelyeket vonallal, vesszővel vagy pontosvesszővel kell elválasztani egymástól (például válassza ki a Pontosvessző menüpontot a legördülő listából, majd írja be a következőt: edb;eml;tmp).

Használhat különleges szimbólumot is: ? (kérdőjel). A kérdőjel tetszőleges szimbólumot jelent (például ?db).


note

A Windows operációs rendszerben egy fájl pontos kiterjesztésének (ha van ilyen) megtekintéséhez be kell jelölnie a Fájlnévkiterjesztések jelölőnégyzetet a Windows Intéző > Nézet lapon.