ESET Online súgó

Keresés Magyar
Válassza ki a témakört

További ThreatSense-paraméterek

A beállítások szerkesztéséhez nyissa meg a További beállítások > Védelmek > Valós idejű fájlrendszervédelem > További ThreatSense-paraméterek lapot.

További ThreatSense-paraméterek az új és módosított fájlokhoz

A fertőzés valószínűsége az újonnan létrehozott vagy módosított fájlok esetén magasabb, mint a meglévő fájloknál, ezért a program további ellenőrzési paraméterekkel ellenőrzi a fájlt. Az ESET NOD32 Antivirus kiterjesztett heurisztikát használ, amely még a keresőmotor frissítésének megjelenése előtt a vírusdefiníció-alapú ellenőrzési módszerekkel együtt észleli az új kártevőket.

Az újonnan létrehozott fájlok mellett az ellenőrzés az önkicsomagoló (.sfx) fájlokra és a futtatás közbeni tömörítőkre (belsőleg tömörített végrehajtható fájlokra) is kiterjed. A tömörített fájlokat a program alapértelmezés szerint a 10. mélységi szintig ellenőrzi, az ellenőrzés a fájlok méretétől függetlenül megtörténik. A tömörített fájlok ellenőrzési beállításainak a módosításához törölje az Alapbeállítások használata a tömörített fájlok ellenőrzéséhez jelölőnégyzet jelölését.

További ThreatSense-paraméterek a futtatott fájlokhoz

Kiterjesztett heurisztika a fájlok futtatásakor – A fájlok futtatásakor a program alapértelmezés szerint kiterjesztett heurisztikát használ. Ha be van jelölve, azt javasoljuk, hogy a rendszer teljesítményére gyakorolt hatás csökkentése végett tartsa meg az optimalizálás és az ESET LiveGrid® engedélyezését.

Kiterjesztett heurisztika a fájlok cserélhető adathordozóról történő futtatásakor - A kiterjesztett heurisztika virtuális környezetben emulálja a kódot, és a cserélhető adathordozóról való futtatása előtt értékeli a viselkedését.