ESET Online súgó

Keresés Magyar
Válassza ki a témakört

Felhőalapú védelem

Az ESET ThreatSense.Net korszerű korai riasztási rendszerre épülő ESET LiveGrid® felhasználja és az ESET víruslaborjába küldi az ESET felhasználói által szerte a világból beküldött adatokat. A gyanús minták és metaadatok biztosításával a ESET LiveGrid® lehetővé teszi, hogy azonnal választ adjunk ügyfeleink igényeire, és biztosítsuk az ESET hatékonyságát a legújabb kártevőkkel szemben.

A választható lehetőségek az alábbiak:

Az ESET LiveGrid® megbízhatósági rendszer engedélyezése

Az ESET LiveGrid® megbízhatósági rendszer felhőalapú engedélyező- és tiltólistákat biztosít.

Ellenőrizze a Futó folyamatok és megnyitott fájlok megbízhatóságát közvetlenül a program felületén, illetve az ESET LiveGrid® rendszerből származó járulékos információkat is megjelenítő helyi menükben.

Az ESET LiveGrid® visszajelzési rendszer engedélyezése

Az ESET LiveGrid® megbízhatósági rendszeren kívül az ESET LiveGrid® visszajelzési rendszer az újonnan felfedezett kártevőkkel kapcsolatos információkat gyűjt a számítógépről. Az információk között szerepelhetnek a következők:

Az a minta vagy fájlmásolat, amelyben a kártevő megjelent

A fájl elérési útja

Fájlnév

Dátum és időpont

Az a folyamat, amely révén a kártevő megjelent a számítógépen

Információk a számítógép operációs rendszeréről

Az ESET NOD32 Antivirus alapértelmezés szerint elküldi a gyanús fájlokat elemzésre az ESET víruslaborjába. A küldött fájlok között néhány fájltípus – például a .doc és az .xls – sosem szerepel. Megadhat további kiterjesztéseket is, ha vannak olyan fájlok, amelyeket Ön vagy a szervezete nem szeretne elküldeni.


note

A releváns adatok elküldéséről az Adatkezelési szabályzatban részletesen olvashat.

Az ESET LiveGrid® engedélyezésének mellőzése mellett is dönthet

A szoftver funkciói megmaradnak, bizonyos esetekben azonban előfordulhat, hogy az ESET LiveGrid® engedélyezése esetén az ESET NOD32 Antivirus a keresőmotor frissítésénél gyorsabban reagál az új kártevőkre. Ha korábban engedélyezett volt az ESET LiveGrid®, a letiltás után előfordulhat, hogy maradtak még elküldendő adatcsomagok. Ezeket a program a letiltás ellenére is elküldi az ESET cégnek a következő alkalommal. Az aktuális információk elküldését követően a későbbiekben már nem készülnek további adatcsomagok.


note

Az ESET LiveGrid® rendszerről a szószedetben olvashat további információkat.

Tekintse meg angol és sok más nyelven rendelkezésre álló, ábrákkal ellátott útmutatónkat arról, hogy miként lehet aktiválni és letiltani az ESET LiveGrid® rendszert az ESET NOD32 Antivirus alkalmazásban.


Felhőalapú védelmi konfiguráció a További beállításokban

Az ESET LiveGrid® speciális beállításaihoz nyissa meg a További beállítások > Keresőmotor > Felhőalapú védelem lapot.

Az ESET LiveGrid® megbízhatósági rendszer engedélyezése (javasolt) – Az ESET LiveGrid® szolgáltatása összeveti az ellenőrzött fájlokat a felhőben tárolt engedélyező- és tiltólistaelemek adatbázisával, ezáltal fokozza az ESET kártevőirtó szoftvereinek a hatékonyságát.

Az ESET LiveGrid® visszajelzési rendszer engedélyezése – Elküldi a megfelelő felismerési adatokat (lásd az alábbi Minták elküldése szakaszban), valamint a hibajelentéseket és statisztikákat az ESET víruslaborjába további elemzés céljából.

Összeomlási jelentések és diagnosztikai adatok küldése – Az ESET LiveGrid® szolgáltatással kapcsolatos diagnosztikai adatok, például összeomlási jelentések és modul-memóriaképek elküldése. A funkció aktiválását javasoljuk, mert ezzel elősegíti, hogy az ESET ki tudja vizsgálni a problémákat, fejleszteni tudja termékeit, és hatékonyabb védelmet tudjon biztosítani a végfelhasználóknak.

Anonim statisztikai adatok küldése – Az ESET összegyűjtheti az újonnan észlelt kártevőkre vonatkozó információkat, többek között a kártevő nevét, az észlelés dátumát és időpontját, az észlelési módot és a kapcsolódó metaadatokat, a program verzióját és konfigurációját, beleértve az Ön rendszerének adatait.

E-mail cím (nem kötelező) – E-mail címét a program a gyanús fájlokkal együtt elküldi az ESET víruslaborjába. Az ESET munkatársai csak akkor keresik, ha a gyanús fájlokkal kapcsolatban további információra van szükség.

Minták elküldése

Minták manuális elküldése – Lehetővé teszi, hogy manuálisan küldjön mintákat elemzésre az ESET-nek a helyi menüből, a Karanténból vagy az Eszközök menüpontból.

Az észlelt vírusminták automatikus elküldése

Válassza ki, hogy milyen típusú mintákat szeretne elküldeni az ESET-nek elemzésre és a jövőbeli észlelés javítása céljából (az alapértelmezett maximális mintaméret 64 MB). A választható lehetőségek az alábbiak:

Az összes észlelt minta – Az összes olyan objektum, amelyet észlelt a keresőmotor (a kéretlen alkalmazások is, ha ez aktiválva van a víruskereső-beállításokban).

Az összes minta a dokumentumok kivételével – Az összes észlelt objektum a dokumentumok kivételével (lásd alább).

Ne küldje be – Az észlelt objektumokat nem kapja meg az ESET.

Gyanús minták automatikus elküldése

Ezeket a mintákat akkor is megkapja az ESET, ha a keresőmotor nem észlelte őket. Például olyan mintákat, amelyeknek az észlelése majdnem meghiúsult, illetve ha az ESET NOD32 Antivirus védelmi moduljainak egyike gyanúsnak vagy zavaros viselkedésűnek találja a mintákat (az alapértelmezett maximális mintaméret 64 MB).

Végrehajtható fájlok – Például a következő végrehajtható fájlok: .exe, .dll, .sys.

Tömörített fájlok – Például a következő archívumfájltípusok: .zip, .rar, .7z, .arch, .arj, .bzip, .gzip, .ace, .arc, .cab.

Szkriptek – Például a következő szkriptfájltípusok: .bat, .cmd, .hta, .js, .vbs, .ps1.

Egyéb – Például a következő fájltípusok: .jar, .reg, .msi, .sfw, .lnk.

Potenciális levélszemét – Ez esetben az ESET megkapja további elemzésre a potenciális levélszemét egyes részleteit vagy teljes egészében melléklettel együtt. A beállítás engedélyezésével növelhető a levélszemét globális észlelési hatékonysága, így javulni fog a levélszemét jövőbeli észlelési hatékonysága is.

Dokumentumok – Aktív tartalommal rendelkező vagy nem rendelkező Microsoft Office-, illetve PDF-dokumentumok.
arrow_down_home Az összes benne foglalt dokumentumfájltípus listájának kibontása

Kivételek

A Kivételek szűrővek megadhatja, hogy mely fájlokat/mappákat ne küldjön el a rendszer elemzésre (hasznos lehet például a bizalmas jellegű adatokat tartalmazó fájlok, többek között dokumentumok vagy táblázatok kizárása). Az itt felsorolt fájlokat a program még abban az esetben sem küldi el az ESET víruslaborjába elemzésre, ha gyanús kódot tartalmaznak. A leggyakoribb fájltípusok alapértelmezés szerint ki vannak zárva (.doc stb.). A kizárt fájlok listája szükség szerint bővíthető.


example

A download.domain.com webhelyről letöltött fájlok kizárásához kattintson a További beállítások > Keresőmotor > Felhőalapú védelem > Minták elküldése elemre, majd kattintson a Szerkesztés elemre a Kivételek szöveg mellett. Adja hozzá a .download.domain.com kizárást.

Minták maximális mérete (MB) – Itt az automatikusan beküldött minták maximális mérete (1–64 MB) határozható meg.