ESET Online súgó

Keresés Magyar
Válassza ki a témakört

Minta kiválasztása elemzésre

Ha gyanús fájlt talál a számítógépen, vagy gyanús webhellyel találkozik az interneten, elküldheti az ESET kutatólaborjába elemzésre (az ESET LiveGrid® konfigurációjától függ, hogy erre van-e lehetőség).


important

Mielőtt leadna mintákat az ESET-nek

Ne küldjön be mintát, ha az nem felel meg legalább egy feltételnek a következők közül:

Az ESET-termék egyáltalán nem észleli a mintát

A program tévesen kártevőként észlelte a mintát

Nem fogadjuk el a személyes fájlokat (amelyek esetén azt szeretné, hogy vizsgálja meg őket az ESET) mintaként (az ESET kutatólaborja nem hajt végre egyéni ellenőrzést a felhasználók számára)

A levél tárgysorában jelezze röviden a problémát, a levélben pedig adjon meg minél több információt a fájlról (például mellékeljen képernyőfotót vagy annak a webhelynek a címét, ahonnan letöltötte).

A következő módszerekkel küldheti el a mintát (fájlt vagy webhelyet) az ESET-nek elemzésre:

1.A termékben található, minták leadására szolgáló űrlap használata: az Eszközök > Minta elküldése elemzésre lapon található. A beküldött minta maximális mérete 256 MB.

2.A fájlt e-mailben is elküldheti. Ha inkább ezt a megoldást választja, tömörítse a fájlt WinRAR/WinZIP tömörítővel, lássa el az „infected” jelszóval a tömörített fájlt, majd küldje el a samples@eset.com címre.

3.Levélszemét vagy tévesen levélszemétnek észlelt elemek bejelentéséhez ez az ESET-tudásbáziscikk nyújt segítséget.

A Minta kiválasztása elemzésre nevű űrlapon válassza ki a megfelelő leírást A minta elküldésének oka legördülő menüben:

Gyanús fájl

Gyanús webhely (valamilyen kártevővel fertőzött webhely),

Tévesen jelentett webhely

Tévesen jelentett fájl (fertőzöttként észlelt, de nem fertőzött fájl)

Egyéb

Fájl/Webhely – A beküldeni kívánt fájl vagy webhely elérési útja.

E-mail cím – A megadott e-mail-címet a program a gyanús fájlokkal együtt küldi el az ESET-nek. Ezen a címen az ESET kapcsolatba is léphet a felhasználóval, ha az elemzéshez további adatokra van szükség. Az e-mail cím megadása nem kötelező. Válassza ki az Elküldés névtelenül lehetőséget, ha nem szeretné megadni.


note

Előfordulhat, hogy az ESET nem ad választ

Az ESET csak akkor válaszol, ha további információkra van szüksége. Szervereink fájlok tízezreit fogadják nap mint nap, így nem tudunk válaszolni minden egyes üzenetre.

Ha a minta valóban egy kártékony alkalmazás vagy webhely, bekerül a vírusdefiníciós adatbázis valamelyik későbbi ESET-frissítésébe.