ESET Online súgó

Keresés Magyar
Válassza ki a témakört

Eszközfelügyelet

Az ESET NOD32 Antivirus lehetővé teszi a cserélhető adathordozók (CD/DVD/USB/stb.) automatikus felügyeletét. Ez a modul lehetővé teszi a kiterjesztett szűrők/engedélyek tiltását vagy módosítását, valamint annak megadását, hogy a felhasználó hogyan érhet el és használhat egy adott eszközt. Ez a lehetőség különösen hasznos lehet akkor, ha a számítógép rendszergazdája meg kívánja akadályozni, hogy a felhasználók kéretlen tartalmú eszközöket használjanak.

Támogatott külső eszközök:

Lemezes tárhely (HDD, USB-s cserélhető lemez)

CD/DVD

Nyomtató USB

FireWire Tárhely

Bluetooth Eszköz

Intelligenskártya-olvasó

Képeszköz

Modem

LPT/COM port

Hordozható eszköz (akkumulátorral működő eszközök, például médialejátszók, okostelefonok, plug-and-play eszközök stb.)

Minden eszköztípus

Az eszközfelügyelet beállítási opciói a További beállítások > Védelmek > Eszközfelügyelet szakaszban módosíthatók.

Az Eszközvezérlés engedélyezése kapcsolóra kattintva engedélyezze az Eszközvezérlés funkciót az ESET NOD32 Antivirus szolgáltatásban; a módosítás érvénybe léptetéséhez újra kell indítania a számítógépet. Az Eszközfelügyelet engedélyezését követően meghatározhat szabályokat a Szabályszerkesztő ablakban.


note

Létrehozhat különböző eszközcsoportokat, ahol különböző szabályok fognak érvényesülni. Egyetlen eszközcsoportot is létrehozhat, amelyre az Engedélyezés vagy az Írási blokk műveletszabály vonatkozik. Ez biztosítja, hogy az Eszközfelügyelet letiltsa az ismeretlen eszközöket, amikor a számítógépéhez csatlakoznak.

Ha beszúr egy meglévő szabály által letiltott eszközt, megjelenik egy értesítési ablak, és megszűnik az eszközhöz való hozzáférés.