ESET Online súgó

Keresés Magyar
Válassza ki a témakört

Eszközfelügyeleti szabályok szerkesztője

Az Eszközfelügyeleti szabályok szerkesztője ablak megjeleníti a külső eszközök meglévő szabályait, és lehetővé teszi a felhasználók által a számítógéphez csatlakoztatott külső eszközök pontos vezérlését.

CONFIG_DEVMON_RULE_DLG

A szabály konfigurációjában megadható további eszközparaméterek alapján adott eszközök engedélyezhetők vagy tilthatók le felhasználók vagy felhasználócsoportok szerint. A szabálylista az adott szabályokra vonatkozó leírásokat, többek között a külső eszköz nevét, típusát, a külső eszköz számítógéphez való csatlakoztatása után végrehajtandó műveletet és a napló súlyosságát tartalmazza. Tekintse meg a következőt is: Eszközfelügyeleti szabályok hozzáadása.

Szabály kezeléséhez kattintson a Hozzáadás vagy a Szerkesztés gombra. A Másolás gombra kattintva létrehozhat egy új szabályt egy másik kijelölt szabályhoz használt előre definiált beállításokkal. A szabályokra kattintáskor megjelenített XML-karakterláncok a vágólapra másolhatók vagy a rendszergazdákat segíthetik ezeknek az adatoknak az exportálásában/importálásában és használatában az programban.

A CTRL billentyűt lenyomva kattintással több szabályt is kijelölhet, és műveleteket alkalmazhat, többek között törölheti vagy a listában felfelé és lefelé helyezheti azokat, az összes kijelölt szabályhoz. Az Engedélyezve jelölőnégyzettel engedélyezhet vagy letilthat egy szabályt – ez akkor lehet hasznos, ha meg szeretné tartani a szabályt.

Kattintson a Felismerés gombra a számítógéphez csatlakoztatott cserélhető médiaeszközök paramétereinek automatikus feltöltéséhez.

A szabályok prioritási sorrendben vannak felsorolva úgy, hogy a legnagyobb prioritású szabályok vannak a lista tetején. A szabályok a UP_DOWN Tetejére/Fel/Le/Aljára gombra kattintva egyesével vagy csoportosan is áthelyezhetők.

A naplóbejegyzések megtekinthetők a program főablaka > Eszközök > Naplófájlok útvonalon.

Az Eszközfelügyelet naplója feljegyzi az eszközfelügyeletet kiváltó összes eseményt.