Uvod u ESET PROTECT Cloud

Dobro došli u ESET PROTECT Cloud. ESET PROTECT Cloud omogućuje upravljanje ESET-ovim programima na radnim stanicama i serverima u umreženom okruženju s do 50.000 uređaja iz jedne središnje lokacije. Uporabom ESET PROTECT Cloud web konzole možete instalirati ESET-ova rješenja, upravljati zadacima, nametati sigurnosna pravila, nadgledati stanje sustava i brzo rješavati probleme ili prijetnje na udaljenim računalima.

Da biste počeli upotrebljavati program ESET PROTECT Cloud, pogledajte odjeljak Početak rada s programom ESET PROTECT Cloud.

ESET PROTECT Cloud sastoji se od sljedećih komponenti:

ESET PROTECT Cloud kao servis

ESET PROTECT Cloud web-konzola

Web konzola tumači podatke pohranjene u bazi podataka programa ESET PROTECT Cloud. Vizualizira velike količine podataka u jasne upravljačke ploče i izvješća te također provodi pravila i izvršava zadatke na agentima i u drugim ESET-ovim aplikacijama.

ESET PROTECT Live Installer

To je mala aplikacija koja se sastoji od ESET Management agenta i poslovnog sigurnosnog programa u suvremenom paketu koji je jednostavan za upotrebu

ESET Management agent je mala aplikacija bez grafičkog korisničkog sučelja koja pokreće naredbe programa ESET PROTECT Cloud na povezanim klijentima. Pokreće zadatke, prikuplja dnevnike iz ESET-ovih aplikacija, tumači i nameće pravila te obavlja druge zadatke kao što su instalacija softvera i opći nadzor računala.

To je unaprijed konfiguriran paket koji se jednostavno preuzima i koji sadrži agent i sigurnosni program (preuzeti tijekom instalacije), u obliku pojednostavljenog instalacijskog programa koji će se automatski povezati s odgovarajućom instancom clouda i aktivirati se uz važeću licencu uz minimalnu interakciju korisnika. Instalacijski program prepoznat će ispravnu platformu i preuzeti odgovarajući paket instalacijskog programa za sigurnosni program.

Agent je jednostavna aplikacija koja olakšava svu komunikaciju između ESET-ovih sigurnosnih programa na klijentskom računalu i ESET PROTECT Cloud.

ESET-ovi sigurnosni programi

ESET-ovi sigurnosni programi štite klijentska računala i servere od prijetnji.

ESET PROTECT Cloud podržava sljedeće ESET-ove sigurnosne programe.

ESET Business Account

Središnja ulazna točka za poslovne kupce ili dobavljač identiteta za ESET PROTECT Cloud.

Služi kao jedna prijava za poslovne kupce da bi vidjeli svoje licence i aktivirane usluge, upravljali korisnicima itd.

ESET-ov poslovni račun potreban je za aktiviranje instance ESET PROTECT Cloud

ESET Remote Deployment Tool

Alat koji može daljinski instalirati ESET PROTECT Live Installer na mrežu.

Ima mogućnost daljinski mapirati mrežu i sinkronizirati se s AD-om ili podržati uvoz objekata na kojima će se program instalirati.

cloud_scheme