Probleem met Phantom-account

Meldingsberichten over het Phantom-account verschillen per situatie.

Beveiligingstip: een 'Phantom Windows-account' instellen

Probleem: ‘Phantom Windows-account’ nodig

Als het Phantom-account is gemaakt en u uw apparaat als verdwenen hebt aangemerkt, wordt toegang tot uw actieve gebruikersaccounts door Anti-Diefstal geblokkeerd om uw gevoelige gegevens te beschermen. Als iemand probeert het apparaat te gebruiken, kan alleen van het Phantom-account worden gebruikgemaakt. Het Phantom-account is een soort gastaccount met beperkte rechten en wordt gebruikt als standaardsysteemaccount tot uw apparaat als teruggevonden is gemarkeerd. Zodoende kan niemand zich bij andere gebruikersaccounts aanmelden en is geen toegang mogelijk tot andere gebruikersgegevens. Het Phantom-account helpt Anti-Diefstal uw verloren of gestolen computer terug te vinden door de locatie en het gebruik ervan te bewaken.

important

Als u het Phantom-account inschakelt wanneer uw computer in de status Normaal is, wordt er een melding geactiveerd met informatie over verdachte activiteit op uw computer die per e-mail naar u wordt verzonden elke keer wanneer iemand zich bij dit account aanmeldt. Nadat u de melding hebt ontvangen, kunt u beslissen of u de computer wilt markeren als Verdwenen.

U kunt het Phantom-account nu inschakelen. Klik op Maken naast Status Phantom-account op het tabblad Instellingen van de Anti-Diefstal-webinterface.