Selecteer de categorie
Selecteer het onderwerp

Windows-accounts zijn niet met een wachtwoord beschermd

Uw Windows-gebruikersaccount is niet beveiligd met een wachtwoord. U ontvangt deze optimalisatiewaarschuwing als minimaal één gebruikersaccount niet met een wachtwoord is beveiligd. Eén wachtwoord maken voor alle gebruikers (behalve Phantom-account) op de computer lost dit probleem op.

note

Nadat u een wachtwoord hebt ingesteld, dient u dit elke keer op te geven wanneer u zich bij uw computer aanmeldt.

Windows 11/10

1.Open Gebruikersaccounts door te klikken op Start > Instellingen > Accounts > Aanmeldingsopties.

2.Klik op Wachtwoord > Toevoegen.

3.Vul de volgende velden in: Nieuw wachtwoord, Voer wachtwoord opnieuw in en Wachtwoordtip.

4.Klik op Volgende.

5.Klik op Voltooien.

Windows 8.1/8

1.Druk op Ctrl + Alt + Delete op uw toetsenbord.

2.Klik op Een wachtwoord wijzigen.

3.Laat het veld Oud wachtwoord leeg.

4.Typ het wachtwoord in de velden Nieuw wachtwoord en Wachtwoord bevestigen en druk op Enter.

Als u een wachtwoord voor een ander account wilt maken, volgt u deze stappen:

1.Wijs met een muis naar de rechterbovenhoek van het bureaublad, klik op Instellingen > Configuratiescherm> Gebruikersaccounts en Ouderlijk toezicht > Gebruikersaccounts > Een ander account beheren.

2.Kies de gebruiker die u wilt wijzigen.

3.Klik op Een wachtwoord instellen.

important

U hebt een beheerdersaccount nodig om bovenstaande stappen uit te voeren.

Lees voor uitvoerige instructies en informatie: Wachtwoorden in Windows: Veelgestelde vragen

Windows 7 of Windows Vista

1.Open Gebruikersaccounts door te klikken op Start > Configuratiescherm > Gebruikersaccounts en Ouderlijk toezicht > Gebruikersaccounts.

2.Klik op Een wachtwoord instellen.

3.Typ het wachtwoord in het veld Nieuw wachtwoord en het veld Bevestig nieuw wachtwoord.

4.Als u een geheugensteun voor het wachtwoord wilt opgeven, typ dan een geheugensteun in het vak Geheugensteun voor wachtwoord.

5.Klik op Wachtwoord instellen.

U kunt ook de volgende Microsoft KnowledgeBase-artikelen raadplegen voor uitvoerige instructies:

Uw computer beveiligen met een wachtwoord

Een wachtwoordhint maken of wijzigen

Windows XP

1.Klik op Start > Configuratiescherm.

2.Dubbelklik op Gebruikersaccounts.

3.Klik op het tabblad Gebruikers op de naam van de gebruiker waarvoor u een nieuw wachtwoord wilt instellen en klik vervolgens op Wachtwoord opnieuw instellen.

4.Typ het wachtwoord dat u wilt gebruiken in de vakken Nieuw wachtwoord en Bevestig nieuw wachtwoord en klik vervolgens op OK.