ESET Online súgó

Keresés Magyar
Válassza ki a kategóriát
Válassza ki a témakört

Állapot

Ha be szeretné jelenteni, hogy elvesztett vagy elloptak egy eszközt, jelölje ki, és kattintson az Eltűnt az eszközöm gombra.

ANTITHEFT_WEB

Ezt követően az alábbiakra lehet számítani:

E-mailben értesítjük arról, hogy az eszköz állapota Eltűnt értékre lett állítva.

Amikor az eltűnt számítógép vagy eszköz online állapotú lesz, az ESET Internet Security, az ESET Smart Security Premium vagy az ESET Mobile Security rendszeres időközönként adatokat rögzít. Ezek az adatok az Aktivitás lapon tekinthetők meg.

Az eltűnt eszköz az online állapotba kerülését követő néhány percen belül automatikusan újraindul.

Ha van Windows-fantomfiók, az eszköz azt használja alapértelmezett fiókként, és automatikusan abba jelentkezik be. Ez megakadályozza, hogy illetéktelenek bejelentkezzenek más felhasználói fiókokba, illetve hogy felhasználói adatokhoz férjenek hozzá.


note

Megjegyzés

Kattintson a Teszt futtatása gombra, ha szeretné szimulálni az eszköz eltűntként való megjelölésekor az ESET Lopásvédelem által végzett adatgyűjtési tevékenységeket.

Fontos tanácsok

Azt ajánljuk, hogy a bűnözők által okozott esetleges károk csökkentése érdekében tegye meg az alábbi óvintézkedéseket:

A ESET HOME fiók naplóadatait ne adja át senki másnak – Az ESET Lopásvédelem webes felületére való bejelentkezéshez használt felhasználónevet és jelszót ne ossza meg másokkal. Azt javasoljuk, hogy ne mentse a bejelentkezési adatait a webböngészőben.

Változtassa meg e-mail fiókja jelszavát – Különösen akkor ajánlott, ha az Outlook Express és a Mozilla Thunderbird alkalmazáshoz hasonló levelezőprogramot használ, vagy ha tárolta a webböngészőben a levelezéshez rögzített jelszavait (például a Gmail fiók esetén).

Módosítsa az internetes banki szolgáltatásokhoz használt jelszavát, és ellenőrizze, hogy nem történtek-e gyanús tranzakciók a banki szolgáltatásokhoz használt fiókjaiban.

Változtassa meg a közösségi hálózatok hozzáféréséhez használt összes jelszavát – Ez leginkább közösségi hálózatokra, többek között a Facebookra és a Twitterre vonatkozik.

 
A Visszakaptam az eszközöm gombra kattintva állítsa vissza az eszközt normál állapotra. Az eszköz újraindul, és a rendszer újraaktiválja a normál felhasználói fiókját.


note

Megjegyzés

Az alapértelmezett figyelési időtartam 14 nap. A lejárat előtt 5 nappal kapni fog egy e-mailt az ESET-től, amelyben az eszköz állapotának ellenőrzésére kérjük.