ESET-ova online pomoć

Traži Hrvatski
Odaberite kategoriju
Odaberite temu

Dodaj novi uređaj u ESET Anti-Theft

Slijedite upute u nastavku da biste svoj uređaj i podatke zaštitili od krađe. Navedite dodajete li uređaj sa sustavom Windows ili Android:

Dodavanje novog uređaja sa sustavom Windows

Dodavanje novog uređaja sa sustavom Android


important

Ne možete dodati novi uređaj izravno s web-portala ESET HOME. Uređaj ili više uređaja dodijeljenih vašem ESET HOME računu možete dodati izravno iz programa ESET Internet Security, ESET Smart Security Premium ili ESET Mobile Security.


Dodavanje novog uređaja sa sustavom Windows


note

Program ESET Anti-Theft nije namijenjen za Microsoft Windows Home Server.

Nakon što instalirate i aktivirate ESET-ov program, od vas će se tražiti da postavite dodatne ESET-ove sigurnosne alate. Za aktivaciju programa ESET Anti-Theft kliknite opciju Aktiviraj pokraj opcije Anti-Theft i prijeđite na 3. korak.

Pogledajte ilustrirane upute (preporučeno).

1.Da biste otvorili ESET-ov program, dvaput kliknite ESET-ovu ikonu na programskoj traci.

2.U glavnom izborniku s lijeve strane kliknite Podešavanje > Sigurnosni alati > kliknite prekidač funkcije Anti-Theft da biste aktivirali ESET Anti-Theft.

ANTITHEFT_PAGE_HOME

3.Da biste se prijavili u svoj ESET HOME račun, upotrijebite prijavu putem društvene mreže, skenirajte QR kod ili upišite svoje korisničke podatke za ESET HOME (adresu e-pošte i lozinku) i kliknite Prijava. Ako nemate ESET HOME račun, kliknite Stvori račun.

ANTITHEFT_LOG_REG

4.Upišite naziv uređaja i kliknite Nastavi.

5.Anti-Theft se aktivira, a vaš uređaj se povezuje s funkcijom Anti-Theft koja je vidljiva na portalu ESET HOME > odjeljak ESET Anti-Theft. Kliknite Gotovo.

6.ESET Anti-Theft prozor se automatski otvara. Optimizirajte sigurnost svojeg uređaja i kliknite Stvori fantomski račun. Fantomski račun vam pomaže da vratite uređaj u kvaru ili ukradeni uređaj. Fantomski račun je potreban za upotrebu svih ESET Anti-Theft funkcija.

7.Kliknite Stvori. Standardni naziv fantomskog računa glasi "Alex". Ne morate mijenjati naziv fantomskog računa.


important

Kada primite poruku o pogrešci "Stvaranje fantomskog računa nije uspjelo", obratite se ESET-ovoj tehničkoj podršci.

8.Nakon što stvorite fantomski račun, vaš račun za ESET Anti-Theft u potpunosti je optimiziran. Vaš uređaj prikazuje status Nije izgubljen na stranici anti-theft.eset.com.

Svi uređaji povezani s vašim ESET HOME računom dostupni su u odjeljku Moji uređaji. To može biti korisno za buduće rješavanje problema.


Dodavanje novog uređaja sa sustavom Android

Nakon što se program ESET Mobile Security instalira i aktivira ESET Mobile Security pretplatom, povežite uređaj sa svojim ESET HOME računom ako to još niste učinili.

Pogledajte ilustrirane upute (preporučeno).

1.Dodirnite Anti-Theft na glavnom zaslonu programa ESET Mobile Security.

2.Dodirnite Aktiviraj. Ako je vaš uređaj već povezan s programom ESET HOME, prijeđite na šesti korak.

3.Da biste se prijavili u svoj ESET HOME račun, upotrijebite prijavu putem društvene mreže, skenirajte QR kod ili unesite svoju adresu e-pošte i lozinku, a zatim kliknite Prijava. Ako nemate postojeći račun, kliknite Stvori račun.

4.Upišite adresu e-pošte i lozinku za svoj ESET HOME račun, potvrdite lozinku, a zatim dodirnite Prihvaćam Uvjete i odredbe tvrtke ESET > Stvori.

5.Da biste potvrdili svoj novi račun, kliknite link za potvrdu koji je poslan na vašu adresu e-pošte, a zatim dodirnite Dalje.

6.Dodijelite sva potrebna dopuštenja dodirom opcije Dopusti/nastavi ili Aktiviraj. Kako bi funkcija ESET Anti-Theft ispravno djelovala, moraju biti dodijeljena sva dopuštenja.

7.Da biste zaštitili važne postavke u programu ESET Mobile Security, upišite PIN, dodirnite potvrdni okvir i potvrdite svoj PIN.

8.Uređaji sa SIM karticama: da biste uključili opciju Ova SIM kartica je pouzdana, dodirnite Pouzdano. Ovom postavkom će se trenutačna SIM kartica dodati na popis pouzdanih SIM kartica. U suprotnom dodirnite Preskoči.
Uređaji bez SIM kartica: odite na 10. korak.

9.Verzija programa ESET Mobile Security 8.x i starije verzije: da biste aktivirali funkcije pouzdane SIM kartice, dodirnite Pouzdano. ESET stvara jedinstveni identifikator na vašoj SIM kartici i u kontaktima. Ne uklanjajte taj identifikator s popisa kontakata jer na taj način riskirate blokiranje uređaja.

10.Vaš uređaj je sada u potpunosti optimiziran za funkciju Anti-Theft.