Windows-tileissä ei ole salasanasuojausta

Windows-käyttäjätiliä ei ole suojattu salasanalla. Saat tämän optimointivaroituksen, jos vähintään yhtä käyttäjätiliä ei ole suojattu salasanalla. Tämän ongelman voi ratkaista luomalla salasanan tietokoneen kaikille käyttäjille (tekaistua tiliä lukuun ottamatta).

note

Kun olet asettanut salasanan, se on annettava joka kerta, kun kirjaudut tietokoneeseesi.

Windows 11/10

1.Avaa käyttäjätilit valitsemalla Käynnistä > Asetukset > Tilit > Kirjautumisasetukset.

2.Valitse Salasana > Lisää.

3.Anna tiedot kenttiin Uusi salasana, Anna salasana uudelleen ja Salasanavihje.

4.Valitse Seuraava.

5.Valitse Valmis.

Windows 8.1 / 8

1.Paina näppäinyhdistelmää Ctrl + Alt + Delete.

2.Valitse Vaihda salasana.

3.Jätä Vanha salasana -kenttä tyhjäksi.

4.Kirjoita salasana Uusi salasana- ja Vahvista salasana -kenttiin ja Paina Enter-näppäintä.

Jos haluat luoda salasanan jollekin toiselle tilille, toimi seuraavasti:

a)Osoita hiirellä työpöydän oikeaa yläkulmaa, valitse Asetukset > Ohjauspaneeli > Käyttäjätilit ja perhekäytön suojausasetukset > Käyttäjätilit > Toisen tilin hallinta.

b)Valitse käyttäjä, jonka tiedot haluat vaihtaa.

c)Valitse Luo salasana.

important

Edellä kuvattujen toimien tekeminen edellyttää järjestelmänvalvojan käyttäjätiliä.

Yksityiskohtaiset ohjeet ja tiedot on kuvattu kohdassa Windows-salasanat: usein kysytyt kysymykset

Windows 7 tai Windows Vista

1.Avaa käyttäjätilit valitsemalla Käynnistä > Ohjauspaneeli > Käyttäjätilit ja perhekäytön suojausasetukset > Käyttäjätilit.

2.Valitse Luo salasana.

3.Kirjoita salasana Uusi salasana- ja Vahvista uusi salasana -kenttiin.

4.Jos haluat käyttää salasanavihjettä, kirjoita vihje Salasanavihje-kenttään.

5.Valitse Luo salasana.

Voit myös katsoa yksityiskohtaisempia ohjeita seuraavista Microsoftin tietämyskannan artikkeleissa:

Tietokoneen suojaaminen salasanojen avulla

Salasanavihjeen luominen tai muuttaminen

Windows XP

1.Valitse Käynnistä > Ohjauspaneeli.

2.Kaksoisnapsauta Käyttäjätilit-valintaa.

3.Valitse Käyttäjät-välilehdessä se käyttäjän nimi, jolle haluat luoda uuden salasanan, ja valitse sitten Palauta salasana.

4.Kirjoita haluamasi salasana Uusi salasana- ja Vahvista uusi salasana -kenttiin ja valitse OK.