Ηλεκτρονική βοήθεια ESET

Αναζήτηση Ελληνικά
Επιλέξτε το θέμα

Αφαιρούμενα μέσα

Το ESET Security Ultimate παρέχει αυτόματη σάρωση αφαιρούμενων μέσων (CD/DVD/USB/...) όταν εισάγονται σε έναν υπολογιστή. Αυτό μπορεί να είναι χρήσιμο αν ο διαχειριστής του υπολογιστή θέλει να εμποδίζει τους χρήστες να χρησιμοποιούν αφαιρούμενα μέσα με ανεπιθύμητο περιεχόμενο.

Όταν εισάγετε ένα αφαιρούμενο μέσο και το στοιχείο Εμφάνιση επιλογών σάρωσης έχει ρυθμιστεί στη διαδρομή Ρυθμίσεις για προχωρημένους > Μηχανισμός ανίχνευσης > Σαρώσεις για κακόβουλο λογισμικό > Αφαιρούμενα μέσα, θα εμφανιστεί το παρακάτω παράθυρο διαλόγου:

AMON

Επιλογές για αυτό το παράθυρο διαλόγου:

Σάρωση τώρα – Θα ξεκινήσει η σάρωση του αφαιρούμενου μέσου.

Να μη γίνεται σάρωση – Τα αφαιρούμενα μέσα δεν θα σαρωθούν.

ΡυθμίσειςΑνοίγει τις «Ρυθμίσεις για προχωρημένους».

Να χρησιμοποιείται πάντοτε η καθορισμένη επιλογή – Όταν επιλέγετε αυτό το στοιχείο, θα πραγματοποιείται η ίδια ενέργεια κάθε φορά που εισάγεται ένα αφαιρούμενο μέσο.

Επιπλέον, το ESET Security Ultimate διαθέτει τη λειτουργικότητα "Έλεγχος συνδεδεμένων συσκευών", η οποία σάς επιτρέπει να καθορίζετε κανόνες για τη χρήση εξωτερικών συσκευών σε έναν υπολογιστή. Περισσότερες λεπτομέρειες για τον Έλεγχο συνδεδεμένων συσκευών μπορείτε να βρείτε στην ενότητα Έλεγχος συνδεδεμένων συσκευών.


Για να αποκτήσετε πρόσβαση στις ρυθμίσεις για σάρωση αφαιρούμενων μέσων, μεταβείτε στη διαδρομή Εγκατάσταση για προχωρημένους > Μηχανισμός ανίχνευσης > Σαρώσεις για κακόβουλο λογισμικό > Αφαιρούμενα μέσα.

Ενέργεια μετά την εισαγωγή αφαιρούμενων μέσων – Επιλέξτε την προεπιλεγμένη ενέργεια που θα εκτελείται όταν εισάγεται στον υπολογιστή μια συσκευή αφαιρούμενου μέσου (CD/DVD/USB). Επιλέξτε την ενέργεια που θέλετε κατά την εισαγωγή ενός αφαιρούμενου μέσου σε έναν υπολογιστή:

Να μη γίνεται σάρωση – Δεν θα εκτελείται καμιά ενέργεια και το παράθυρο Ανιχνεύτηκε νέα συσκευή δεν θα ανοίγει.

Αυτόματη σάρωση συσκευών – Θα εκτελείται σάρωση υπολογιστή των αφαιρούμενων μέσων που έχουν εισαχθεί.

Εμφάνιση επιλογών σάρωσης – Ανοίγει την ενότητα με τις ρυθμίσεις αφαιρούμενων μέσων.