Lägga till eller redigera brandväggsregler

Brandväggsregler representerar villkor som används för kontroll av nätverksanslutningar, samt de åtgärder som är tilldelade dessa villkor. Redigering eller tillägg av brandväggsregler kan krävas när nätverksinställningarna ändras (till exempel om nätverksadressen eller portnumret för fjärrsidan har ändrats) för att säkerställa att ett program som påverkas av en regel fungerar korrekt. En erfaren användare bör skapa anpassade brandväggsregler.

note

Anvisningar med bilder

Följande artiklar i ESET:s kunskapsbas kanske endast finns på engelska:

Öppna eller stänga (tillåta eller neka) en viss port med en brandvägg

Skapa en brandväggsregel från loggfilerna i ESET Smart Security Premium

Om du vill lägga till eller redigera en brandväggsregel ska du öppna Avancerade inställningar > Skydd > Nätverksåtkomstskydd > Brandvägg > Regler > Redigera. Klicka på Lägg till eller Redigera i fönstret Brandväggsregler.

DIALOG_EPFW_RULE_CREATE_GENERAL

Namn – ange ett namn för regeln.

Aktiverad – klicka på växlingsknappen för att aktivera regeln.

Lägg till åtgärder och villkor för brandväggsregeln:

arrow_down_home Åtgärd

arrow_down_home Program

arrow_down_home Riktning

arrow_down_home IP-protokoll

arrow_down_home Lokal värd

arrow_down_home Lokal port

arrow_down_home Fjärrvärd

arrow_down_home Fjärrport

arrow_down_home Profil

example

Vi skapar en ny regel som ger Firefox-webbläsaren åtkomst till Internet/lokala nätverksplatser.

1.Välj Åtgärd > Tillåt i avsnittet Åtgärd.

2.Ange webbläsarens programsökväg i avsnittet Program (till exempel C:\Program Files\Firefox\Firefox.exe). Ange INTE enbart programmets namn.

3.Välj Riktning > Ut i avsnittet Riktning.

4.Välj TCP & UDP i listrutan Protokoll i avsnittet IP-protokoll.

5.Lägg till portnummer i avsnittet Fjärrport: 80, 443 för att tillåta standardsurfning.