IP-adressuppsättningar

En IP-uppsättning är en samling IP-adresser som skapar en logisk grupp med IP-adresser. Det är användbart när du återanvänder samma uppsättning adresser i flera brandväggsregler eller reglar för skydd mot brute force-attack. ESET Smart Security Premium innehåller också fördefinierade IP-uppsättningar för vilka interna regler tillämpas. Ett exempel på en sådan grupp är gruppen Tillförlitliga platser. Betrodda platser representerar en grupp med nätverksadresser där datorn och de delade filer som lagras på datorn är synliga för andra nätverksanvändare och systemresurserna är tillgängliga för andra användare i nätverket.

Så här lägger du till en IP-uppsättning:

1.Öppna Avancerade inställningar > Skydd > Nätverksåtkomstskydd > IP-uppsättningar > Redigera.

2.Klicka på Lägg till, skriv ett Namn och en Beskrivning för zonen och skriv en fjärr-IP-adress i Fjärrdatoradress (IPv4/IPv6, intervall, mask).

3.Klicka på OK.

Du hittar mer information i Redigera IP-uppsättningar.