ESET LiveGuard

ESET LiveGuard on ominaisuus, joka lisää suojaukseen pilvipohjauksen suojauksen tason, joka on erityisesti suunniteltu suojaamaan tuntemattomilta uhilta.

Kun ominaisuus on käytössä, epäilyttävät näytteet, joita ei ole vielä vahvistettu haitalliseksi ja joissa saattaa olla haittaohjelmia, lähetetään automaattisesti ESET-pilveen. Lähetetyt näytteet suoritetaan eristyksissä, jossa kehittyneet haittaohjelmien tunnistusohjelmamme analysoivat ne. Haitalliset näytteet tai epäilyttävät roskapostiviestit lähetetään ESET LiveGrid® -järjestelmään. Sähköpostin liitteet käsitellään erikseen ja voidaan lähettää ESET LiveGuard -järjestelmään. Voit määrittää lähetettyjen tiedostojen laajuuden ja tiedostojen säilytysajan ESET-pilvessä. Asiakirjoja ja PDF-tiedostoja, joissa on aktiivista sisältöä (kuten makroja tai javascript-koodia) ei oletusarvoisesti lähetetä.

ESET LiveGuard voidaan ottaa käyttöön tai poistaa käytöstä seuraavassa valikossa:

ohjelman pääikkuna > Asetukset > Tietokoneen suojaus

Lisäasetukset > Tunnistusohjelma > Pilvipohjainen suojaus

ESET LiveGuard -lisäasetukset saa käyttöön valitsemalla Lisäasetukset > Tunnistusohjelma > Pilvipohjainen suojaus > ESET LiveGuard.

Toiminto tunnistuksen jälkeen – Määrittää, mitä analysoidulle näytteelle tehdään, jos se tunnistetaan uhaksi.

Proaktiivinen suojaus – Sallii tai estää ESET LiveGuard -järjestelmän analysoitavien tiedostojen suorituksen. Jos tiedosto on epäilyttävä, proaktiivinen suojaus estää sen suorituksen, kunnes analyysi on valmis. Proaktiivinen suojaus tunnistaa seuraavista lähteistä peräisin olevat tiedostot:

Tuetun verkkoselaimen avulla ladatut tiedostot

Ladattu sähköpostiohjelmasta

Tiedostot, jotka on purettu salaamattomasta tai salatusta arkistosta jollakin tuetuista arkistoapuohjelmista

Suoritetut ja avatut tiedostot, jotka sijaitsevat siirrettävällä laitteella

Katso tuetut sovellukset alla olevasta taulukosta:

Web-selaimet

Sähköpostisovellukset

Arkistoapuohjelmat

Siirrettävät laitteet

Internet Explorer

Microsoft Outlook

WinRAR

USB-muistitikku

Microsoft Edge

Mozilla Thunderbird

WinZIP

USB-kiintolevy

Chrome

Microsoft Mail

Microsoft Explorerin sisäänrakennettu pakkauksenpurku

CD/DVD

Firefox

7zip

Levyke

Opera

Sisäänrakennettu kortinlukija

Brave Selain

note

Huomautus

Resurssienhallinnassa ohitetusta sijainnista suojattuun sijaintiin kopioidut tiedostot estetään ennakoivan suojauksen toimesta, sillä ESET Smart Security Premium tunnistaa explorer.exe -ohjelman pakkausohjelmaksi.

note

Jos Proaktiivinen suojaus -asetus on Estä suoritus ennen analyysituloksen saamista ja haluat poistaa analysoitavana olevan tiedoston eston, napsauta tiedostoa hiiren kakkospainikkeella ja valitse Poista ESET LiveGuardin analysoiman tiedoston esto.

Analyysin tuloksen enimmäisodotusaika (min) – Määrittää, kuinka pian lähetyksen jälkeen analysoitavaksi lähetettyjen tiedostojen esto poistetaan, vaikka analyysi ei olisi valmistunut.

ESET LiveGuard tiedottaa analyysin tilasta ilmoituksilla. Käytettävissä olevat ilmoitukset ovat seuraavat:

Ilmoituksen otsikko

Kuvaus

ICON_INFO Tiedosto estetty analyysin tuloksen perusteella

ESET LiveGuard On estänyt tiedoston. ESET LiveGuard analysoi tiedostoa varmistaakseen sen turvallisuuden. Voit joko odottaa tai valita jonkin seuraavista vaihtoehdoista:

Poista esto – Poistaa tiedoston eston, mutta analysointia jatketaan. Saat ilmoituksen sen tuloksesta. Tätä ei suositella, jos et ole varma tiedoston turvallisuudesta.

Muuta asetuksia – Avaa Tietokoneen suojauksen asetusikkunan, jossa voit poistaa ESET LiveGuardin ja sen proaktiivisen suojauksen käytöstä.

ICON_INFO Tiedoston esto poistettu

Tiedostoa ei enää estetä. Analysointia jatketaan ja saat ilmoituksen sen tuloksesta. Voit avata tiedoston.

ICON_CAUTION Tiedosto edelleen analysoitavana

ESET LiveGuard tarvitsee enemmän aikaa analyysin suorittamiseen. Voit avata tiedoston tarvittaessa.

ICON_WARNING Uhka poistettu

ESET LiveGuard on tehnyt analyysin ja tiedostosta on löytynyt uhka. Tiedosto on puhdistettu.

MAIN_SETTING_ICON_ALLOW Tiedostoa voi käyttää turvallisesti

ESET LiveGuard on tehnyt analyysin ja tiedoston käyttö on turvallista.

Jos ESET LiveGuard ei toimi oikein, saat ilmoituksen kohdassa ohjelman pääikkuna > Yleiskuvaus. Ratkaise ongelma noudattamalla ilmoituksen ohjeita. Jos et pysty ratkaisemaan ongelmaa, ota yhteyttä tekniseen tukeen.