Pilvipohjainen suojaus

ESET LiveGrid® (perustuu varhaisen varoituksen ESET ThreatSense.Net -järjestelmään) hyödyntää tietoja, joita ESET-käyttäjät eri puolilla maailmaa lähettävät, ja lähettää ne ESETin tutkimuslaboratorioon. ESET LiveGrid® Kerää tietoja epäilyttävistä näytteistä ja metatiedoista, mikä pitää ESETin tietoisena uusimmista uhista ja auttaa ESETiä reagoimaan asiakkaidensa tarpeisiin välittömästi.

ESET LiveGuard on ominaisuus, joka lisää suojaukseen erityisesti aiemmin tuntemattomilta uhilta suojaavan lisätason. Kun ominaisuus on käytössä, epäilyttävät näytteet, joita ei ole vielä vahvistettu haitalliseksi ja joissa saattaa olla haittaohjelmia, lähetetään automaattisesti ESET-pilveen.

Käytettävissäsi ovat seuraavat asetukset:

Ota ESET LiveGrid® -mainejärjestelmä, ESET LiveGrid® -palautejärjestelmä ja ESET LiveGuard käyttöön

ESET LiveGrid® -mainejärjestelmässä on pilvipohjainen sallittujen ja kiellettyjen osoitteiden luettelointi. ESET LiveGrid® -palautejärjestelmä kerää tietokoneestasi havaittuihin uusiin uhkiin liittyviä tietoja. ESET LiveGuard havaitsee uudet, ennennäkemättömiä uhat analysoimalla niiden käyttäytymistä eristyksessä.

Voit tarkistaa käynnissä olevien prosessien ja tiedostojen maineen suoraan ohjelmaliittymästä tai pikavalikosta ja hyödyntää ESET LiveGrid® -lisätietoja. Ennakoiva ESET LiveGuard -suojaus estää uusien tiedostojen suorittamisen ennen kuin analyysin tulokset on saatu.

Ota ESET LiveGrid® -mainejärjestelmä käyttöön

ESET LiveGrid® -mainejärjestelmässä on pilvipohjainen sallittujen ja kiellettyjen osoitteiden luettelointi.

Voit tarkistaa käynnissä olevien prosessien ja tiedostojen maineen suoraan ohjelmaliittymästä tai pikavalikosta ja hyödyntää ESET LiveGrid®-lisätietoja.

Ota ESET LiveGrid® -palautejärjestelmä käyttöön

ESET LiveGrid® -mainejärjestelmän lisäksi ESET LiveGrid® -palautejärjestelmä kerää tietokoneestasi havaittuihin uusiin uhkiin liittyviä tietoja. Näitä tietoja voivat olla:

Näyte tai kopio tiedostosta, jossa uhka esiintyi

Tiedoston sijaintipolku

Tiedostonimet

Päivämäärä ja aika

Prosessi, joka aiheutti uhan ilmestymiseen tietokoneelle

Tietokoneen käyttöjärjestelmään liittyviä tietoja

Oletusarvoisesti ESET Smart Security Premium on määritetty lähettämään epäilyttävät tiedostot analysoitavaksi ESETin viruslaboratorioon. Tietyt tiedostotunnisteet, kuten .doc ja .xls, ohitetaan aina. Voit lisätä luetteloon myös muita tiedostotunnisteita, jos sinä tai organisaatiosi ette halua lähettää tiettyjä tiedostoja.

note

Lisätietoja asiaankuuluvien tietojen lähettämisestä on tietosuojakäytännössä.

ESET LiveGrid® voidaan jättää ottamatta käyttöön

Et menetä mitään ohjelmiston toimintoja, mutta joissakin tapauksissa ESET Smart Security Premium saattaa reagoida uusiin uhkiin nopeammin, jos ESET LiveGrid® on käytössä. Jos olet käyttänyt ESET LiveGrid®-järjestelmää aiemmin ja olet poistanut sen käytöstä, järjestelmässä saattaa silti olla lähetettäviä paketteja. Kyseiset paketit lähetetään ESETille myös käytöstä poistamisen jälkeen. Kun kaikki nykyiset tiedot on lähetetty, paketteja ei enää luoda.

note

Lisätietoja ESET LiveGrid®ista on sanastossa.

Englanniksi ja monilla muilla tuetuilla kielillämme saatavissa olevat kuvitetut ohjeet opastavat, miten ESET LiveGrid® voidaan ottaa käyttöön tai poistaa käyttöön tuotteessa ESET Smart Security Premium.

Pilvipohjaisen suojauksen määrittäminen Lisäasetukset-kohdassa

Voit siirtyä ESET LiveGrid®:n ja ESET LiveGuard:n asetuksiin valitsemalla Lisäasetukset > Tunnistusohjelma > Pilvipohjainen suojaus.

Ota käyttöön ESET LiveGrid® -mainejärjestelmä (suositeltu) – ESET LiveGrid® -mainejärjestelmä parantaa ESETin haittaohjelmien vastaisten ratkaisujen tehokkuutta vertaamalla tarkistettuja tiedostoja pilvessä olevien sallittujen ja kiellettyjen kohteiden tietokantaan.

Ota ESET LiveGrid® -palautejärjestelmä käyttöön – Lähettää asiaankuuluvat tiedot (kuvattu alla olevassa Näytteiden lähetys -osiossa) ja kaatumisraportit ja tilastotiedot ESET-tutkimuslaboratorioon tarkempaa analyysia varten.

Ota käyttöön ESET LiveGuard – ESET LiveGuard havaitsee uudet, ennennäkemättömiä uhat analysoimalla niiden käyttäytymistä eristyksessä. ESET LiveGuard voidaan ottaa käyttöön vain, jos ESET LiveGrid® on otettu käyttöön.

Lähetä kaatumisraportit ja diagnostiikkatiedot – Lähettää ESET LiveGrid® -järjestelmään liittyvät diagnostiikkatiedot, kuten kaatumisraportit ja moduulien muistivedokset. Tämä asetus kannattaa pitää käytössä, sillä se auttaa ESETiä tekemään vianmäärityksiä ja parantamaan tuotteita ja loppukäyttäjien suojausta.

Lähetä nimettömiä tilastotietoja – Salli ESETin kerätä tietoja vasta havaituista uhista, kuten uhan nimestä, uhan havaitsemisen päivämäärästä ja kellonajasta, havaitsemistavasta ja siihen liittyvistä metatiedoista, tuoteversiosta ja määrityksistä mukaan lukien tiedot järjestelmästäsi.

Sähköpostiosoite yhteydenottoa varten (valinnainen) – Sähköpostiosoite lähetetään yhdessä epäilyttävien tiedostojen kanssa ja sitä voidaan käyttää, jos lähetettyjen tiedostojen analyysi edellyttää lisätietoja. Huomaa, että ESET ei lähetä vastausta, ellei lisätietoja tarvita.

Näytteiden lähetys

Näytteiden manuaalinen lähetys – Sallii näytteiden manuaalisen lähettämisen ESETille pikavalikon, karanteenin tai Työkalut -komennon avulla.

Havaittujen näytteiden automaattinen lähetys

Valitse, millaisia näytteitä ESETille lähetetään analysoitavaksi ja tulevien tunnistusten parantamiseksi (näytteen enimmäiskoko on oletuksena 64 Mt). Käytettävissäsi ovat seuraavat asetukset:

Kaikki havaitut näytteet – Kaikki kohteet, jotka tunnistusohjelma havaitsee (mukaan lukien mahdollisesti ei-toivotut sovellukset, kun otettuna käyttöön tarkistimen asetuksissa).

Kaikki näytteet asiakirjoja lukuun ottamatta – Kaikki havaitut kohteet, paitsi Asiakirjat (lisätietoja on alla).

Älä lähetä – Havaittuja kohteita ei lähetetä ESETille.

Epäilyttävien näytteiden automaattinen lähetys

Nämä näytteet lähetetään ESETille myös, jos tunnistusohjelma ei havaitse niitä. Tällaisia ovat esimerkiksi tunnistuksen melkein ohittaneet näytteet tai näytteet, joita tuotteen ESET Smart Security Premium suojausmoduulit pitävät epäilyttävinä tai joiden toiminta on epäselvää (näytteen enimmäiskoko on oletuksena 64 Mt).

Ohjelmatiedostot – Sisältää ohjelmatiedostot, kuten .exe, .dll, .sys.

Arkistot – Sisältää arkistotiedostotyypit, kuten .zip, .rar, .7z, .arch, .arj, .bzip, .gzip, .ace, .arc, .cab.

Komentosarjat – Sisältää komentosarjatiedostotyypit, kuten .bat, .cmd, .hta, .js, .vbs, .ps1.

Muut – Sisältää tiedostotyypit, kuten .jar, .reg, .msi, .sfw, .lnk.

Mahdolliset roskapostiviestit – Tällä tavalla mahdolliset roskapostiosat tai kokonaiset roskapostiviestit liitteineen voidaan lähettää ESETille jatkoanalyysiin. Jos tämä asetus on käytössä, roskapostin yleinen tunnistus paranee, tulevat tunnistukset mukaan lukien.

Poista ohjelmatiedostot, arkistot, komentosarjat, muut näytteet ja mahdolliset roskapostit ESETin palvelmista – Määrittää, milloin ESET LiveGuard -järjestelmän analysoitavaksi lähettämät näytteet poistetaan.

Asiakirjat – Sisältää Microsoft Office- ja PDF-asiakirjat, joissa on tai ei ole aktiivista sisältöä.

Poista asiakirjat ESETin palvelimista – Määrittää, milloin ESET LiveGuard -järjestelmän analysoitavaksi lähettämät asiakirjat poistetaan.
arrow_down_home Laajenna kaikkien sisällytettyjen asiakirjatiedostotyyppien luettelo

Poikkeukset

Poikkeussuodattimen avulla voit ohittaa tiettyjä tiedostoja tai kansioita lähetyksessä (voi olla hyödyllistä ohittaa esimerkiksi tiedostot, joissa on luottamuksellisia tietoja, kuten asiakirjoja tai taulukkolaskelmia). Lueteltuja tiedostoja ei koskaan lähetetä ESETin laboratorioon analysoitavaksi, vaikka niissä olisi epäilyttävää koodia. Yleisimmät tiedostotyypit (.doc jne.) ohitetaan oletusarvoisesti. Voit lisätä tiedostoja ohitettavien tiedostojen luetteloon tarvittaessa.

example

Jos haluat jättää download.domain.com-sivustosta ladatut tiedostot pois, siirry kohtaan Lisäasetukset > Tunnistusohjelma > Pilvipohjainen suojaus > Näytteiden lähetys ja klikkaa Muokkaa Poikkeukset-kohdan vierestä. Lisää poikkeus sivustolle .download.domain.com.

Näytteiden suurin koko (Mt) – Määrittää automaattisesti lähetettävien näytteiden enimmäiskoon (1–64 Mt).

ESET LiveGuard