Excluderi de procese

Caracteristica Excluderi de procese vă permite să excludeți procese de aplicații de la Protecția în timp real pentru fișierele de sistem. Pentru a îmbunătăți viteza pentru copiile de rezervă, integritatea proceselor și disponibilitatea serviciului, în timpul copierii de rezervă sunt utilizate unele tehnici despre care se știe că intră în conflict cu protecția malware la nivel de fișier. Singurul mod eficient pentru a evita ambele situații este dezactivarea software-ului anti-malware. Prin excluderea procesului specific (de exemplu, cel al soluției de copiere de rezervă), toate operațiunile cu fișiere atribuite acestui proces exclus sunt ignorate și sunt considerate sigure, reducând astfel la minimum interferența cu procesul de copiere de rezervă. Vă recomandăm să aveți grijă atunci când creați excluderi: un instrument de copiere de rezervă care a fost exclus poate accesa fișiere infectate fără a declanșa o alertă, de aceea permisiunile extinse sunt permise numai în modulul Protecție în timp real.


note

Nu confundați cu Extensiile de fișiere excluse, Excluderile HIPS, Excluderile de la detectare sau Excluderile de performanță.

Excluderile de procese ajută la reducerea la minimum a riscului de conflicte potențiale și îmbunătățesc performanțele aplicațiilor excluse, ceea ce are un efect pozitiv asupra performanței generale și a stabilității sistemului de operare. Excluderea unui proces sau a unei aplicații reprezintă o excludere a fișierului său executabil (.exe).

Puteți adăuga fișiere executabile în lista de procese excluse în Setare avansată (F5) > Motor de detecție > Protecție în timp real pentru sistemul de fișiere > Excluderi de procese.

Această caracteristică a fost concepută pentru a exclude instrumentele de copiere de rezervă. Excluderea procesului instrumentului de copiere de rezervă nu numai că asigură stabilitatea sistemului, dar nu afectează nici performanța copierii de rezervă, deoarece aceasta nu este încetinită atunci când rulează.


example

Faceți clic pe Editare pentru a deschide fereastra de administrare Excluderi de procese, în care puteți selecta opțiunile Adăugare pentru a adăuga excluderi și puteți răsfoi până la fișierul executabil (de exemplu, Backup-tool.exe), care va fi exclus de la scanare.
Imediat ce fișierul .exe este adăugat la excluderi, activitatea acestui proces nu va mai fi monitorizată de ESET Smart Security Premium și nicio scanare nu va fi efectuată pentru operațiunile cu fișiere efectuate de acest proces.


important

Dacă nu folosiți funcția de răsfoire atunci când selectați fișierul executabil al procesului, trebuie să introduceți manual o cale completă către fișierul executabil. În caz contrar, excluderea nu av funcționa corect și HIPS este posibil să raporteze erori.

Puteți selecta și Editare pentru procese existente sau Ștergere pentru a le șterge din excludere.


note

Protecție acces web nu ia în calcul această excludere, astfel că, dacă excludeți fișierul executabil al browserului web, fișierele descărcate vor fi în continuare scanate. Astfel o infiltrare poate fi detectată în continuare. Acest scenariu este doar un exemplu și nu recomandăm crearea unor excluderi pentru browserele web.