Listă de fișiere excluse de la scanare

Extensiile de fișiere excluse fac parte din parametri ThreatSense. Pentru a configura extensiile de fișiere excluse, faceți clic pe parametri ThreatSense în fereastra Setare avansată pentru orice modul care utilizează tehnologia ThreatSense.

O extensie este partea unui nume de fișier separată printr-un punct. Extensia definește tipul și conținutul fișierului. Această secțiune din setarea parametrilor ThreatSense vă permite să definiți tipurile de fișiere de scanat.


note

Nu confundați între ele Excluderi de procese, Excluderi HIPS sau Excluderi fișier/folder.

În mod implicit, se scanează toate fișierele. În lista de fișiere excluse de la scanare se poate adăuga orice extensie.

Excluderea fișierelor este uneori necesară dacă scanarea anumitor tipuri de fișiere împiedică funcționarea corectă a programului care utilizează anumite extensii. De exemplu, poate fi recomandabil să excludeți extensiile .edb, .eml și .tmp atunci când folosiți servere Microsoft Exchange.


example

Pentru a adăuga o nouă extensie la listă, faceți clic pe Adăugare. Tastați extensia în câmpul necompletat (de exemplu, tmp) și faceți clic pe OK. Atunci când selectați Introducere valori multiple, puteți adăuga mai multe extensii de fișier delimitate prin linie, virgulă sau punct și virgulă (de exemplu, alegeți Punct și virgulă din meniul vertical ca separator și tastați edb;eml;tmp).

Puteți folosi simbolul special ? (semnul întrebării). Semnul întrebării reprezintă orice simbol (de exemplu ?db).


note

Pentru a vedea extensia exactă (dacă există) a unui fișier dintr-un sistem de operare Windows, trebuie să debifați opțiunea Se ascund extensiile pentru tipurile de fișiere cunoscute din Panou de control > Opțiuni folder > (fila) Vizualizare și aplicați această modificare.