Ce este de făcut dacă protecția în timp real nu funcționează

În acest capitol sunt descrise problemele care pot să apară la utilizarea protecției în timp real, precum și modul de depanare a acestora.

Protecția în timp real este dezactivată

Dacă un utilizator dezactivează din greșeală protecția în timp real, trebuie să reactivați caracteristica. Pentru a reactiva protecția în timp real, accesați Setare în fereastra principală a programului și faceți clic pe Protecție computer > Protecție în timp real pentru sistemul de fișiere.

Dacă protecția în timp real nu s-a inițiat la pornirea sistemului, acest lucru se datorează, de obicei, dezactivării opțiunii Pornire automată a protecției în timp real a sistemului de fișiere. Pentru a vă asigura că această opțiune este activată, navigați la Setări avansate (F5) și faceți clic pe Motor de detecție > Protecție în timp real a sistemului de fișiere.

Dacă protecția în timp real nu detectează și nu curăță infiltrările

Asigurați-vă că pe computer nu mai sunt instalate alte programe antivirus. Dacă aveți instalate simultan două programe antivirus, acestea pot intra în conflict unul cu celălalt. Vă recomandăm să dezinstalați orice alte programe antivirus de pe sistemul dvs. înainte de a instala ESET.

Protecția în timp real nu pornește

Dacă protecția în timp real nu s-a inițiat la pornirea sistemului (iar opțiunea Activați componenta Protecție în timp real pentru sistemul de fișiere este activată), posibil există conflicte cu alte programe. Dacă a rezolva această problemă, creați un jurnal SysInspector și trimiteți-l Asistenței tehnice ESET pentru analiză.