Fereastra principală a programului

Fereastra principală a programului ESET Smart Security Premium se împarte în două secțiuni de bază. Fereastra principală din dreapta afișează informații care corespund opțiunii selectate în meniul principal din dreapta.


note

Instrucțiuni ilustrate

Consultați secțiunea Deschiderea ferestrei principale a programului produselor ESET Windows pentru instrucțiuni ilustrate disponibile în limba engleză și în alte câteva limbi.

ESET HOMEConectați-vă dispozitivul la ESET HOME. Folosiți ESET HOME pentru a vizualiza și a gestiona Setările Anti-Theft și licențele și dispozitivele ESET activate.

În continuare vă oferim o descriere a opțiunilor din meniul principal:

Acasă – furnizează informații despre starea protecției produsului ESET Smart Security Premium.

Scanare computer – configurați și lansați o scanare a computerului sau creați o scanare particularizată.

Actualizare – afișează informații despre actualizările motorului de detecție.

Instrumente – Oferă acces la Password Manager, Secure Data, Inspector de rețea, Protecție plăți bancare, Anti-Theft și alte module care ajută la simplificarea administrării programului și oferă opțiuni suplimentare pentru utilizatorii avansați. Pentru mai multe informații, consultați Instrumente în ESET Smart Security Premium.

Setare – selectați această opțiune pentru a regla nivelul de securitate pentru Computer, Internet, Protecție rețea și Instrumente de securitate.

Ajutor și suport – asigură acces la fișiere de ajutor, la Baza de cunoștințe ESET, la site-ul Web ESET și legături pentru trimiterea de solicitări de suport.

PAGE_HOME

Ecranul de pornire conține informații importante despre nivelul de protecție curent al computerului. Fereastra de stare afișează caracteristicile utilizate frecvent în ESET Smart Security Premium. Aici găsiți și informații despre produsul instalat și data de expirare a licenței. Faceți clic pe ESET Smart Security Premium dacă doriți să instalați o altă versiune a produsului ESET. Informații suplimentare despre caracteristicile din fiecare produs în parte.

MONITOR_GREEN Pictograma verde și mesajul de stare Sunteți protejat, scris cu culoarea verde, indică faptul că este asigurată protecția maximă.
 

Ce este de făcut dacă programul nu funcționează corect?

Dacă un modul de protecție activ lucrează normal, pictograma stării sale de protecție va fi verde. Un semn de exclamare roșu sau o pictogramă de notificare portocalie indică faptul că nu s-a asigurat protecția maximă. În panoul Acasă se vor afișa informații suplimentare despre starea de protecție a fiecărui modul, precum și soluțiile sugerate pentru restaurarea protecției complete. Pentru a schimba starea fiecărui modul în parte, faceți clic pe Setare și selectați modulul dorit.

PAGE_STATUS_02

MONITOR_RED Pictograma roșie și starea roșie Alertă de securitate indică probleme critice.
Iată câteva dintre motivele pentru afișarea acestei stări:

Produsul nu a fost activat sau Licența a expirat – Acest lucru este indicat printr-o pictogramă roșie a stării protecției. Programul nu va mai putea face actualizarea după expirarea licenței. Urmați instrucțiunile din fereastra de alertă pentru a reînnoi licența.

Motorul de detectare nu este actualizat– această eroare apare după mai multe încercări nereușite de actualizare a motorului de detectare. Vă recomandăm să verificați setările de actualizare. Cel mai întâlnit motiv al acestei erori este introducerea incorectă a datelor de autentificare sau configurarea incorectă a setărilor conexiunii.

Componenta Protecție în timp real pentru sistemul de fișiere este dezactivată – protecția în timp real pentru sistemul de fișiere a fost dezactivată de către utilizator. Computerul nu este protejat împotriva amenințărilor. Faceți clic pe Activare componenta Protecție în timp real pentru sistemul de fișiere pentru a reactiva această funcționalitate.

Protecție antivirus și antispyware dezactivată – puteți să reactivați protecția antivirus și antispyware făcând clic pe Activare protecție antivirus și antispyware.

Firewall-ul ESET a fost dezactivat – această problemă este indicată inclusiv printr-o notificare de securitate care apare lângă elementul Rețea de pe desktop. Puteți reactiva protecția rețelei făcând clic pe Activare firewall.

MONITOR_ORANGE Pictograma portocalie indică faptul că protecția este limitată. De exemplu, ar putea exista o problemă la actualizarea programului sau este posibil ca licența să se apropie de data expirării.
Iată câteva dintre motivele pentru afișarea acestei stări:

Avertisment optimizare Anti-Theft – acest dispozitiv nu este optimizat pentru ESET Anti-Theft. De exemplu, este posibil ca pe computer să nu fie creat un cont fantomă (o caracteristică de securitate care se declanșează automat atunci când marcați un dispozitiv ca dispărut). Puteți crea un cont fantomă utilizând caracteristica Optimizare din interfața web ESET Anti-Theft.

Mod Gamer activ – activarea modului Gamer reprezintă un potențial risc de securitate. Activarea acestei caracteristici dezactivează toate ferestrele pop-up și oprește orice sarcină planificată.

Licența va expira în curând – această problemă este semnalată afișarea unui semn de exclamare pe pictograma de stare a protecției, lângă ceasul sistemului. După expirarea licenței, programul nu va putea face actualizarea, iar pictograma Stare protecție va deveni roșie.

Dacă nu reușiți să rezolvați o problemă utilizând soluțiile sugerate, faceți clic pe Ajutor și suport pentru a accesa fișierele de ajutor sau pentru a căuta în baza de cunoștințe ESET. Dacă în continuare aveți nevoie de asistență, puteți trimite o solicitare de asistență. Serviciul de asistență tehnică ESET va răspunde rapid întrebărilor dvs. și vă va ajuta la găsirea unei soluții.