Beveiliging van zelflerende systemen

Detectie-engine beschermt tegen schadelijke systeemaanvallen door bestanden, e-mails en netwerkcommunicatie te scannen. Als er een object wordt gedetecteerd dat als malware is geclassificeerd, wordt herstel ervan gestart. Detectie-engine kan het probleem oplossen door de detectie eerst te blokkeren en vervolgens actie te ondernemen, zoals opschonen, verwijderen of naar quarantaine verplaatsen.

Real-timebeveiliging en beveiliging door zelflerende systemen

Geavanceerde zelflerende systemen maken nu als een geavanceerde beveiligingslaag onderdeel uit van de detectie-engine, wat detectie op basis van zelflerende systemen verbetert. Lees meer over dit type beveiliging in de woordenlijst. U kunt rapportage- en beveiligingsniveaus van de volgende categorieën configureren:

Malware

Een computervirus is een stukje schadelijke code die wordt toegevoegd aan bestaande bestanden op uw computer. Het woord 'virus' wordt echter vaak verkeerd gebruikt. 'Malware' (schadelijke software) is een nauwkeuriger woord. De detectie-enginemodule voert in combinatie met het onderdeel van het zelflerende systeem malwaredetectie uit. Zie de woordenlijst voor meer informatie over deze typen toepassingen.

Potentieel ongewenste toepassingen

Een potentieel ongewenste toepassing is software waarvan de bedoeling niet direct schadelijk is, maar waarmee mogelijk wel ongewenste software wordt geïnstalleerd, het gedrag van een digitaal apparaat wordt gewijzigd, activiteiten worden uitgevoerd die niet de goedkeuring van de gebruiker hebben of die de gebruiker niet verwacht of die onduidelijke doelstellingen heeft.

Tot deze categorie behoren: software waarmee reclame wordt weergegeven, wrappers worden gedownload, diverse browsertaakbalken worden gedownload, software met misleidend gedrag, bundelware, trackware, enz. Zie de woordenlijst voor meer informatie over deze typen toepassingen.

Potentieel verdachte toepassingen

Dit is software die door een merkgebonden compressie- en/of versleutelingsmethode van een inpakprogramma is gecomprimeerd. Inpakprogramma's worden vaak gebruikt om reverse engineering te verhinderen of de inhoud van het uitvoerbare bestand te verbergen (bijvoorbeeld om de aanwezigheid van malware te verbergen).

Deze categorie bestaat uit: alle onbekende toepassingen die zijn gecomprimeerd met een inpakprogramma, dat vaak wordt gebruikt om malware te comprimeren.

Potentieel onveilige toepassingen

Deze classificatie wordt gegeven voor commerciële, legitieme software die voor schadelijke doeleinden kan worden misbruikt. Potentieel onveilige toepassingen is een term die verwijst naar legitieme commerciële software die voor schadelijke doelen kan worden misbruikt.

Deze categorie omvat: hulpprogramma's om software te kraken, licentiecodes te genereren, hacken, op afstand toegang te krijgen of de controle over te nemen, toepassingen om wachtwoorden te kraken en keyloggers (programma's die elke toetsenbordaanslag van een gebruiker vastleggen). Deze optie is standaard uitgeschakeld.
Zie de woordenlijst voor meer informatie over deze typen toepassingen.

Lees het volgende voordat u een drempelwaarde (of niveau) voor categorierapportage of -beveiliging wijzigt:

arrow_down_businessRapportage
arrow_down_businessBeveiliging van e-mailverkeer en zelflerende systemen
arrow_down_businessBeveiliging van postvakdatabase en Beveiliging van zelflerende systemen
arrow_down_businessOn-demand database scan van postvak en Beveiliging van zelflerende systemen