Compressiesoftware

Compressiesoftware is een zelfuitpakkend runtime uitvoerbaar bestand waarin verschillende soorten malware in één pakket zijn samengevoegd.

Enkele veelgebruikte compressieprogramma's zijn UPX, PE_Compact, PKLite en ASPack. Bepaalde malware kan anders worden gedetecteerd wanneer deze is gecomprimeerd met andere compressiesoftware. De 'kenmerken' van compressiesoftware kunnen na verloop van tijd veranderen, zodat het moeilijker is om de malware te detecteren en verwijderen.