Belangrijke functies

In de volgende tabel worden de functies uitgelegd die beschikbaar zijn in ESET Server Security. In grotere netwerken kunt u ESET PROTECT gebruiken om ESET Server Security op afstand te beheren.

Echte 64-bits productkern

Hogere prestaties en betere stabiliteit voor de kernonderdelen van het product.

Anti-malware

Een bekroonde en innovatie bescherming tegen malware. Deze geavanceerde technologie voorkomt aanvallen en elimineert allerlei soorten bedreigingen, zoals virussen, ransomeware, rootkits, wormen en spyware met cloudgebaseerde scans voor een nog betere detectiesnelheid. De systeembronnen worden slechts licht belast, waardoor de prestaties ervan niet in gevaar komen. Er wordt gebruikgemaakt van een gelaagd beveiligingsmdoel, waarbij elke laag, of elke fase, een aantal kerntechnologieën bevat. In de fase Voor de uitvoering worden technologieën zoals UEFI-scanner, netwerkaanvalbeveiliging, reputatie & cache, In-product Sandbox en DNA-detecties ingezet. De technologieën die tijdens de uitvoeringsfase worden toegepast zijn Exploit blocker, Ransomwareschild, Geavanceerde geheugenscanner en Scriptscanner (AMSI). Bij de fase na uitvoering wordt gebruikgemaakt van Botnetbeveiliging, Cloud Malware Protection System en Sandboxing. Deze veelzijdige set kerntechnologieën biedt ongeëvenaarde beveiliging.

OneDrive-scan

Dit is een nieuwe functie waarmee bestanden kunnen worden gescand die in de OneDrive-cloudopslag zijn geplaatst. Bedoeld voor een Office 365-bedrijfsaccount.

Hyper-V-scan

Is een technologie die het mogelijk maakt om schijven van virtuele machines (VM's) op Microsoft Hyper-V Server te scannen zonder dat er een 'agent' op de specifieke VM nodig is.

ESET-cluster

Hiermee kunt u meerdere servers beheren vanaf één locatie. Door werkstations te koppelen aan knooppunten, worden beheertaken verder geautomatiseerd omdat één configuratiebeleid kan worden gedistribueerd naar alle clusterleden. Het maken van clusters zelf is mogelijk met het geïnstalleerde knooppunt, dat daarna alle knooppunten op afstand kan installeren en initialiseren. ESET-serverproducten kunnen met elkaar communiceren en gegevens zoals configuratiegegevens en meldingen uitwisselen, en kunnen gegevens synchroniseren die nodig zijn voor de juiste werking van een reeks productexemplaren. Zo wordt gewaarborgd dat alle clusterleden dezelfde productconfiguratie hebben. Windows-failoverclusters en NLB-clusters (Network Load Balancing) worden ondersteund door ESET Server Security. Verder kunt u ESET-clusterleden handmatig toevoegen zonder dat daarvoor een specifiek Windows-cluster nodig is. ESET-clusters werken in zowel domein- als werkgroepomgevingen.

Automatische uitsluitingen

Automatische detectie en uitsluiting van essentiële toepassingen en serverbestanden voor een probleemloze werking en goede prestaties.

Uitzonderingen voor processen

Hiermee kunt u specifieke processen uitsluiten van scannen door anti-malware bij procestoegang. Scannen op anti-malware bij procestoegang kan conflicten opleveren in bepaalde situaties, bijvoorbeeld tijdens een back-upproces of tijdens livemigraties van virtuele machines. Deze procesuitsluitingen helpen het risico van potentiële conflicten te minimaliseren en ze verbeteren de prestaties van uitgesloten toepassingen. En dit heeft weer een positief effect op de algemene prestaties en stabiliteit van het systeem. Uitsluiting van een proces/toepassing betekent uitsluiting van het betreffende uitvoerbare bestand (.exe).

eShell (ESET Shell)

Is een opdrachtregelinterface die geavanceerde gebruikers en beheerders de mogelijkheid geeft om ESET-serverproducten met uitvoerige opties te beheren.

ESET PROTECT

Biedt een betere integratie met ESET PROTECT, inclusief planning van een Scan op aanvraag. Zie de online-Help van ESET PROTECT voor meer informatie.

Op onderdelen gebaseerde installatie

Hiermee past u de installatie aan zodat deze alleen geselecteerde productonderdelen bevat.

Firewall

Firewall beheert al het inkomende en uitgaande netwerkverkeer op uw computer op basis van interne regels en regels die door u zijn gedefinieerd. Dit wordt bereikt door individuele netwerkverbindingen toe te staan of te weigeren. Firewall biedt bescherming tegen aanvallen van externe apparaten en kan potentieel bedreigende services blokkeren.

Beheer van beveiligingsproblemen en patches

Een functie die beschikbaar is in ESET PROTECT waarmee u een routinescan op uw server met ESET Server Security kunt instellen om geïnstalleerde software met mogelijke beveiligingsrisico's te detecteren. Patchbeheer helpt om systemen en toepassingen veilig te houden in het geval van bekende beveiligingsproblemen en exploits. De daadwerkelijke patch wordt handmatig uitgevoerd, zodat u volledige controle hebt over het tijdstip waarop u de patch wilt toepassen. Dit alles is bedoeld om de beveiliging en actieve tijd te optimaliseren door serviceonderbrekingen vanwege updates van toepassingen en bijbehorend gedrag te voorkomen. Ten opzichte van ESET Endpoint Security heeft ESET Server Security nieuwe, aangepaste technologie voor de volgende gebieden:

Patchbeheer kan alleen handmatig worden uitgevoerd

De beëindiging van actieve toepassingsprocessen begint 60 seconden na ontvangst van de upgradetaak

Geen automatische oplossingen van aanvragen om het apparaat opnieuw op te starten voor het voltooien van de patch