Activeren ESET Server Security

Wanneer de installatie is voltooid, wordt u gevraagd uw product te activeren.

product_activation

U kunt ESET Server Security op een van de volgende manieren activeren:

Uw account gebruiken

Maak een nieuw account als u geen geregistreerd ESET PROTECT HUB-account hebt. U kunt ook oudere hulpmiddelen voor licentiebeheer gebruiken (ESET Business Account of ESET MSP Administrator).

Een gekochte licentiecode

Typ of kopieer en plak uw door ESET uitgegeven licentiecode in het veld Licentiecode en klik op Doorgaan. Typ de licentiecode precies zoals deze is, inclusief de afbreekstreepjes. Als u de licentie kopieert/plakt, let er dan op dat u niet onbedoeld extra ruimte rond de tekst selecteert.

Offlinelicentiebestanden

Dit is een automatisch gegenereerd bestand dat wordt overgebracht naar het ESET-product. Uw offlinelicentiebestand wordt gegeneerd bij de licentieportal en wordt gebruikt in omgevingen waarin de toepassing geen verbinding met de licentieautoriteit kan maken.

Klik op Later activeren met ESET PROTECT als uw computer lid is van een beheerd netwerk en uw beheerder activering via ESET PROTECT uitvoert. U kunt deze optie ook gebruiken als u deze client op een later moment wilt activeren.

Selecteer Help en ondersteuning > Licentie wijzigen in het hoofdprogrammavenster om uw licentie-informatie op te beheren. U ziet de openbare licentie-id waarmee uw product en licentie worden geïdentificeerd. Uw gebruikersnaam waarvoor uw computer is geregistreerd, bevindt zich in het gedeelte Info. Dit kunt u weergeven door met de rechtermuisknop op het systeemvakpictogram van Windows TRAY_ICON te klikken.

Wanneer ESET Server Security is geactiveerd, wordt het hoofdprogrammavenster geopend en wordt uw huidige status weergegeven op de pagina Controle. Het kan zijn dat er in eerste instantie wat aandacht is vereist. U wordt bijvoorbeeld gevraagd of u wilt deelnemen aan ESET LiveGrid®.

In het hoofdvenster van het programma worden ook meldingen over andere items weergegeven, zoals systeemupdates (Windows Updates) of updates voor de detectie-engine. Wanneer u alle items die uw aandacht vereisen, hebt opgelost, wordt de controlestatus groen en wordt de status U bent beveiligd weergegeven.

U kunt uw product ook vanuit het hoofdmenu activeren onder Help en ondersteuning > Product activeren of de status Controle > Product is niet geactiveerd.

note

ESET PROTECT kan clientcomputers op de achtergrond activeren met licenties die door de beheerder beschikbaar zijn gesteld.