Negeermodus gebruiken

Gebruikers die ESET Endpoint Security for Android (versie 2.1 en hoger) op hun computer hebben geïnstalleerd, kunnen de functie Negeren gebruiken. Met de negeermodus kunnen gebruikers op clientapparaatniveau gedurende een bepaalde tijd instellingen in het geïnstalleerde ESET-product wijzigen, zelfs als er beleid op deze instellingen van toepassing is. Na de ingestelde tijd worden de instellingen teruggezet naar de instellingen die zijn ingesteld door beleid.

Volgens standaardbeleidsinstellingen scant ESET Endpoint Security for Android het apparaat nadat de negeersessie is beëindigd. U kunt dit wijzigen met de optie Apparaat scannen na negeersessie.

warning

Als u de instellingen lokaal op het apparaat in de negeermodus wilt wijzigen, moet u het beheerderswachtwoord voor ESET Endpoint Security for Android invoeren.

De negeermodus kan niet worden gestopt vanuit de ESET-webconsole nadat deze is ingeschakeld. De negeermodus wordt automatisch uitgeschakeld wanneer de negeertijd is verstreken.

De gebruiker die de negeermodus gebruikt, moet een beheerderswachtwoord voor ESET Endpoint Security for Android hebben. Anders heeft de gebruiker geen toegang tot de instellingen van ESET Endpoint Security for Android. U kunt voor elk beleid een tijdelijk beheerderswachtwoord maken.

De Negeermodusinstellen:

1.Klik op ICON_ESMC_POLICY Beleid > Nieuw beleid.

2.In het gedeelte Basis typt u een Naam en Beschrijving voor dit beleid.

3.In het gedeelte Instellingen selecteert u ESET Endpoint Security for Android.

4.Klik op Instellingen in de beleidsopties.

5.Vouw Instellingen voor negeermodus uit en configureer regels voor de negeermodus.

6.Selecteer de desbetreffende apparaten in het gedeelte Toewijzen.

7.Bekijk de instellingen in het gedeelte Samenvatting en klik op Voltooien.

example

Als John een probleem heeft dat zijn endpoint-instellingen een aantal belangrijke functies of webtoegang op zijn apparaat blokkeren, kan de Administrator John toestaan om zijn bestaande eindpuntbeleid te overschrijven en de instellingen handmatig op zijn apparaat aan te passen. Daarna kunnen deze nieuwe instellingen door ESET PROTECT worden opgevraagd, zodat de Administrator er een nieuw beleid van kan maken.

Volg hiervoor de volgende stappen:

1.Klik op Beleid > Nieuw beleid.

2.Vul de velden Naam en Beschrijving in. In het gedeelte Instellingen selecteert u ESET Endpoint Security for Android.

3.Klik op Instellingen in de beleidsopties.

4.Vouw de instellingen van Negeermodus uit en schakel de negeermodus gedurende één uur in.

5.Klik op Instellen in de referenties voor negeren om een tijdelijk beheerderswachtwoord voor John te maken. Typ het wachtwoord (bijvoorbeeld 12345) twee keer en klik op OK.

6.Wijs het beleid toe aan Johns smartphone en klik op Voltooien om het beleid op te slaan.

7.John moet het beheerderswachtwoord invoeren om de Negeermodus in ESET Endpoint Security for Android in te schakelen en de instellingen handmatig op zijn apparaat te wijzigen.

8.Op de ESET PROTECT-webconsole navigeert u naar Computers, selecteert u Johns smartphone en klikt u op Details weergeven.

9.Klik in het gedeelte Configuratie op Configuratie aanvragen om een clienttaak te plannen zodat u de configuratie van de client krijgt.

10.De nieuwe configuratie wordt weergegeven. Selecteer het desbetreffende product en klik vervolgens op Configuratie openen.

11.U kunt de instellingen bekijken en vervolgens op Omzetten in beleid klikken.

12.Vul de velden Naam en Beschrijving in.

13.Pas zo nodig de instellingen in het gedeelte Instellingen aan.

14.Wijs in het gedeelte Toewijzen dit beleid toe aan Johns Smartphone (of iemand anders).

15.Klik op Voltooien. Vergeet niet om het overschrijfbeleid te verwijderen zodra het niet meer nodig is.

Wachtwoord negeren

Met deze optie kunt u een tijdelijk beheerderswachtwoord maken, zodat gebruikers de instellingen op het clientapparaat kunnen wijzigen zonder toegang te hebben tot het eigenlijke beheerderswachtwoord. Klik op Instellen naast het beleid om het negeerwachtwoord in te voegen.