Antivirus

De Antivirusmodule beschermt uw apparaat tegen schadelijke code door bedreigingen te blokkeren en deze op te schonen of in quarantaine te plaatsen.

antivirus_005_1

Apparaat scannen

Met Apparaat scannen kunt u uw apparaat controleren op infiltraties.

Bepaalde vooraf gedefinieerde bestandstypen worden standaard gescand. Bij een volledige apparaatscan worden het geheugen, actieve processen en de daarvan afhankelijke DLL-bestanden (Dynamic Link Libraries) gescand, evenals bestanden die deel uitmaken van interne of verwisselbare opslag. Een korte samenvatting van de scan wordt opgeslagen in een logboekbestand, dat beschikbaar is in het gedeelte Scanlogboeken.

Als u een scan die reeds wordt uitgevoerd wilt onderbreken, tikt u op het pictogram menu_icon_settings_uninstall.

Scanniveau

Er zijn 2 verschillende scanniveaus om uit te kiezen:

Smart: met Smart scan worden geïnstalleerde toepassingen gescand, evenals DEX-bestanden (uitvoerbare bestanden voor het Android-besturingssysteem), SO-bestanden (bibliotheken) en ZIP-bestanden tot een maximale scandiepte van 3 geneste archieven, en de inhoud van SD-kaarten.

Dieptescan: alle bestandstypen ongeacht de extensie ervan worden gescand, in zowel het interne geheugen als op de SD-kaart.

Automatisch scannen

Naast apparaatscans op aanvraag biedt ESET Endpoint Security for Android ook de mogelijkheid van automatische scans. Lees dit gedeelte voor meer informatie over Scannen tijdens opladen en Geplande scan.

Scanlogboeken

In het gedeelte Scanlogboeken vindt u uitvoerige gegevens over voltooide scans in de vorm van logbestanden. Zie het gedeelte Antivirusscanlogboeken van dit document voor meer informatie.

Detectiemodules bijwerken

Standaard heeft ESET Endpoint Security for Android een updatefunctie om ervoor te zorgen dat het programma regelmatig wordt bijgewerkt. Als u handmatig wilt bijwerken, tikt u op Detectiemodules bijwerken.

note

Om onnodig bandbreedteverbruik te voorkomen, worden updates uitgegeven wanneer ze nodig zijn als er een nieuwe bedreiging is toegevoegd. Hoewel updates gratis zijn voor uw actieve licentie, kunnen er kosten voor gegevensoverdracht in rekening worden gebracht door uw mobiele provider.

Uitvoerige beschrijvingen van de geavanceerde instellingen van Antivirus vindt u in het gedeelte Geavanceerde instellingen van dit document.