Scannen bij inactieve status

U kunt de scanner bij inactieve status inschakelen in Geavanceerde instellingen onder Detectie-engine > Malwarescans > Scannen bij inactieve status.

Scannen bij inactieve status

Zet de schakelaar naast Scannen bij inactieve status inschakelen op Aan om deze functie in te schakelen. Als de computer inactief is, wordt er een stille computerscan uitgevoerd op alle lokale stations.

Standaard wordt Scannen bij inactieve status niet uitgevoerd als de computer (notebook) op de accu werkt. U kunt deze instelling negeren door de schakelaar naast Uitvoeren, zelfs als de computer op batterijvoeding werkt in Geavanceerde instellingen te activeren.

Zet de schakelaar Logboekregistratie inschakelen in Geavanceerde instellingen op Aan als u de uitvoer van een computerscan wilt vastleggen in het gedeelte Logboekbestanden (klik in het hoofdprogrammavenster op Hulpmiddelen > Logboekbestanden en selecteer Computerscan in het vervolgkeuzemenu Logbestand).

Detectie van inactieve status

Zie Triggers voor detectie van inactieve status voor een volledige lijst met voorwaarden waaraan moet worden voldaan om scannen bij inactieve status te activeren.

Klik op Parameters van ThreatSense-engine instellen om scanparameters aan te passen (bijvoorbeeld detectiemethoden) voor Scannen bij inactieve status.