ESET-ova mrežna pomoć

Traži Hrvatski
Odaberite temu

Konfiguriranje mrežne zaštite

Prema zadanoj postavci, ESET Endpoint Security upotrebljava postavke programa Windows kada se otkrije nova mreža. Da bi se prilikom otkrivanja nove mreže prikazivao dijaloški okvir, promijenite stavku Dodjela profila mrežne zaštite u Pitaj. Konfiguracija mrežne zaštite prikazat će se prilikom svakog povezivanja računala s novom mrežom.

DIALOG_EPFW_TRUSTED_ZONE

Možete odabrati jedan od sljedećih profila mrežne veze:

Automatski – ESET Endpoint Security automatski će odabrati profil na temelju aktivatora konfiguriranih za svaki profil.

Privatno – za pouzdane mreže (kućnu ili uredsku mrežu). Vaše računalo i zajedničke datoteke pohranjene na vašem računalu vidljivi su drugim korisnicima mreže, a resursi sustava dostupni su drugim korisnicima na mreži (aktiviran je pristup zajedničkim datotekama i pisačima, aktivirana je dolazna RPC komunikacija i dostupno je daljinsko dijeljenje radne površine). Preporučujemo upotrebu ove postavke prilikom pristupa sigurnoj lokalnoj mreži. Ovaj se profil automatski dodjeljuje mrežnoj vezi ako je konfigurirana kao Domenska ili Privatna mreža u sustavu Windows.

Javno – za nepouzdane mreže (javnu mrežu). Datoteke i mape u vašem sustavu ne dijele se s drugim korisnicima na mreži niti su im vidljive i deaktivirano je dijeljenje resursa sustava. Preporučujemo upotrebu ove postavke prilikom pristupa bežičnim mrežama. Ovaj se profil automatski dodjeljuje bilo kojoj mrežnoj vezi koja nije konfigurirana kao Domenska ili Privatna mreža u sustavu Windows.

Korisnički definirani profil – na padajućem izborniku možete odabrati profil koji ste izradili . Ova je mogućnost dostupna samo ako ste izradili barem jedan prilagođeni profil.


warning

Neispravna konfiguracija mreže može predstavljati sigurnosni rizik za računalo.