Uppdateringsspegling (anpassade uppdateringsservrar)

Användning av en ”spegling” – en kopia av uppdateringsfilerna i LAN-miljön är praktiskt eftersom uppdateringsfilerna inte behöver hämtas från leverantörens uppdateringsserver flera gånger och av varje arbetsstation. Uppdateringarna hämtas centralt till den lokala speglingsservern och distribueras sedan till alla arbetsstationer och undviker därmed risken för överbelastning av nätverkstrafiken. Genom att uppdatera klientarbetsstationer från en spegling kan man optimera nätverksbelastningen och spara internetbandbredd.

Så här konfigurerar du ESET Endpoint Antivirus for macOS på distans:

1.I ESET PROTECT On-Prem klickar du på Policyer > Ny policy och skriver ett namn på policyn.

note

Om du vill justera inställningarna i en befintlig policy för ESET Endpoint for macOS (V7+) klickar du på den policy som du vill ändra i listan med policyer och klickar på Redigera > Inställningar.

2.Klicka på Inställningar och välj ESET Endpoint for macOS (V7+) på den nedrullningsbara menyn.

3.Justera önskade inställningar.

4.Klicka på Fortsätt > Tilldela och välj lämplig grupp med datorer.

5.Klicka på OK > Slutför.

note

Se programpreferenser för information om hur du konfigurerarESET Endpoint Antivirus for macOS lokalt.

I Uppdatera > Primär server eller Sekundär server kan du konfigurera ESET Endpoint Antivirus for macOS så att du använder en uppdateringsspegling (anpassade uppdateringsservrar):

1.Inaktivera skjutreglaget bredvid Välj automatiskt i avsnittet Grundläggande.

2.Skriv webbadressen till speglingsservern i något av följande formulär i fältet Uppdatera server:

http://<IP>:<port>

http://<hostname>:<port>

note

Följande server ska användas för att installera uppdateringar: http://update.eset.com/eset_upd/businessmac/

3.Ange tillämpligt användarnamn och lösenord.

Om det finns fler speglingsservrar tillgängliga i nätverket upprepar du stegen ovan för att konfigurera den sekundära servern.