Uppdatera

I det här avsnittet anges information om uppdateringskällan, till exempel de uppdateringsservrar som används och autentiseringsdata för dessa servrar.

Så här konfigurerar du ESET Endpoint Antivirus for macOS på distans:

1.I ESET PROTECT On-Prem klickar du på Policyer > Ny policy och skriver ett namn på policyn.

note

Om du vill justera inställningarna i en befintlig policy för ESET Endpoint for macOS (V7+) klickar du på den policy som du vill ändra i listan med policyer och klickar på Redigera > Inställningar.

2.Klicka på Inställningar och välj ESET Endpoint for macOS (V7+) på den nedrullningsbara menyn.

3.Justera önskade inställningar.

4.Klicka på Fortsätt > Tilldela och välj lämplig grupp med datorer.

5.Klicka på OK > Slutför.

note

Se programpreferenser för information om hur du konfigurerarESET Endpoint Antivirus for macOS lokalt.

I Uppdatera kan du konfigurera följande inställningar:

Grundläggande

Som standard är uppdateringstypen Vanlig uppdatering. Detta säkerställer att detekteringssignaturdatabasen och produktmodulerna uppdateras automatiskt från ESET:s uppdateringsservrar.

Förhandsuppdateringar innehåller de senaste felkorrigeringarna och detekteringsmetoderna som snart blir tillgängliga för allmänheten. Men de kanske inte är stabila hela tiden och därför rekommenderas det inte att använda dem i en produktionsmiljö.

Fördröjda uppdateringar gör det möjligt att uppdatera från särskilda uppdateringsservrar som tillhandahåller nya versioner av virusdatabaser med en fördröjning på minst X timmar (det vill säga databaser som testas i en verklig miljö och anses vara stabila).

Modulåterställning

Misstänker du att en ny uppdatering av detekteringsmotorn eller programmodulerna är instabila eller skadade, går det att använda ESET PROTECT On-Prem-åtgärden för återställning av moduluppdatering för att återställa till den föregående versionen och tillfälligt inaktivera uppdateringar. Det går även att aktivera tidigare inaktiverade uppdateringar om du har skjutit upp dem tills de återkallas.

ESET Endpoint Antivirus for macOS registrerar avbildninger av detekteringsmotorn och programmodulerna för användning med återställningsfunktionen. Om du vill skapa virusdatabasavbildninger behåller du Skapa avbildninger av moduler aktiverat. När Skapa avbildninger av moduler är aktiverat skapas den första avbildningen under den första uppdateringen. Nästa skapas efter 48 timmar. Fältet Antal lokalt lagrade avbildninger definierar antalet lagrade avbildninger av detektionsmotorn.

note

När den maximala mängden avbildninger nås (till exempel tre) ersätts den äldsta avbildningen med en ny avbildning var 48:e timme. ESET Endpoint Antivirus for macOS återställer uppdateringar av detekteringsmotor- och programmodulversioner till den äldsta avbildningen.