Tarkista

Napsauta Tarkista ohjelman pääikkunassa tarkistaaksesi tietokoneellasi olevat tiedostot ja kansiot.

Tarvepohjainen tarkistus on tärkeä osa virustentorjuntaratkaisua. Sen avulla voit tarkistaa tietokoneessa olevia tiedostoja ja kansioita. Turvallisuuden kannalta on oleellista, että tietokone tarkistetaan säännöllisesti osana suojausrutiineja, ei ainoastaan silloin, kun epäillään, että siinä on tartunta.

Suosittelemme suorittamaan säännöllisesti järjestelmän perusteellisia tarkistuksia havaitaksesi virukset, joita reaaliaikainen tiedostojärjestelmän suojaus ei havaitse. Näin voi tapahtua, jos uhka ilmenee, kun reaaliaikainen tiedostojärjestelmän suojaus on poistettu käytöstä, tunnistusohjelma on vanhentunut tai jos uhkaa ei havaittu, kun se tallennettiin levylle.

scan

scan Tarkista tietokone

Valitse Tarkista nyt, niin voit nopeasti käynnistää tietokoneen tarkistuksen ja puhdistaa tartunnan saaneet tiedostot ilman käyttäjän toimenpiteitä. Tarkista tietokone -toiminnon etu on sen helppokäyttöisyys ja se, ettei se vaadi yksityiskohtaisia tarkistusmäärityksiä. Tämä tarkistus tarkistaa kaikkien paikallisten asemien kaikki tiedostot ja puhdistaa tai poistaa havaitut tartunnat automaattisesti.

Napsauta nuolikuvaketta arrow_icon nähdäksesi vaihtoehdot Mukautettu tarkistus ja Lähetä näyte.

custom_scan Mukautettua tarkistusta

Valitse Tarkista, niin mukautetun tarkistuksen ikkuna aukeaa.

Mukautetun tarkistuksen avulla voit määrittää tarkistusparametrit, kuten tarkistuskohteet, puhdistustason ja poikkeukset.

custom_scan

Mukautettujen tarkistuskohteiden lisääminen:

Vedä ja pudota tiedosto tai kansio manuaalisesti napsauttamalla tiedostoa tai kansiota ja siirtämällä hiiren osoittimen merkitylle alueelle samalla, kun painat hiiren painiketta. Vapauta sitten painike.

Valitse Selaa ja valitse tiedostot tai kansiot, jotka haluat tarkistaa.

Napsauta valikkokuvaketta, menu_icon, jos haluat näyttää edistyneet tarkistusvaihtoehdot:

Valitse tarkistusprofiiliValitse Tarkistusprofiili ja mukautetun tarkistuksen puhdistustaso.

note

Voit muokata tarkistusprofiileja ESET PROTECT On-Prem:lla, ESET PROTECT CLOUD:lla tai sovelluksen asetuksissa.

Määritä poikkeuksetlisää tiedostoja tai kansioita, jotka jätetään tarkistuksen ulkopuolelle.

Jos haluat suorittaa tarvepohjaisen tarkistuksen terminaalin kautta odscan-apuohjelman avulla, katso terminaalin avulla tehtyä tarvepohjaista tarkistusta käsittelevä artikkeli.

sample_iconLähetä näyte

Tämän vaihtoehdon avulla voit lähettää tietokoneeltasi löytyvän epäilyttävästi käyttäytyvän tiedoston tai verkosta löytyvän epäilyttävän sivustonESET Research Labin analysoitavaksi.

Määritä analysoitavaksi lähetettävä tiedosto valitsemalla Lähetä. Valitse ensin lähettämisen syy ja sitten tiedosto. Voit manuaalisesti vetää ja pudottaa tiedoston tai kansion napsauttamalla tiedostoa tai kansiota ja siirtämällä hiiren osoittimen merkitylle alueelle samalla, kun painat hiiren painiketta. Vapauta sitten painike. Voit antaa sähköpostiosoitteesi, jotta voimme ottaa sinuun yhteyttä, jos tarvitsemme lisätietoja. Sinun ei tarvitse antaa sähköpostiosoitettasi, jos valitset Lähetä nimettömästi.

Lähettämäsi näytteen on täytettävä vähintään yksi seuraavista kriteereistä:

ESET-tuotteesi ei havaitse näytettä

Tiedosto tunnistetaan virheellisesti uhaksi

Napsauttamalla Seuraava pääset viimeiseen vaiheeseen, jossa annat lisätietoja näytetiedostosta, kuten havaitut haittaohjelmatartunnan merkit tai oireet ja tiedoston alkuperä. Lisätietojen antaminen auttaa laboratorioitamme tunnistamaan ja käsittelemään näytteitä.

note

ESET ei hyväksy näytteiksi henkilökohtaisia tiedostojasi (joista haluat etsiä haittaohjelmia). ESET Research Lab ei suorita käyttäjille tarvepohjaisia tarkistuksia.