Razlike između HTTP proxyja Apache, mirror alata i izravne povezivosti

Komunikacija ESET-ovih programa obuhvaća nadogradnju modula detekcije i modula programa, kao i razmjenu podataka ESET LiveGrid® (pogledajte tablicu u nastavku) i podataka o licenci.

ESET PROTECT preuzima najnovije proizvode za distribuciju klijentskim računalima iz repozitorija. Kad se distribuira, program se može implementirati u ciljnom računalu.

Sigurnosni program ESET mora se aktivirati nakon instalacije, što znači da proizvod treba provjeriti vaše podatke licence usporedbom sa serverom licenci. Nakon aktivacije redovito se nadograđuju moduli detekcije i programski moduli.

Sustav za rano upozoravanje ESET LiveGrid® pomaže u osiguravanju trenutnog i kontinuiranog obavještavanja ESET-a o novim infiltracijama kako bismo brže zaštitili svoje kupce. Sustav omogućuje slanje novih prijetnji ESET-ovom laboratoriju za istraživanje radi njihove analize i obrade.

Većinu mrežnog prometa stvara nadogradnja modula programa. Općenito, sigurnosni proizvod ESET mjesečno preuzima oko 23,9 MB nadogradnji modula.

Podaci ESET LiveGrid® (otprilike 22,3 MB) i datoteka za nadogradnju verzije (do 11 KB) jedine su distribuirane datoteke koje se ne mogu spremiti u predmemoriju.

Postoje dvije vrste nadogradnje – nadogradnje razine i nano nadogradnja. Više informacija o vrstama nadogradnja potražite u članku u bazi znanja.

Postoje 2 načina za smanjenje opterećenja mreže prilikom distribuiranja nadogradnji mreži računala, Apache HTTP proxy ili mirror alat (dostupno za Windows i Linux).


note

Pročitajte ovaj članak u bazi znanja da biste podesili ulančavanje mirror alata (konfiguriranje mirror alata da preuzima nadogradnje od drugog mirror alata).

 

ESET-ove vrste komunikacije

Vrsta komunikacije

Učestalost komunikacije

Utjecaj na mrežni promet

Komunikacija proslijeđena putem proxyja

Opcija1 za predmemoriranje proxyja

Opcija2 za mirroring

Opcija za izvanmrežno okruženje

Instalacija agenta (Push / Live instalacijski programi iz repozitorija)

Jednokratno

Oko
50 MB po klijentu

DA

DA3

NE

DA (GPO / SCCM, uređeni live instalacijski programi)4

Krajnja instalacija (instalacija softvera iz repozitorija)

Jednokratno

Oko
100 MB po klijentu

DA

DA3

NE

DA (GPO / SCCM, instalacija putem URL-a paketa)4

Nadogradnja modula detekcije / programskog modula

6+ puta dnevno

23,9 MB mjesečno5

DA

DA

DA

DA (Izvanmrežni Mirror Tool i prilagođeni HTTP serveri)6

Datoteka za nadogradnju verzije update.ver

~8 puta dnevno

2,6 MB mjesečno7

DA

NE

-

-

Provjera aktivacije/licenciranja

4 puta dnevno

neznatan

DA

NE

NE

DA (izvanmrežne datoteke stvorene na servisu ESET Business Account)8

ESET LiveGrid® Reputacija na temelju clouda

U hodu

11 MB mjesečno

DA

NE

NE

NE

1.Informacije o učinku/prednostima predmemoriranja proxyja potražite u odjeljku Kada početi upotrebljavati Apache HTTP proxy?

2.Informacije o utjecaju na upotrebu mirrora potražite u odjeljku Kada početi upotrebljavati mirror alat?

3.Preporučujemo da pri svakoj instalaciji/nadogradnji prvo instalirate jedan agent (jedan za svaku određenu verziju) / jedan sigurnosni program kako bi se instalacijski program spremio u predmemoriju.

4.Da biste instalirali ESET Management agent na velikoj mreži, pogledajte Instalacija agenta s pomoću GPO-a i SCCM-a.

5.Vaša početna nadogradnja modula detekcije može biti veća od uobičajene, ovisno o starosti instalacijskog paketa jer će se preuzeti sve novije nadogradnje modula i modula detekcije. Preporučujemo da prvo instalirate jedan klijent i pustite da se nadogradi kako bi se potrebne nadogradnje modula detekcije i programskih modula spremile u predmemoriju.

6. Bez internetske veze Mirror Tool ne može preuzimati nadogradnje modula detekcije. Da biste preuzeli nadogradnje u mapu dostupnu mirror alatu, možete upotrijebiti Apache Tomcat kao HTTP server (dostupno za Windows i Linux).

7.Prilikom traženja nadogradnji modula detekcije uvijek se preuzima i raščlanjuje datotekaupdate.ver. Po standardnim postavkama planer ESET-ovih sigurnosnih programa traži novu nadogradnju svakih sat vremena. Pretpostavljamo da je radna stanica klijenta uključena 8 sati dnevno. Datoteka update.ver sadrži oko 11 kB.

8.Preuzmite datoteke izvanmrežne licence iz ESET Business Administratora.

 


note

nadogradnje za proizvode verzije 4 i 5 ne možete spremiti u predmemoriju pomoću HTTP proxyja Apache. Za distribuiranje nadogradnji za te programe upotrijebite mirror alat.