Kada početi upotrebljavati Mirror Tool

Ako imate izvanmrežno okruženje, što znači da se računala na vašoj mreži ne povezuju s internetom dulje vrijeme (više mjeseci ili godinu dana), mirror alat (dostupno za Windows i Linux) predstavlja jedini način za distribuciju nadogradnji modula programa jer preuzima sve dostupne nadogradnje razine i nano nadogradnje prilikom svakog novog zahtjeva za nadogradnju ako je dostupna nova nadogradnja.


note

Pročitajte ovaj članak u bazi znanja da biste podesili ulančavanje mirror alata (konfiguriranje mirror alata da preuzima nadogradnje od drugog mirror alata).

Glavna razlika između HTTP proxyja Apache i mirror alata sastoji se u tome što Apache HTTP proxy preuzima samo one nadogradnje koje nedostaju (primjerice nano nadogradnja 3), dok Mirror Tool preuzima sve dostupne nadogradnje razine i nano nadogradnje (ili samo nadogradnje razine ako je tako navedeno), neovisno o tome koja nadogradnja nedostaje određenom modulu programa.


note

Prenošenje nadogradnji nije dostupno uz mirror alat. Preporučujemo da radije nadogradite putem HTTP proxyja radi nadogradnje s mirrora kad god je to moguće. Odaberite ovu opciju čak i ako je računalo izvan mreže, ali ima pristup drugom računalu koje je povezano s internetom i može pokrenuti HTTP proxy za predmemoriranje datoteka za nadogradnju.

Na istoj mreži od 1.000 računala testirali smo mirror alat umjesto HTTP proxyja Apache. Analiza je pokazala da se u mjesec dana preuzelo 5500 MB nadogradnja. Veličina preuzetih nadogradnji nije se povećala dodavanjem više računala na mrežu. To još uvijek predstavlja veliko smanjenje opterećenja u usporedbi s konfiguracijom u kojoj se klijenti izravno povezuju s internetom, no poboljšanje performansi nije toliko značajno kao kad se upotrebljava HTTP proxy.

Br. računala u korporativnoj mreži

25

36

50

100

500

1.000

Izravna internetska veza (MB/mjesec)

375

900

1.250

2.500

12.500

25.000

Mirror alat (MB/mjesec)

5.500

5.500

5.500

5.500

5.500

5.500


note

Čak i ako se na mreži nalazi više od 1.000 računala, iskorištena propusnost za nadogradnje ne bi se značajno povećala upotrebom HTTP proxyja Apache ili mirror alata.