Mirror alat – Windows

Upotrebljavate li Linux?

Mirror alat potreban je za izvanmrežne nadogradnje modula detekcije. Ako klijentska računala nemaju internetsku vezu i potrebne su nadogradnje modula detekcije, možete upotrijebiti mirror alat za preuzimanje datoteka za nadogradnju s ESET-ovih servera za nadogradnju i pohraniti ih lokalno.


note

Mirror alat preuzima samo nadogradnje modula detekcije i ostale module programa, ne preuzima nadogradnje programskih komponenti (PCU) ni podatke ESET LiveGrid®. Može stvoriti i potpuni izvanmrežni repozitorij. Osim toga, možete pojedinačno nadograditi proizvode.

Preduvjeti


important

Mirror alat ne podržava Windows XP i Windows Server 2003.

Ciljna mapa mora biti dostupna za dijeljenje putem servisa Samba/Windows ili HTTP/FTP, ovisno o tome kako želite da aktualizacije budu dostupne.

oESET-ovi sigurnosni programi za Windows – možete ih daljinski nadograditi pomoću HTTP-a ili zajedničke mape.

oESET-ovi sigurnosni programi za Linux/macOS - možete ih nadograditi daljinski samo pomoću HTTP-a. Ako upotrebljavate zajedničku mapu, ona mora biti na istom računalu kao i ESET-ov sigurnosni program.

Morate imati valjanu datoteku izvanmrežne licence koja uključuje korisničko ime i lozinku. Prilikom generiranja datoteke licence označite potvrdni okvir pored opcije Uključi korisničko ime i lozinku. Morate unijeti i naziv licence. Datoteka izvanmrežne licence potrebna je za aktivaciju mirror alata i generiranje mirrora za nadogradnju.

create_offline_lic_file

Prije pokretanja mirror alata trebate instalirati sljedeće pakete:

Visual C++ Redistributable for Visual Studio 2010

Visual C++ 2015 Redistributable x86

Upotreba mirror alata

1.Preuzmite mirror alat s ESET-ove stranice za preuzimanje i (odjeljak Samostalni instalacijski programi).

2.Raspakirajte preuzetu arhivu.

3.Otvorite naredbeni redak i odite u mapu koja sadrži datoteku MirrorTool.exe.

4.Pokrenite naredbu u nastavku da biste vidjeli sve dostupne parametre za Mirror Tool i njegove verzije:

MirrorTool.exe --help

 

mirror_tool_help

 


note

U svim filtrima razlikuju se velika i mala slova.

Parametar

Opis

--updateServer

Ako ga koristite, morate navesti punu URL adresu servera za nadogradnju.

--offlineLicenseFilename

Morate navesti putanju do datoteke izvanmrežne licence (kao što je opisano iznad).

--mirrorOnlyLevelUpdates

Nije potreban argument. Ako je postavljen, preuzet će se samo nadogradnje razine (neće se preuzimati nano nadogradnje). Više o vrstama nadogradnje potražite u članku u bazi znanja.

--mirrorFileFormat


warning

Prije upotrebe --mirrorFileFormat parametra provjerite da u vašem okruženju nema starijih (verzija 6.5 i starije) i novijih (verzija 6.6. i novije) verzija ESET-ovih sigurnosnih programa. Nepravilna upotreba ovog parametra može dovesti do pogrešnih nadogradnji vaših ESET-ovih sigurnosnih programa.

Možete navesti koja će se vrsta datoteka za nadogradnju preuzeti. Moguće vrijednosti (osjetljivo na velika i mala slova):

dat – ovu vrijednost iskoristite samo ako imate okruženje s verzijama ESET-ovih sigurnosnih programa 6.5 i starijima.

dll – ovu vrijednost iskoristite samo ako imate okruženje s verzijama ESET-ovih sigurnosnih programa 6.6 i novijima.

Parametar se zanemaruje prilikom stvaranja mirrora za programe prema starom standardu (ep4, ep5).

--compatibilityVersion

Ovaj neobavezni parametar primjenjuje se na Mirror alat distribuiran uz program ESET PROTECT 8.1 i noviji.

Mirror alat preuzet će datoteke za nadogradnju kompatibilne s ESET PROTECT repozitorijem verzije koju navedete u argumentu parametra u formatu x.x ili x.x.x.x, naprimjer: --compatibilityVersion 9.1 ili --compatibilityVersion 8.1.13.0.


note

Da biste smanjili količinu podataka koji se preuzimaju iz ESET-ovog repozitorija, preporučujemo da upotrijebite nove parametre u Mirror alatu distribuiranom uz program ESET PROTECT 9: --filterFilePath i --dryRun:

1.Stvorite filtar u JSON formatu (pogledajte --filterFilePath u nastavku).

2.Pokrenite testiranje Mirror alata s --dryRun parametrom (pogledajte u nastavku) i prilagodite filtar prema potrebi.

3.Pokrenite Mirror alat s --filterFilePath parametrom i definiranim filtrom za preuzimanje, zajedno s --intermediateRepositoryDirectory i --outputRepositoryDirectory parametrom.

4.Redovito pokrećite Mirror alat da biste uvijek upotrebljavali najnovije instalacijske programe.

--filterFilePath

Ovaj neobavezni parametar upotrijebite za filtriranje ESET-ovih sigurnosnih proizvoda na temelju tekstne datoteke u JSON formatu smještene u istu mapu kao i Mirror alat, na primjer: --filterFilePath filter.txt)

arrow_down_business Opis konfiguracije filtra:

--dryRun

Kada upotrebljavate taj neobvezni parametar, Mirror alat neće preuzeti nijednu datoteku, ali će generirati .csv datoteku s popisom svih paketa koji će se preuzeti.

 

Taj parametar možete file upotrebljavati bez obveznih parametara --intermediateRepositoryDirectory i --outputRepositoryDirectory, na primjer: MirrorTool.exe --repositoryServer AUTOSELECT --dryRun test.csv.

 


note

Neki ESET-ovi instalacijski programi su generički u odnosu na jezik (s multilang jezičnim kodom), a Mirror alat će ih navesti u .csv datoteci, čak i ako navedete jezike u filtru --filterFilePath.

 

Ako upotrebljavate parametar --dryRun i --intermediateRepositoryDirectory i parametre --outputRepositoryDirectory, Mirror alat ne briše outputRepositoryDirectory.

--listUpdatableProducts

Navedite sve ESET-ove programe za koje Mirror Tool možete preuzeti nadogradnje modula (osim ako se ne upotrebljavaju programi --excludedProducts).

Parametar je dostupan u verzijama programa Mirror Tool: 1.0.1294.0 (Windows), 1.0.2226.0 (Linux).


important

Mirror alat stvara strukturu mapa drugačiju od one koju radi mirror sigurnosnog programa. Svaka mapa sadrži datoteke za nadogradnju za skupinu programa. Morate navesti cijeli put do ispravne mape u postavkama nadogradnje programa pomoću mirrora.

Na primjer, za nadogradnju programa ESET PROTECT 9. iz mirrora postavite Server za nadogradnju na (u skladu s lokacijom roota vašeg HTTP servera):

http://your_server_address/mirror/eset_upd/era6

Napomena: Mapa mirror era6 uobičajena je za ova ESET-ova rješenja za daljinsko upravljanje: ERA 6, ESMC 7, ESET PROTECT.

arrow_down_business Tablica jezičnih kodova

MirrorTool.exe --mirrorType regular ^

--intermediateUpdateDirectory c:\temp\mirrorTemp ^

--offlineLicenseFilename c:\temp\offline.lf ^

--outputDirectory c:\temp\mirror

U nastavku je naveden primjer naprednije konfiguracije za izvanmrežni repozitorij s odabranim programima, jezicima i aktiviranim preuzimanjem starih datoteka koja je definirana u filter.txt datoteci (pogledajte primjer sadržaja datoteke u prethodno navedenim detaljima --filterFilePath):

MirrorTool.exe --repositoryServer AUTOSELECT ^

--intermediateRepositoryDirectory c:\temp\repoTemp ^

--outputRepositoryDirectory c:\temp\repository ^

--filterFilePath filter.txt

Mirror alat i postavke nadogradnje

Za automatizaciju preuzimanja nadogradnji modula možete stvoriti plan za pokretanje mirror alata. Da biste to učinili, otvorite web-konzolu i idite na Zadaci klijenta > Operacijski sustav > Pokreni naredbu. Odaberite mogućnost Naredbeni redak za izvršavanje (uključujući put do datoteke MirrorTool.exe) i primjereni okidač (kao što je CRON za svaki sat 0 0 * * * ? *). Također možete upotrijebiti planer zadataka u sustavu Windows ili Cron u sustavu Linux.

Da biste konfigurirali aktualizacije na klijentskim računalima, stvorite novo pravilo i konfigurirajte server za nadogradnju tako da upućuje na adresu vašeg mirrora ili na zajedničku mapu.


important

Ako upotrebljavate HTTPS mirror server, morate uvesti njegov certifikat u pouzdano root spremište na klijentskom računalu. Pogledajte odjeljak Instalacija pouzdanog root certifikata u sustavu Windows.


note

Pročitajte ovaj članak u bazi znanja da biste podesili ulančavanje mirror alata (konfiguriranje mirror alata da preuzima nadogradnje od drugog mirror alata).