Tvåfaktorautentisering

Öka säkerheten för dina lagrade lösenord och andra personuppgifter genom att aktivera tvåfaktorautentisering (2FA).

Ställ in tvåfaktorautentisering för lagrade konton

Med Password Manager kan du spara din unika inställningsnyckel för tvåfaktorautentisering för en specifik webbplats eller tjänst och automatiskt fylla i det genererade tidsbaserade engångslösenordet (TOTP) när du uppmanas. Ett nytt valv för tvåfaktorautentisering 2fa_icon där alla sparade konton med tvåfaktorautentisering är synliga bredvid sökfältet i kontolistvyn.

1.Öppna ESET Password Manager.

2.Klicka på menyikonen menu > Konton.

3.Lägg till konto eller redigera det befintliga.

4.Klicka på Tvåfaktorsautentisering så visas inmatningen för inställningsnyckeln för tvåfaktorautentisering.

2fa_account

Efter att en giltig nyckel har angetts i inmatningen och kontot har sparats visas kontot och dess TOTP i valvet för tvåfaktorautentisering. Ett nytt TOTP genereras automatiskt var 30:e sekund. Nedräkningen visas i vyn för att redigera konton under Tvåfaktorsautentisering och i valvet för tvåfaktorautentisering under sökfältet. När nedräkningen återställs genereras ett nytt TOTP.

Ett TOTP för en specifik webbplats kan anges automatiskt via autofyllfunktionen eller kopieras och klistras in.

Konfiguration av tvåfaktorautentisering via QR-kod skiljer sig beroende på plattformen

Webbläsarna Google Chrome och Edge

QR-kodskannerknappen visas under Tvåfaktorsautentisering bredvid fältet Nyckel. När du klickar på knappen skannas den aktuella öppnade webbplatsen efter QR-koder och om en QR-kod innehåller en inställningsnyckel för tvåfaktorautentisering fylls inmatningen automatiskt i med koden.

Android och iOS

När du klickar på QR-kodknappen öppnas kameran på enheten. Om den pekas på QR-koden som innehåller inställningsnyckeln för tvåfaktorautentisering, skannas QR-koden och inställningsnyckeln fylls i automatiskt i inmatningen.

Firefox och Safari

QR-kodskannerknappen finns inte på dessa plattformar. Inställningsnyckeln kan endast fyllas i manuellt.

important

När abonnemanget har löpt ut kan du inte längre komma åt installationsnyckeln för tvåfaktorautentisering och stängs ute från alla dina konton. Vi rekommenderar att du inaktiverar tvåfaktorautentisering eller förnyar/köper abonnemanget.

Ta bort tvåfaktorautentisering för ett specifikt konto

För att ta bort tvåfaktorautentisering för ditt konto, följ instruktionerna nedan:

1. I Password Manager-appen/webbtillägget klickar du på Meny > Konton.

2.Klicka på menyn med tre prickar three_dots bredvid kontot > Redigera.

3.Bläddra ner till avsnittet Tvåfaktorautentisering.

4.Klicka på papperskorgen delete_icon bredvid den 6-siffriga koden.

5.Klicka på Ta bort.

Ställ in tvåfaktorautentisering för appen/webbtillägget ESET Password Manager

När det har aktiverats ombeds du att skriva en ytterligare unik säkerhetskod som genereras av din telefon efter att du har angett huvudlösenordet varje gång du öppnar ESET Password Manager-webbtillägget eller -programmet.

note

Följande artiklar i ESET:s kunskapsbas kanske endast finns på engelska:

Aktivera tvåfaktorautentisering i ESET Password Manager

Krav

Den senaste tillgängliga versionen av Password Manager som installerad i din webbläsare

En av följande autentiserare som är installerade på din mobila enhet:

Google Authenticator

Microsoft Authenticator

Authy

Duo Mobil

Aktivera tvåfaktorautentisering

Exempel på aktivering av tvåfaktorautentisering med Google Authenticator

1.Öppna Password Manager och klicka på Meny > Inställningar.

2.I Konto klickar du på Mitt konto > Tvåfaktorautentisering.

3.Ange ditt huvudlösenord och klicka på Fortsätt.

4.Klicka på Nästa om programmet för tvåfaktorautentisering redan är installerat på enheten.

5.Öppna Google Authenticator på din mobila enhet och skanna QR-koden på skärmen. Detta gör att det skapas ett nytt konto i din tvåfaktorautentiseringsapp som kopplas ihop med din Password Manager som börjar generera 6-siffriga koder som ändras var 30:e sekund.

note

Aktivera tvåfaktorautentisering i ett mobilprogram

När QR-koden visas på skärmen trycker du på Kan du inte skanna QR-koden? och din hemliga nyckel visas. Kopiera den hemliga nyckeln genom att trycka på kopieringsikonenICON_COPY. Öppna Google Authenticator och klistra in den i fältet Din nyckel när du lägger till ett nytt konto. När din 6-siffriga kod genererats går du tillbaka till programmet ESET Password Manager.

6.Klicka på Nästa.

7.Bekräfta parkopplingen mellan Google Authenticator-appen på din enhet och Password Manager genom att ange den aktuella 6-siffriga koden utan mellanslag från Google Authenticator när du uppmanas av Password Manager och klicka på Nästa.

important

Observera att den 6-siffriga koden visas med mellanrum i Google Authenticator (till exempel "259 269"), så var noga med att ange den utan mellanrum i ESET Password Manager (till exempel "259269").

8.Klicka på Slutför när skärmen som bekräftar att 2FA har aktiverats visas.

Inaktivera tvåfaktorautentisering

1.Öppna Password Manager och klicka på Meny > Inställningar.

2.I avsnittet Konto klickar du på Mitt konto > Inaktivera tvåfaktorautentisering.

3.Ange ditt huvudlösenord och klicka på Fortsätt.

4.Skriv den 6-siffriga verifieringskoden.

5.Klicka på Stäng.

6.Ta bort kontot från appen för tvåfaktorautentisering.

Du kan återaktivera tvåfaktorautentisering när som helst under Inställningar > tvåfaktorautentisering. Ett nytt konto med tvåfaktorautentisering måste skapas i autentiseringsprogrammet.

important

Om du inte har tillgång till autentiseraren för 2FA måste du skicka en begäran till ESETs tekniska support om att få ditt Password Manager-konto raderat så att ett nytt kan skapas.