Användningsvillkor

Gäller från den 17 september 2024 | Se en tidigare version av användarvillkoren | Jämför ändringar

Dessa användningsvillkor (”villkor”) utgör ett särskilt avtal mellan ESET, spol. s r. o., med säte på Einsteinova 24, 85101 Bratislava, Slovak Republic, som registrerats i handelsregistret hos regiondomstolen Bratislava I, avdelning Sro, diarienummer 3586/B, organisationsnummer: 31333532 (”ESET” eller ”leverantör”) och dig, en fysisk person, eller en juridisk person som utgör ett småföretag (”du” eller ”användare”) som vill erhålla eller har erhållit rätten att använda vårt standardiserade abonnemangserbjudande (”erbjudande”), som registrerar sig för och använder ett ESET HOME-konto (”konto”) eller som använder tjänster och funktioner som tillhandahålls av ESET via kontot (gemensamt kallade ”tjänster”), och anger bland annat villkoren för deras användning. Om du erhåller eller använder tjänsterna på uppdrag av en organisation godkänner du dessa villkor för den organisationen och garanterar att du har sådan behörighet. I så fall avser ”Du” och ”Användare” den organisationen.

Läs dessa villkor noggrant innan du använder eller köper några tjänster eller skapar kontot. Dessa villkor blir bindande för dig och avtalet mellan dig och ESET ingås när: (i) ESET eller ESET-partnern skickar en e-postbekräftelse på ditt köp av erbjudandet, (ii) ditt konto har skapats eller (iii) du börjar använda någon del av tjänsterna, beroende på vilket av alternativen som inträffar först.

Dessa villkor föreskriver allmänna villkor för tillhandahållande och användning av våra tjänster. Vissa tjänster eller deras komponenter kan vara föremål för ytterligare särskilda villkor som endast gäller för dem (”specialvillkor”). Om sådana specialvillkor är oförenliga med dessa villkor har bestämmelserna i specialvillkoren företräde. Du hittar sådana specialvillkor (i förekommande fall) nedan eller i tillämplig dokumentation via ESET:s onlinehjälp (”dokumentation”). Dessutom kan användningen av tjänsterna eller deras komponenter också vara föremål för ytterligare förutsättningar eller tekniska krav, som är detaljerade och tillgängliga i tillämplig dokumentation.

Observera att eventuella köp- eller betalningsvillkor (om tillämpligt) samt eventuella ursprungliga leveransvillkor relaterade till tjänster inte omfattas av dessa villkor och kommer att avtalas separat mellan dig och ESET eller den ESET-partner som du köper respektive tjänst från.

Våra tjänster är enbart avsedda för vuxna. Om du är mindre än arton (18) år gammal får du bara skapa och använda kontot eller de relaterade tjänsterna med tillstånd från en förälder eller vårdnadshavare.

Våra tjänster och deras användning

Våra tjänster. De flesta tjänster kräver att du använder standardprogramvaruprodukter från ESET som måste vara lokalt installerade på dina enheter (”produkt”). Du kan erhålla rätten att använda våra tjänster genom att köpa antingen (i) abonnemanget på vårt erbjudande, (ii) en ESET-produktlicens (”licens”), som omfattar vissa tjänster som tillhandahålls via kontot eller (iii) genom att erhålla en provversion av dessa. Tjänsterna kan köpas direkt från ESET eller våra ESET-partner enligt separata inköps- och betalningsvillkor. Du hittar en mer allmän beskrivning av de tjänster som tillhandahålls enligt dessa villkor nedan och deras mer detaljerade specifikation i tillämplig dokumentation.

Tänk på att exakt vilka tjänster, produkter och funktioner som ska tillhandahållas dig beror på vilket land du befinner dig i och vilken plattform och/eller vilket operativsystem du väljer att använda dem på. Därför kan det hända att vissa funktioner och produkter inte är tillgängliga i ditt land eller på alla plattformar eller operativsystem. Du måste också säkerställa att du uppfyller våra tekniska krav och förutsättningar för att kunna använda tjänsterna. Du hittar mer detaljerad information om detta ämne i vår tekniska dokumentation. Vi kan använda underleverantörer för att tillhandahålla tjänster eller funktioner.

Abonnemangserbjudande. ESET-erbjudandet består av våra standardtjänster, produkter, funktioner och möjligheter kombinerade i moduler som tillhandahåller vissa gemensamma funktioner (”moduler”) som är grupperade i nivåer (”nivåer”) och våra fristående standardprodukter som kan köpas separat från nivån. Genom att abonnera på erbjudandet via ESET eller en ESET-partner får du rätt att under den överenskomna abonnemangsperioden få tillgång till erbjudandet som du har köpt och därmed till vissa moduler som ingår i din erbjudandenivå och/eller med en fristående produkt. Du kan hitta beskrivningarna av modulerna och de fristående produkterna i avsnittet Specialvillkor nedan och deras mer detaljerade specifikationer i tillämplig dokumentation.

Licens utan abonnemang.Om du inte har abonnerat på erbjudandet men har erhållit licensen eller licenserna kan du vara berättigad att använda vissa tjänster som tillhandahålls via kontot, beroende på innehållet i licensen eller licenserna du har köpt och under licensens giltighetstid. De flesta av dessa tjänster avser ESET-produktlicenser och gör det möjligt för dig att antingen hantera dem på alla dina enheter från ditt konto som central punkt eller tillhandahålla dig ytterligare funktioner utöver dina licenser. Tjänsterna som du kan få tillgång till i enlighet med dessa villkor är ESET HOME, Anti-Theft, Föräldrakontroll eller Password Manager. Du kan hitta beskrivningarna av dessa tjänster i avsnittet Specialvillkor nedan och deras mer detaljerade specifikationer i tillämplig dokumentation. Andra tjänster tillhandahålls endast som en del av erbjudandet och därför har du inte rätt till deras tillhandahållande i enlighet med dessa villkor.

Startdatum för tjänster. Startdatumet för tillhandahållandet av våra tjänster och därmed den dag från vilken tjänsterna är tillgängliga för dig är det datum då du köper erbjudandet eller licensen, det datum då du använder aktiveringsnyckeln eller den dag då du erhåller eller laddar ner en provversion av vårt erbjudande eller vår licens.

Ditt konto. Genom kontot kan du komma åt och använda ESET-tjänster. Det är obligatoriskt att skapa ett konto om du har abonnerat på vårt erbjudande. Annars kan du inte aktivera och använda våra tjänster. Om du inte har abonnerat på vårt erbjudande men har köpt en licens är kontot nödvändigt för att du ska kunna använda de inkluderade tjänsterna, eftersom de inte kan tillhandahållas utanför kontot.

ESET-produkter. För att kunna använda våra tjänster måste du installera de ESET-produkter som krävs på dina enheter och se till att de är anslutna till internet. Användning av våra produkter förutsätter godkännande av respektive licensavtal för slutanvändare (”EULA”) under installationsprocessen och kan även omfattas av ytterligare förutsättningar eller tekniska krav, vilka beskrivs och är tillgängliga i tillämplig dokumentation.

Uppdateringar. Eftersom våra tjänster ständigt utvecklas kan ESET, från tid till annan och utan din tillåtelse eller ditt samtycke, distribuera en uppdatering, uppgradering eller ersättning för någon del av tjänsten samt den inkluderade produkten (”uppdatering”). Varje uppdatering anses vara en del av tjänsten efter att den har distribuerats i enlighet med dessa villkor. Uppdateringen kan innefatta att lägga till, ta bort eller ändra funktioner som ingår i tjänsterna eller ersätta dem helt. Du kanske inte kan använda de berörda tjänsterna förrän uppdateringen är helt distribuerad. I vissa fall kan du behöva ladda ned eller installera en viss produktuppdatering för att få maximal nytta av vår tjänst. ESET kan sluta ge dig teknisk support och nyare uppdateringar eller på annat sätt begränsa tjänsterna som tillhandahålls dig tills du installerar sådana nödvändiga uppdateringar. ESET har ingen skyldighet att förse dig med en specifik uppdatering och kan besluta när och om uppdateringen är lämplig. ESET kan, efter eget gottfinnande, sluta tillhandahålla uppdateringar (i) för andra versioner av tjänsten än den senaste eller (ii) stödja användningen av tjänsterna i samband med versioner av operativsystem eller annan programvara som tjänsten är avsedd att fungera med.

Dessa regler för uppdateringar gäller även för produktuppdateringar. Produktuppdateringar installeras också automatiskt om du inte inaktiverar dem i produktinställningarna. Uppdateringar kan omfattas av policyn för slutet av livslängden som är tillgänglig på https://go.eset.com/eol_home. UInga Uppdateringar tillhandahållas efter att produkten eller någon av dess funktioner har nått datumet för slutet av sin livslängd enligt definition i policyn för slutet av livslängden.

ESET:s skyldigheter. Med förbehåll för de begränsningar som anges i dessa villkor och dokumentation tillhandahåller vi våra tjänster till dig med vederbörlig omsorg, på ett professionellt sätt och i enlighet med dessa villkor.

Dina rättigheter. Din rätt att använda kontot och tjänsterna är icke-exklusiv, icke-överlåtbar och föremål för de villkor och begränsningar som anges i dessa villkor, specialvillkor (i förekommande fall) och dokumentation samt din efterlevnad av dessa juridiska dokument. Du får endast använda våra tjänster på konventionellt sätt och endast för de ändamål för vilka de är avsedda. Om du är en konsument får du endast använda dem för personliga, icke-kommersiella ändamål. Om du är ett småföretag som köper vårt erbjudande för småföretag kan du också använda vårt konto och våra tjänster i samband med din affärsverksamhet. Dessutom har du rätt att använda tjänsterna på det överenskomna antalet enheter och under den period som ditt erbjudandeabonnemang eller licensens varaktighet gäller, beroende på ditt köp. ESET (eller dess leverantörer eller licensgivare) förbehåller sig alla rättigheter som inte uttryckligen beviljas dig genom dessa villkor eller specialvillkor.

Ditt samtycke. I syfte att följa konsumentskyddslagstiftningen och fall du är en konsument, beviljar du oss ditt uttryckliga samtycke till att vi ska börja tillhandahålla dig tjänsterna och relaterat elektroniskt material omedelbart efter att du har registrerat ditt konto (och uppfyllt eventuella ytterligare förhandskrav). Du bekräftar att du har informerats om att du genom att ge ditt samtycke förlorar din rätt att utträda ur avtalet som skapas enligt dessa villkor.

Dina skyldigheter. Du ansvarar för att använda ditt konto och tjänster, och för att hålla alla aktiveringskoder eller licensnycklar för ESET-erbjudandet (gemensamt ”aktiveringskoder”) och eventuella lösenord konfidentiella och säkra. I största möjliga utsträckning som tillåts enligt gällande lag samtycker du till att ta på dig ansvaret för alla aktiviteter på ditt konto eller med din aktiveringskod. För att bibehålla kontrollen över ditt konto och tjänsterna, och förhindra att någon annan får tillgång till dem får du inte lämna ut din aktiveringskod eller ditt lösenord till någon annan. Du måste begränsa åtkomst för tredje part till dina enheter. Du måste kontakta oss omedelbart om ditt lösenord eller din aktiveringskod har lämnats ut till någon annan, om ditt konto eller tjänsterna har använts av en obehörig person eller om du har orsak att tro att detta kan ske. Du ska också se till att alla data som du tillhandahåller ESET under registreringsprocessen eller via ditt konto är korrekta och aktuella samt att du informerar oss om alla förändringar genom att uppdatera informationen i avsnittet ”Mitt konto”.

Förbjuden användning. Du får inte: (i) använda tjänsterna och ditt konto för olagliga ändamål, inklusive i samband med kriminella eller bedrägliga aktiviteter eller på något sätt som kan leda till avbrott, störningar eller skada på tjänster och våra webbplatser, kan vara skadligt för andra eller på annat sätt strider mot dessa villkor och dokumentation, (ii) sälja, underlicensiera, leasa, hyra ut eller låna någon tjänst, produkt eller del av dem eller använda dem för tillhandahållande av kommersiella tjänster, (iii) bakåtutveckla, bakåtkompilera eller demontera produkten eller någon tjänstefunktion eller på annat sätt försöka upptäcka deras källkod, förutom i den utsträckning som denna begränsning uttryckligen är förbjuden enligt lag, (iv) utföra några aktiviteter som involverar användning av aktiveringskoden i strid med dessa villkor eller som leder till tillhandahållande av en aktiveringskod till någon person som inte har rätt att använda tjänsterna, såsom överföring av använd eller oanvänd aktiveringskod i någon form, samt obehörig reproduktion eller distribution av duplicerade eller genererade aktiveringskoder eller användning av tjänsten som ett resultat av användning av en aktiveringskod som erhållits från en annan källa än ESET eller ESET:s partner eller (v) använda tjänsterna och deras funktioner på ett sätt som begränsar möjligheten för andra användare att få tillgång till dessa tjänster. ESET förbehåller sig rätten att begränsa tjänsternas omfattning för vissa användare för att möjliggöra högsta möjliga antal användares åtkomst till tjänsten. ESET förbehåller sig rätten att i sådana fall avsluta ditt konto, sluta tillhandahålla tjänsterna eller vägra att tillhandahålla dem.

Dina bekräftelser. ESET strävar alltid efter högsta standard när tjänsterna tillhandahålls. Du är dock införstådd med att (i) vi inte garanterar att våra produkter eller tjänster kommer att hitta, lokalisera, upptäcka, förhindra, varna för eller reagera på alla hot, sårbarheter, skadlig kod eller skadlig programvara som kan finnas på din enhet eller som du kan stöta på online eller offline och att du inte kommer att hålla ESET ansvarigt för detta. (ii) Du bör säkerhetskopiera dina dokument, programvara och andra data regelbundet för att förhindra eller minimera risken för förlust eller skada. (iii) Du bör hålla våra produkter och annan relaterad programvara tillgänglig, i drift och uppdaterad (genom att uppdatera och uppgradera dem regelbundet). (iv) Vi garanterar inte kontinuerlig tillgänglighet av våra tjänster eller av några specifika funktioner samt eventuella svarstider. (v) Vi kan införa begränsningar för användningen av vår tjänst och dess funktioner i dokumentationen eller blockera vissa typer av användning.

ESET, DESS DOTTERBOLAG, PARTNER, DISTRIBUTÖRER OCH LEVERANTÖRER KAN INTE HÅLLAS ANSVARIGA FÖR EVENTUELLA FÖRLUSTER ELLER SKADOR SOM ORSAKAS AV DIN UNDERLÅTENHET ATT UPPFYLLA NÅGON AV SKYLDIGHETERNA OVAN ELLER FÖR DIN TILLIT TILL TJÄNSTER SOM STÅR I KONFLIKT MED NÅGON AV OVANSTÅENDE BEKRÄFTELSER.

Teknisk support. ESET eller tredje part på uppdrag av ESET tillhandahåller teknisk support efter eget gottfinnande, utan garantier eller utfästelser. Inga teknisk support tillhandahålls gällande produkten eller någon av dess funktioner om den når datumet för slutet av livslängden enligt definition i policyn för slutet av livslängden. Du bör säkerhetskopiera alla befintliga data, programvara och programresurser innan teknisk support tillhandahålls. ESET och/eller tredjepart på uppdrag av ESET ansvarar inte för skada på eller förlust av data, egendom, programvara eller maskinvara eller förlust av vinst på grund av teknisk support. ESET och/eller tredjepart på uppdrag av ESET förbehåller sig rätten att avgöra om lösningen av problemet ligger utanför teknisk support. ESET förbehåller sig rätten att vägra, avbryta eller avsluta tillhandahållande av teknisk support enligt eget gottfinnande. Licensinformation, information och andra data i enlighet med sekretesspolicyn kan krävas för att tillhandahålla teknisk support.

Uppsägning av konto. Du kan när som helst avsluta ditt konto. Tänk dock på att detta leder till att vissa av tjänsterna inte kan användas.

Elektronisk kommunikation

ESET kommunicerar med dig elektroniskt när du utför aktiviteter som förutsätts i dessa villkor, inklusive vid tillhandahållandet av tjänsterna och kontot. Vi kan skicka e-post, meddelanden i appen via din produkt eller ditt konto eller publicera informationen på vår webbplats. Du samtycker till att få juridiska meddelanden från ESET i elektronisk form, inklusive eventuella meddelanden om förändringar i villkor, specialvillkor eller sekretesspolicyer, avtalsförslag eller -godkännanden eller förhandlingar, meddelanden eller annan juridisk kommunikation samt till att sådan elektronisk kommunikation ska anses ha mottagits skriftligt, såvida inte en annan kommunikationsmetod specifikt krävs enligt gällande lag.

Säkerhet och dataskydd

Ditt fullständiga namn, ditt land och en giltig e-postadress krävs för registrering och användning av kontot samt för tjänsternas tillhandahållande och underhåll, och är därmed nödvändiga för att fullgöra avtalet som bildats mellan dig och ESET enligt dessa villkor och specialvillkor. Dina data samlas in och överförs till ESET-servrar eller partnerservrar. Där behandlas de för att säkerställa funktion, för att tillhandahålla och auktorisera användningen av kontot och tjänsterna, för att etablera och utöva ESET:s rättsliga anspråk samt vid försvaret av dem, liksom för att vid behov tillhandahålla dig teknisk support.

Dessutom, beroende på vilka tjänster du väljer att använda och dina sekretess- och säkerhetsinställningar, krävs ytterligare datainsamling direkt från dig eller våra produkter eller tjänster. ESET behandlar data som erhållits från dig eller din produkt och som kan innehålla personuppgifter i enlighet med vår sekretesspolicy. Du uppmanas att läsa den under beställning av erbjudandet, kontoregistreringen eller produktinstallationen och du kan hänvisa till den varje gång du behöver mer information om hur vi behandlar dina data i samband med kontot och tjänsterna eller om dina rättigheter som registrerad person. Ytterligare individuella sekretesspolicyer kan gälla för tjänster eller produkter du använder och du kan hitta dem i den dokumentation som avser den aktuella tjänsten eller produkten.

Om du är en företagsanvändare av vår tjänst gäller databehandlingsavtalet som ingår i bilaga 2 till dessa villkor för dig för databehandlingen när du anses vara personuppgiftsansvarig. I sådana fall gäller standardavtalsklausulerna i bilaga 3 till dessa villkor utöver databehandlingsavtalet vid överföring och behandling av personuppgifter utanför Europeiska ekonomiska samarbetsområdet eller ett land som utsetts som säkert genom beslut av Europeiska kommissionen.

Immateriella rättigheter

ESET och dess respektive leverantörer är ägare och innehavare till upphovsrätter och andra immateriella rätter till programvara som tillhandahålls på webbplatsen, programmet och produkter (gemensamt kallade ”programvara”) och annat innehåll som är tillgängligt på webbplatsen, såsom text, dokument, bilder, logotyper, ikoner, knappar och databaser (”innehåll”). Under förutsättning att du följer dessa villkor och specialvillkor samt att du betalar alla tillämpliga avgifter beviljas du en begränsad, icke-exklusiv, icke-underlicensierbar och icke-överlåtbar licens att använda programvaran och innehållet för personliga och icke-kommersiella syften och endast så som är nödvändigt för din användning av tjänsterna i enlighet med dessa villkor och specialvillkor. Du får inte extrahera eller återanvända något innehåll eller delar av tjänsterna (inklusive genom återgivningstekniker) utan vårt uttryckliga skriftliga tillstånd. ESET och dess leverantörer förbehåller sig alla rättigheter som inte uttryckligen beviljas dig genom dessa villkor eller specialvillkor.

Vidare får produkterna och programvaran endast användas i enlighet med licensavtalet för slutanvändare (”EULA”) som tillhandahålls tillsammans med dem eller utgör en del av dem. Produkter eller programvara som levereras med ett licensavtal för slutanvändare kan inte installeras om användaren inte godkänner det.

Om du väljer att installera vårt mobilprogram för att komma åt och använda ditt konto och de relaterade tjänsterna omfattas du av programmets licensavtal för slutanvändare som finns i bilaga 1 till dessa villkor.

Friskrivning

SOM ANVÄNDARE BEKRÄFTAR DU HÄRMED ATT KONTOT OCH TJÄNSTERNA LEVERERAS ”I BEFINTLIGT SKICK”, UTAN NÅGON UTTRYCKLIG ELLER UNDERFÖRSTÅDD GARANTI AV NÅGOT SLAG OCH VAD SOM FÖLJER AV TVINGANDE LAGSTIFTNING. VARE SIG LEVERANTÖREN, DESS LICENSGIVARE ELLER DOTTERBOLAG ELLER UPPHOVSRÄTTSINNEHAVARNA GER NÅGRA UTTRYCKLIGA ELLER UNDERFÖRSTÅDDA GARANTIER, INKLUSIVE MEN INTE BEGRÄNSAT TILL FÖRSÄLJNINGSGARANTIER ELLER GARANTIER OM LÄMPLIGHET FÖR VISSA SYFTEN ELLER ATT KONTOT ELLER TJÄNSTERNA INTE BRYTER MOT PATENT, UPPHOVSRÄTT, VARUMÄRKEN ELLER ANDRA RÄTTIGHETER. LEVERANTÖREN ELLER ANNAN PART GARANTERAR INTE ATT KONTOT ELLER TJÄNSTERNA UPPFYLLER DINA KRAV ELLER ATT KONTOT ELLER TJÄNSTERNA FUNGERAR OAVBRUTET OCH FELFRITT. DU TAR DET FULLA ANSVARET OCH RISKEN FÖR ATT VALET OCH ANVÄNDNINGEN AV KONTOT ELLER TJÄNSTERNA MOTSVARAR AVSEDDA BEHOV OCH FÖR RESULTAT SOM ÅSTADKOMS MED DETTA.

Dessa Villkor skapar inga skyldigheter för Leverantören och dess licensgivare förutom de som uttryckligen anges häri.

Ansvarsbegränsning

MED UNDANTAG AV VAD SOM FÖLJER AV TVINGANDE LAG, ANSVARAR LEVERANTÖREN, DESS ANSTÄLLDA ELLER UNDERLEVERANTÖRER INTE UNDER NÅGRA OMSTÄNDIGHETER FÖR EVENTUELLA UTEBLIVNA VINSTER, INTÄKTER ELLER FÖRSÄLJNINGSVOLYMER, FÖRLUST AV INFORMATION ELLER FÖR KOSTNADER SOM UPPSTÅR FÖR ANSKAFFNING AV ERSÄTTNINGSVAROR ELLER -TJÄNSTER, FÖR SKADA PÅ EGENDOM, PERSONSKADA, DRIFTAVBROTT, FÖRLUST AV AFFÄRSINFORMATION ELLER FÖR ÖVRIGA SÄRSKILDA, DIREKTA, INDIREKTA, OAVSIKTLIGA, EKONOMISKA, STRAFFBARA, SPECIFIKA SKADOR ELLER FÖLJDSKADOR OAVSETT HUR DE UPPKOMMIT, TILL EXEMPEL FRÅN ETT KONTRAKT, ÅTALBAR HANDLING, VÅRDSLÖSHET ELLER ANDRA OMSTÄNDIGHETER SOM IMPLICERAR ANSVAR, SOM UPPSTÅTT TILL FÖLJD AV ANVÄNDNING AV ELLER OFÖRMÅGA ATT ANVÄNDA KONTOT, ÄVEN OM LEVERANTÖREN ELLER NÅGON AV DESS LICENSGIVARE ELLER DOTTERBOLAG HAR UPPMÄRKSAMMATS PÅ RISKEN FÖR SÅDANA SKADOR. EFTERSOM VISSA LÄNDER OCH JURISDIKTIONER INTE TILLÅTER ANSVARSFRISKRIVNING SAMTIDIGT SOM BEGRÄNSAT ANSVAR ÄR TILLÅTET, BEGRÄNSAS I SÅDANA FALL ANSVARET FÖR LEVERANTÖREN, DESS ANSTÄLLDA, UNDERLEVERANTÖRER ELLER NÄRSTÅENDE BOLAG TILL DET PRIS DU HAR BETALAT FÖR TJÄNSTEN ELLER KONTOT.

Efterlevnad av handelskontroll

(a) Du får inte, direkt eller indirekt, exportera, återexportera, överföra eller på annat sätt tillgängliggöra Programvaran till någon person, eller använda den på något sätt, eller vara involverad i någon handling, som kan medföra att ESET eller dess holdingbolag, dess dotterbolag och dotterbolagen till något av dess holdingbolag, såväl som enheter som kontrolleras av dess holdingbolag (”Närstående bolag”) bryter mot, eller drabbas av negativa följder, i enlighet med handelskontrollagar som inkluderar:

1. alla lagar som kontrollerar, begränsar eller ålägger licensieringskrav på export, återexport eller överföring av varor, programvara, teknik eller tjänster, stiftade eller antagna av någon regering, stat eller tillsynsmyndighet i USA, Singapore, Storbritannien, EU eller någon av dess medlemsstater, eller något land där förpliktelserna enligt dessa villkor ska uppfyllas, eller där ESET eller något av dess närstående bolag har sitt säte eller bedriver verksamhet och
  2. alla ekonomiska, finansiella, handels- eller andra lagar, eller annan sanktion, restriktion, embargo, import- eller exportförbud, förbud mot överföring av medel eller tillgångar eller mot utförande av tjänster, eller motsvarande åtgärd ålagd av någon regering, stat eller tillsynsmyndighet i USA, Singapore, Storbritannien, EU eller någon av dess medlemsstater, eller något land där förpliktelserna enligt dessa villkor ska uppfyllas, eller där ESET eller något av dess närstående bolag har sitt säte eller bedriver verksamhet (rättsakter som avses i punkterna i och ii ovan tillsammans som ”Handelskontrollagar”).

b) ESET ska ha rätt att inställa fullgörandet av sina förpliktelser i enlighet med, eller avsluta, dessa Villkor med omedelbar verkan i händelse av att:

1. ESET i sitt motiverade yttrande fastställer att Användaren har brutit mot eller troligen kommer att bryta mot avsnitt (a) i dessa Villkors klausul om Efterlevnad av handelskontroll; eller
  2. Användaren och/eller Programvaran omfattas av Handelskontrollagar och att ESET, till följd av detta, fastställer i sitt motiverade yttrande att fortsatt fullgörande av sina förpliktelser i enlighet med dessa Villkor kan medföra att ESET eller dess Närstående bolag bryter mot, eller drabbas av negativa följder i enlighet med, Handelskontrollagar.

(c) Inget i dessa Villkor är avsett, och inget ska tolkas som så, att förmå eller fordra någon part att agera eller avstå från att agera (eller att avtala om att agera eller avstå från att agera) på något sätt som är oförenligt med, straffbart eller förbjudet i enlighet med några tillämpliga Handelskontrollagar.

Tillämplig lag och språk

Dessa Villkor styrs av och tolkas i enlighet med lagstiftning i Republiken Slovakien. Du och leverantören är överens om att villkor som står i konflikt med gällande lagstiftning eller med FN:s internationella köplag (Convention on Contracts for the International Sale of Goods) inte gäller. Om du är en konsument med stadigvarande bosättning i EU får du också ytterligare skydd som beviljas dig genom tvingande bestämmelser i lagstiftningen som gäller i ditt bosättningsland.

Du godkänner uttryckligen att eventuella tvister eller anspråk som uppstår med leverantören eller gällande din användning av programvaran, kontot eller tjänsterna eller som uppstår genom dessa villkor eller specialvillkor (i tillämpliga fall) löses av en domstol i Slovakien. Om du är konsument och har en stadigvarande bosättning i EU, så kan du även göra ett anspråk för att hävda dina konsumenträttigheter istället för exklusiv jurisdiktion eller i det EU-land som du bor i. Du kan dessutom använda dig av en plattform för tvistlösning online, som är åtkomlig här: https://ec.europa.eu/consumers/odr/. Överväg dock att kontakta oss först innan du gör ett officiellt anspråk.

Om några avvikelser mellan språkversionerna av dessa villkor uppstår, så har alltid den engelska versionen som är tillgänglig här företräde.

Allmänna bestämmelser

ESET förbehåller sig rätten att göra ändringar i våra tjänster samt revidera dessa villkor, specialvillkoren och dokumentationen eller någon del av dem, när som helst genom att uppdatera aktuella dokument (i) så att de speglar förändringar i konton, tjänster eller webbplatser eller ESET:s verksamhet, (ii) av juridiska, regleringsmässiga eller säkerhetsmässiga skäl eller (iii) för att förhindra missbruk eller skada. Du meddelas om eventuell revidering av dessa villkor eller specialvillkor via e-post eller via din produkt eller ditt konto. Om du inte samtycker till de framlagda ändringarna i dessa villkor eller specialvillkor kan du säga upp ditt Konto och/eller säga upp de Tjänster som köpts inom 30 dagar efter att du har meddelats om ändringen. Om du inte säger upp Kontot eller Tjänsten inom denna tidsfrist kommer de föreslagna ändringarna att anses godkända och träda i kraft gentemot dig från och med det datum du fick ett meddelande om ändringen.

Våra kontaktuppgifter

Om du har frågor eller funderingar eller vill skicka ett meddelande eller anspråk kan du kontakta oss via våra kontaktuppgifter eller vår sida för teknisk support (vid tekniska problem). Vi kommer att göra vårt bästa för att lösa sådana frågor inom 30 dagar efter att ha tagit emot dem.

TJÄNSTER, TJÄNSTEMODULER OCH SPECIALVILLKOR FÖR DERAS ANVÄNDNING

1. ESET HOME

ESET HOME-webbportalen och mobilappen gör det möjligt för dig att hantera dina ESET-tjänster och produkter som är kopplade till ditt konto och enheter där vår produkt är installerad med hjälp av ditt konto. Du kan visa säkerhetsstatusen för enheter som skyddas av sådana kopplade tjänster och/eller produkter, få viktiga meddelanden om hanterade enheter och produkter, lägga till, köpa eller förnya erbjudanden eller licenser som har löpt ut (via en separat plattform), ladda ned produkter till din enhet, dela dem med din familj och dina vänner eller använda andra funktioner som beskrivs i dokumentationen. Produktadministration aktiveras när du har skapat ett konto, men för att använda de flesta av funktionerna måste du ha kopplat minst en produkt till ditt konto. Dokumentationen kan ange det maximala antalet produkter eller enheter som du kan hantera från ditt konto.

2. Endpoint Security Solutions

Endpoint Security Solutions hjälper till att skydda dina enheter från online- och offlinehot och blockera spridningen av skadlig kod till andra användare. Dessutom hjälper den till att förebygga, upptäcka och lösa säkerhetsincidenter som kan uppstå på din enhet. Endpoint Security Solutions innehåller säkerhetsfunktioner utöver standardskyddet mot virus och skadlig kod, inklusive skydd mot ransomware, Intel Hotkontroll teknologi, SysInspector, skydd mot brute force-attack, Brandvägg och ESET LiveGuard. Den kanske bara är tillgänglig för dig om du har abonnerat på vårt erbjudande som en del av nivån.

För att använda moderna Endpoint-säkerhetslösningar måste du installera relevanta produkter på de enheter som ska dra nytta av tjänsten. Våra produkter innehåller funktioner som samlar in prover på virus och andra skadliga program och misstänkta, problematiska, potentiellt oönskade eller potentiellt osäkra objekt som filer, webbadresser, IP-paket och Ethernet-ramar (”infiltreringar”) och därefter skickar dem till ESET, inklusive men inte begränsat till information om installationsprocessen, enheten och/eller plattformen på vilken produkten installerats och information om produktens åtgärder och funktionalitet (”information”). Informationen och infiltreringarna kan innehålla data (inklusive slumpmässigt eller oavsiktligt erhållna personuppgifter) om dig eller andra användare av den enhet där produkten är installerad, och filer påverkade av infiltreringar med associerade metadata.

Information och infiltreringar kan samlas in av följande funktioner i produkten:

1. LiveGrid Reputation System-funktionen inkluderar insamling och skickande av envägs-hash-värden relaterade till infiltreringar till ESET. Denna funktion är aktiverad i produktens standardinställningar.
  2. LiveGrid Feedback System-funktionen inkluderar insamling och skickande av infiltreringar med associerade metadata och information till ESET. Du kan aktivera denna funktion under produktinstallationen.

ESET använder endast information och infiltreringar som tas emot i syfte att analysera och undersöka infiltreringar, förbättra våra tjänster och verifiera din rätt att använda tjänsterna. Vi vidtar lämpliga åtgärder för att säkerställa att infiltreringar och mottagen information förblir säkra. Genom att aktivera denna funktion i produkten godkänner du att infiltreringar och information samlas in och behandlas av ESET i enlighet med sekretesspolicyn och tillämpliga lagar. Du kan när som helst inaktivera dessa funktioner.

3. Safe Server

Server Security är endast tillgänglig i vårt erbjudande för småföretag. Den upptäcker proaktivt och hjälper till att rensa virus, trojaner, maskar och rootkit. Den kan flagga nya typer av skadlig kod och hjälpa till att skydda filservern som körs på operativsystemet Windows Server. Den inkluderar också webbåtkomst och skydd mot nätfiske som övervakar kommunikationen mellan webbläsare och fjärrservrar (inklusive SSL) och genomsöker den efter skadlig kod och nätfiske. Skydd av e-postklienter ger kontroll över e-postkommunikation som tas emot via POP3(S)- och IMAP(S)-protokollen. ESET LiveGrid övervakar beteendet hos program och processer som försöker ändra filer på ett sätt som är vanligt för ransomware och filkodare. Om ett programs beteende anses vara skadligt, eller om den ryktesbaserade genomsökningen visar att ett program är misstänkt, blockeras programmet och processen stoppas, eller så uppmanas användaren att blockera eller tillåta den. Dessutom genomsöker den automatiskt alla flyttbara medier efter skadlig kod. Denna tjänst är kanske bara är tillgänglig för dig om du har abonnerat på vårt erbjudande för småföretag som en del av nivån.

4. Säkra banktjänster och surfning

Säkra banktjänster och surfning gör det möjligt för dig att använda ett säkert webbläsarläge när du använder din internetbank, använder webbaserade kryptoplånböcker eller bara surfar. Den hjälper dig att skydda dig mot skadlig kod, tangentloggning och andra typer av digitala hot. Denna tjänst är kanske endast är tillgänglig för dig om du har abonnerat på vår erbjudandenivå.

5. Webbkameraskydd

Webbkameraskydd övervakar din dator för försök att använda din webbkamera. Den varnar dig för oväntade försök och låter dig blockera dem. Denna tjänst är kanske endast är tillgänglig för dig om du har abonnerat på vår erbjudandenivå.

6. Network Inspector

Network Inspector kan hjälpa dig att identifiera sårbarheter i ditt betrodda nätverk och säkerheten för enheter som är anslutna till ditt lokala nätverk. Den innehåller också en lista över anslutna enheter, kategoriserade efter enhetstyp (t.ex. skrivare, router, mobil enhet osv.) för att visa dig vad som är anslutet till ditt nätverk. Network Inspector hjälper dig att identifiera en routers sårbarheter och ökar din skyddsnivå när du är ansluten till ett nätverk. Denna tjänst är kanske endast är tillgänglig för dig om du har abonnerat på vår erbjudandenivå.

7. Webbläsarsekretess och säkerhet

Webbläsarsekretess och säkerhet förbättrar din surfsäkerhet. Den innehåller vårt webbläsartillägg som kan installeras i valfri webbläsare. Efter installationen hjälper den dig att skilja mellan säkra och osäkra sökresultat och hjälper till att skydda dig från försök till nätfiske och andra onlinehot. I vissa erbjudandenivåer innehåller Webbläsarsekretess och säkerhet även funktioner för metadatarensning, vilket gör att du kan ta bort metadata från bilder som laddats upp till din webbläsare. Denna tjänst är kanske endast är tillgänglig för dig om du har abonnerat på vår erbjudandenivå.

8. ESET Password Manager

ESET Password Manager är ett digitalt identitetshanteringsverktyg som gör det möjligt för dig att säkert lagra dina inloggningsuppgifter eller andra data. Dess användning är föremål för särskilda villkor för ESET Password Manager och en särskild sekretesspolicy, som tillämpas utöver dessa villkor och kontots sekretesspolicy. För att använda ESET Password Manager måste du installera nödvändig produkt, skapa och aktivera ditt konto och koppla din produkt till kontot. Ditt konto, utöver dess andra användbara funktioner, gör det möjligt för dig att hantera dina licenser för ESET Password Manager och dela dem med dina vänner och familj som kan använda dem i full omfattning. Som abonnemangs- eller licensinnehavare behåller du dock rätten att avbryta deras licens när som helst. Password Manager kan vara tillgänglig för dig som en del av licensen såväl som en del av erbjudandenivån.

9. Secure Data

Med Secure Data kan du kryptera data på din dator eller flyttbara enheter. Denna tjänst är kanske endast är tillgänglig för dig om du har abonnerat på vår erbjudandenivå.

10. Virtuellt Privat Nätverk

Virtuellt privat nätverk (”VPN”) gör det möjligt för dig att upprätta en privat nätverksanslutning när du använder offentliga och privata nätverk. När du ansluter till en plats i VPN-appen tilldelas din enhet en ny IP-adress och din onlinetrafik krypteras. Detta gör det svårare för tredje part att spåra dina aktiviteter online eller erhålla dina uppgifter. Denna tjänst är kanske endast är tillgänglig för dig om du har abonnerat på vår erbjudandenivå.

Du samtycker till att inte missbruka VPN. Missbruk inkluderar men är inte begränsat till att använda VPN för att skada eller orsaka risk för vår verksamhet, rykte, anställda, andra användare, anläggningar eller någon person; ta bort, kringgå, inaktivera, skada eller på annat sätt störa säkerhetsrelaterade funktioner i VPN; avsiktligt störa eller skada driften av VPN, på något sätt, inklusive uppladdning eller på annat sätt sprida spam, virus, reklamprogram, spionprogram, maskar eller annan skadlig kod på internet. Du samtycker till att gottgöra, spara och hålla ESET, dess dotterbolag, entreprenörer, anställda, agenter och dess tredjepartsleverantörer, licensgivare och partner skadeslösa från alla anspråk, förluster, skador, skulder, inklusive juridiska avgifter och utgifter, som uppstår till följd av ditt missbruk av VPN, brott mot villkoren av dig eller brott mot de utfästelser, garantier och förbund som du gör häri.

ESET förbehåller sig rätten att avsluta, stänga av eller på annat sätt begränsa din åtkomst till VPN, med eller utan förvarning, om du använder det i strid med dessa villkor eller om du ägnar dig åt olämpligt eller olagligt beteende från din sida.

11. Anti-Theft

Anti-Theft bidrar till att förhindra förlust eller missbruk av viktiga data i direkt samband med förlust eller stöld av en dator eller annan enhet där det installerats. Anti-Theft kan vara tillgänglig för dig som en del av licensen såväl som en del av erbjudandenivån.

Anti-Theft är inaktiverat i den aktuella produktens standardinställningar. För att använda Anti-Theft måste du installera nödvändiga produkter, aktivera Anti-Theft-funktionen och koppla din produkt till kontot. Du kan välja att aktivera Anti-Theft och relaterad datainsamling i händelse av stöld eller förlust av din dator eller annan enhet. Om du väljer att aktivera denna funktion i produkten samlas data in om den borttappade enheten och skickas till ESET. Detta kan inkludera data om enhetens nätverksplats, data om innehållet som visas på skärmen, data om dess konfiguration och/eller data inspelade av en ansluten kamera. Du kan endast använda data som erhållits från Anti-Theft och tillhandahålls via kontot för att rätta till den problematiska situation som orsakats av förlusten av din enhet. ESET behandlar endast dessa data enligt beskrivningen i sekretesspolicyn och i enlighet med relevanta juridiska bestämmelser i syfte att tillhandahålla dig denna tjänst. Du kan inaktivera den här funktionen när du vill.

Anti-Theft ska endast användas i händelse av stöld eller förlust av din enhet och i för enheter som du har legitima rättigheter till och tillgång till. All användning som identifieras som potentiellt olaglig, skadlig eller som kan störa eller påverka andras rättigheter negativt kan rapporteras till behörig myndighet och kan leda till att åtkomsten till tjänsten begränsas. ESET följer gällande lagar och bistår myndigheter i händelse av missbruk.

Genom att godkänna dessa villkor bekräftar du även att tillhandahållandet och användningen av Anti-Theft och behandlingen av data i samband med tillhandahållandet även regleras av licensavtalet för slutanvändare och sekretesspolicyn för ESET Anti-Theft-programvaran, som finns i tillämplig dokumentation och måste godkännas under programvaruinstallationen.

12. ESET Parental Control

ESET Parental Control ger dig möjlighet att styra åtkomsten för hanterade användare (såsom dina barn) till vissa kategorier av webbplatser och/eller mobilappar, tillämpa tidshanteringsregler för hanterade användare eller se var enheter finns, förutsatt att relevant produkt är installerad och ESET Parental Control är aktiv. ESET Parental Control kan vara tillgänglig för dig som en del av licensen, erbjudandenivån, samt som en fristående produkt för Android som har köpts som en del av erbjudandet.

För att använda ESET Parental Control måste du koppla din produkt (med en aktiverad version av ESET Parental Control) med ditt konto. Du får inte koppla samma produkt till fler än ett konto samtidigt. Användare med åtkomst till kontot kan skapa profiler för hanterade användare med en eller flera enheter. ESET förbehåller sig rätten att begränsa antalet profiler och enheter som en användare använder.

För att fungera korrekt skickar aktiverade versioner av ESET Parental Control information till leverantören, inkluderat, men inte begränsat till, information om besökta webbplatser, platser, mobilappar, information om enheten som används och information om användningen av och funktionerna i ESET Parental Control. Sådan information kan innehålla data (inklusive slumpmässigt eller oavsiktligt insamlade personuppgifter) om dig eller andra hanterade användare, information om enheten, operativsystemet och installerade program. ESET vidtar lämpliga åtgärder för att säkerställa att all information som mottas hålls skyddad.

Du får endast använda ESET Parental Control på enheter för hanterade användare till vilka du legitimt har rätt och åtkomst. All användning som identifieras som potentiellt olaglig, skadlig eller som kan störa eller påverka andras rättigheter negativt kan rapporteras till behörig myndighet och kan leda till att åtkomsten till tjänsten begränsas. ESET följer gällande lagar och bistår myndigheter i händelse av missbruk.

Genom att godkänna dessa villkor bekräftar du även att tillhandahållandet och användningen av ESET Parental Control behandlingen av data i samband med tillhandahållandet även regleras av licensavtalet för slutanvändare och sekretesspolicyn för ESET Parental Control-programvaran, som finns i tillämplig dokumentation och måste godkännas under programvaruinstallationen.

13. Identity Protection

Identitetsskydd är en tjänst som syftar till att skydda dina personuppgifter som tillhandahålls av ESET via tredje parts tjänsteleverantörer. Den hjälper till att upptäcka olaglig försäljning av din personliga information genom att tillhandahålla kontinuerlig övervakning. Identitetsskydd är endast är tillgänglig för dig om du har abonnerat på respektive erbjudandenivå. Du kan aktivera den och använda den via ditt konto.

Eftersom Identitetsskydd tillhandahålls via tredjepartsleverantörer och vi måste respektera deras begränsningar av immateriella rättigheter och andra lokala eller avtalsenliga begränsningar, kommer Identitetsskydd endast att vara fullt tillgängligt om du har köpt lämplig erbjudandenivå som inkluderar Identitetsskydd från vår partner i ett tillåtet land och om du använder tjänsten från det godkända landet. Tänk därför på att Identitetsskydd kan vara helt eller delvis otillgängligt om du använder det utanför de tillåtna länderna. De tillåtna länderna är: Argentina, Australien, Österrike, Bahamas, Barbados, Belgien, Belize, Bermuda, Bolivia, Bonaire, Sint Eustatius och Saba, Botswana, Bulgarien, Kambodja, Kanada, Chile, Colombia, Costa Rica, Kroatien, Tjeckien, Danmark, Dominikanska republiken, Estland, Finland, Frankrike, Tyskland, Gibraltar, Grekland, Grönland, Guam, Guatemala, Guernsey, Hong Kong, Ungern, Island, Indien, Indonesien, Irland, Israel, Italien, Jamaica, Japan, Litauen, Luxemburg, Malaysia, Malta, Mexiko, Nederländerna, Nya Zeeland, Norge, Pakistan, Panama, Papua Nya Guinea, Paraguay, Peru, Filippinerna, Polen, Portugal, Puerto Rico, Reunion, Rumänien, Serbien, Singapore, Slovakien, Slovenien, Sydafrika, Sydkorea, Spanien, Sverige, Schweiz,Taiwan, Thailand, Tobago, Trinidad, Förenade Arabemiraten, Storbritannien, USA, Uruguay, Jungfruöarna.

För att använda Identitetsskydd bör du förse oss via ditt konto med vissa personuppgifter, inklusive men inte begränsat till, ditt namn, adress, e-postadress eller annan identifierande information ("övervakade uppgifter"). Dessa övervakade uppgifter behandlas av vår partner i syfte att jämföra dem med tredjepartsdatabaser och källor till stulen information, inklusive men inte begränsat till, databaser med läckta uppgifter (”Tredjepartskällor”). Genom att använda Identitetsskydd bekräftar du att vi kommer att använda dina övervakade uppgifter för att söka upplysningar från tredjepartskällor för att avgöra om det har skett ett intrång eller obehörigt avslöjande av dina personuppgifter. Detta kan innebära att dina övervakade uppgifter överförs till våra tredjepartsleverantörer eller partners som är specialiserade på övervakning och kontroll av läckt information. Du får en varning på ditt konto när Identitetsskydd utvärderar att dina personuppgifter är inblandade i dataläckan eller dataintrånget, som kan innehålla ytterligare information relaterad till läckan/intrånget, såsom källan till läckan/intrånget och dess datum, beskrivning av läckan, dina uppgifter som är inblandade i en läcka/intrång (övervakade uppgifter men eventuellt även andra uppgifter som läckt ut tillsammans med dessa och som gjorts delvis oläsliga) samt en rekommendation om vilka vidare åtgärder du kan vidta i detta avseende.

Vi kommer att hantera alla uppgifter som samlas in via Identitetsskydd i enlighet med vår sekretesspolicy och tillämpliga dataskyddslagar. Observera dessutom att:

1. Vi garanterar inte riktigheten eller fullständigheten hos de tredjepartskällor vi söker upplysningar av.
  2. Det är inte säkert att vi kan upptäcka alla fall av stulna eller komprometterade uppgifter.
  3. Alla rekommendationer vi presenterar är avsedda att hjälpa dig fatta välgrundade beslut och är endast i informationssyfte. De är avsedda att fungera som vägledning och bör inte utgöra det enda som ligger till grund för ditt beslutsfattande. Vi garanterar inte riktigheten eller fullständigheten i våra råd, och vi hävdar inte heller att det är den exklusiva strategi du bör använda för att skydda dina personuppgifter. Följaktligen kommer vi inte att hållas ansvariga för några åtgärder du vidtar eller inte vidtar enligt våra rekommendationer.
  4. Vår tjänst är inte en ersättning för god cybersäkerhetspraxis, och du bör fortsätta att vidta alla nödvändiga försiktighetsåtgärder för att skydda dina personuppgifter.

Endast USA: Du är införstådd med och samtycker till att Identitetsskydd endast tillhandahålls som en tredjepartstjänst via en tredjepartsleverantör och omfattas av den leverantörens villkor. Dessa villkor, med undantag för detta avsnitt för ”Endast USA”, gäller därför inte för tillhandahållande och användning av Identitetsskydd av dig. Tillhandahållandet, användningen såväl som eventuella skyldigheter som uppstår till följd av Identitetsskydd kommer enbart att styras av villkoren för respektive tredjepartsleverantör, vilka du måste godkänna separat. Även om vi väljer våra leverantörer noggrant, kontrollerar vi dem inte och kan därför inte hållas ansvariga för eventuella problem som uppstår i samband med deras tjänster. Vi rekommenderar att du läser igenom tredjepartsleverantörernas villkor innan du aktiverar Identitetsskydd. Vi lämnar inga garantier för tjänster från tredje part och frånsäger oss allt ansvar i samband med deras tillhandahållande och användning.

14. Folder Guard

Folder Guard är en funktion i vår produkt som är utformad för att skydda mappar och filer på din lokala enhet från skadlig kod som kan skada eller kryptera dina data, såsom ransomware. Den låter dig blockera obehöriga program från att komma åt mappar eller filer som står under Folder Guard genom att manuellt inkludera dem inom dess tillämpningsomfång. Du måste också manuellt bevilja behörigheter till program som behöver åtkomst till dessa skyddade mappar eller filer för att säkerställa att de är användbara och funktionella. Folder Guard kan aktiveras och konfigureras manuellt via din produkt. Folder Guard kan vara tillgänglig för dig som en del av licensen såväl som en del av erbjudandenivån.

15. Fristående produkterna ESET NOD32 Antivirus, ESET Mobile Security for Android och ESET Smart TV Security

Om du har abonnerat på någon av våra fristående produkter som ingår i vårt erbjudande har du rätt att använda respektive produkt och vara berättigad att erhålla vissa tjänster. ESET NOD32 Antivirus, ESET Mobile Security for Android och ESET Smart TV Security är grundläggande lösningar som hjälper dig att skydda dina enheter från virus och skadlig kod. För att använda dem måste du installera relevanta produkt på de enheter som ska dra nytta av tjänsten.

Dessa produkter innehåller funktioner som samlar in infiltreringsprover och information och sedan skickar dem till ESET. Informationen och infiltreringarna kan innehålla data (inklusive slumpmässigt eller oavsiktligt erhållna personuppgifter) om dig eller andra användare av den enhet där produkten är installerad, och filer påverkade av infiltreringar med associerade metadata. Information och infiltreringar kan samlas in av följande funktioner i produkten:

1. LiveGrid Reputation System-funktionen inkluderar insamling och skickande av envägs-hash-värden relaterade till infiltreringar till ESET. Denna funktion är aktiverad i produktens standardinställningar.
  2. LiveGrid Feedback System-funktionen inkluderar insamling och skickande av infiltreringar med associerade metadata och information till ESET. Du kan aktivera denna funktion under produktinstallationen.

ESET använder endast information och infiltreringar som tas emot i syfte att analysera och undersöka infiltreringar, förbättra våra tjänster och verifiera din rätt att använda tjänsterna. Vi vidtar lämpliga åtgärder för att säkerställa att infiltreringar och mottagen information förblir säkra. Genom att aktivera denna funktion i produkten godkänner du att infiltreringar och information samlas in och behandlas av ESET i enlighet med sekretesspolicyn och tillämpliga lagar. Du kan när som helst inaktivera dessa funktioner.

BILAGA nr 1

Licensavtal för slutanvändare för ESET HOME-programmet

BILAGA nr 2

Databehandlingsavtal

BILAGA nr 3

Standardavtalsklausuler