Läckt lösenord

För att skydda ditt konto mot attacker kontrollerar ESET ditt lösenord mot databaser om dataintrång varje gång du loggar in eller skapar ett nytt ESET HOME-konto.

Om ESET HOME varnar för att ditt aktuella ESET HOME-kontolösenord har förekommit i en databas om dataintrång betyder det inte att lösenordet har läckt ut från ESET. Det betyder att ditt lösenord har förekommit i någon av databaserna från olika internetöverträdelser. Dessa lösenordsdatabaser är tillgängliga på internet för angripare att använda, vilket gör det enklare för angripare att ta sig förbi ditt kontos säkerhet.

Vad händer om mitt lösenord har läckt ut?

1.Skapa ett nytt lösenord.

important

Lösenordet måste vara minst 10 tecken långt och innehålla en liten bokstav, en stor bokstav (VERSAL) och minst en siffra. Använd ESET:s lösenordsgenerator för att skapa ett starkt lösenord.

2.Om ditt lösenord exponeras i en dataläcka är alla tjänster som använder samma lösenord också i fara. Vi rekommenderar starkt att du ändrar det till ett nytt unikt lösenord. Börja använda ESET Password Manager för att skydda och lagra alla dina lösenord säkert.

important

Vi rekommenderar att du aktiverar tvåfaktorautentisering för att öka säkerheten för ditt konto för ESET HOME.