ESET Online súgó

Keresés Magyar
Válassza ki a kategóriát
Válassza ki a témakört

Kétfaktoros hitelesítés

A kétfaktoros hitelesítés fokozza az ESET HOME-fiókja és az elérhető adatok védelmét. A kétfaktoros hitelesítés aktiválása után be kell írnia egy egyedi, 6 jegyű biztonsági kódot, amelyet a hitelesítési alkalmazás generált az okostelefonján vagy a táblagépén az ESET HOME-jelszó megadása után. Bármikor beállíthatja a kétfaktoros hitelesítést az alábbiak szerint:


important

Telepítenie kell egy hitelesítő alkalmazást az okostelefonjára vagy a táblagépére, például az ESET Secure Authentication alkalmazást esa_icon. Az ESET Secure Authentication egy ingyenes hitelesítő alkalmazás, amely az Android, iOS és Windows Phone hivatalos alkalmazásboltjában található meg. Az ESET HOME támogatja a TOTP (időalapú egyszer használatos jelszó) protokollt a kétfaktoros hitelesítés keretében. Bármilyen más kompatibilis mobilalkalmazást is használhat, amilyen például a Google Authenticator vagy az Authy.

A kétfaktoros hitelesítés engedélyezése az ESET HOME webportálon


note

Tekintse meg a kétfaktoros hitelesítés ESET HOME alkalmazásban történő beállításának részletes vizuális instrukcióit az ESET tudásbáziscikkében. (Ez a cikk nem minden nyelven érhető el.)

1.Jelentkezzen be az ESET HOME-fiókjába.

2.A képernyő jobb felső sarkában kattintson az e-mail-címére.

3.Kattintson a Saját fiók elemre.

4.A Biztonsági beállítások szakaszban kattintson a Kétfaktoros hitelesítés szöveg melletti Beállítás gombra.


important

Ha még nem hozott létre ESET HOME-jelszót, akkor létre kell hoznia egyet. Kattintson a Folytatás gombra, és kövesse az ESET által az e-mail-címére küldött e-mailben található instrukciókat.

5.Ekkor a képernyőn megjelenik egy QR-kód a manuális kóddal együtt. Okostelefonján vagy táblagépén nyissa meg a hitelesítő alkalmazást, olvassa be a QR-kódot, vagy írja be manuálisan a QR-kód alatt látható kódot az alkalmazásban.

6.Az ESET HOME portálon kattintson a Folytatás elemre.

7.Írja be a hitelesítő alkalmazásban látható 6 jegyű kódot, majd kattintson a Folytatás gombra.

8.Tíz egyszeri helyreállítási kód áll rendelkezésre. Az egyik helyreállítási kód segítségével jelentkezzen be az ESET HOME-fiókjába, ha nincs hozzáférése a hitelesítő alkalmazáshoz. Az eszközre való biztonságos mentésükhez kattintson a Kódok letöltése és folytatás elemre, tárolja el őket egy biztonságos helyen (például Vault), majd kattintson a Beállítás befejezése gombra.

2fa_setup

9.Ezzel megtörtént az ESET HOME-fiók kétfaktoros hitelesítésének engedélyezése. Kattintson az Értem gombra.

A kétfaktoros hitelesítés szerkesztése az ESET HOME webportálon

1.Jelentkezzen be az ESET HOME-fiókjába.

2.A képernyő jobb felső sarkában kattintson az e-mail-címére.

3.Kattintson a Saját fiók elemre.

4.A Biztonsági beállítások szakaszban kattintson a Kétfaktoros hitelesítés szöveg melletti Szerkesztés gombra.

5.Írja be az ESET HOME-jelszavát.

6.Írja be a hitelesítő alkalmazásban látható 6 jegyű kódot, majd kattintson a Folytatás gombra.

7.A kétfaktoros hitelesítés szerkesztése:

A kétfaktoros hitelesítés letiltása

8.Kattintson A kétfaktoros hitelesítés letiltása szövegre.

9.A kétfaktoros hitelesítés le van tiltva, és már nem védi a fiókját. Kattintson az Értem gombra.

Helyreállítási kódok

8.A Helyreállítási módszer szöveg mellett kattintson a Helyreállítási kódokelemre.

9.A helyreállítási kódok .txt fájlként való mentéséhez kattintson a Kódok letöltése elemre. Ha már felhasználta a legtöbb kódot, kattintson az Új kódok beszerzése elemre.

Megjegyzett eszközök elfelejtése

8.Ha el szeretné távolítani az összes megjegyzett bejelentkezési adatot az ESET HOME webportálról és az alkalmazásból, és így felszólítást szeretne kapni minden bejelentkezés alkalmával a kétfaktoros hitelesítésre, kattintson a Folytatás gombra.

9.A rendszer ekkor elfelejt minden megjegyzett bejelentkezési adatot az összes eszközön. Kattintson az Értem gombra.

Hitelesítési módszerek az ESET HOME-fiókba való bejelentkezéshez

Ha a kétfaktoros hitelesítés be van állítva a fiókjában, akkor a következő két módszer egyikét használja az ESET HOME-fiókjába való bejelentkezéshez:

Bejelentkezés kétfaktoros hitelesítéssel – Az ESET HOME-jelszóval történő bejelentkezés után még egy 6 jegyű kódot is meg kell adnia a hitelesítő alkalmazásból. Jelölje be az Eszköz megjegyzése 30 napig jelölőnégyzetet – ezt követően ezen az eszközön 30 napig nem fog felszólítást kapni arra, hogy végezzen kétfaktoros hitelesítést. Kattintson a Folytatás gombra a bejelentkezéshez.

A 8 jegyű helyreállítási kódok egyikének felhasználása – A helyreállítási kódok a kétfaktoros hitelesítés beállításakor jelennek meg. Írja be a letöltött kódok egyikét, majd kattintson a Folytatás gombra az ESET HOME-fiókjába való sikeres bejelentkezéshez.