ESET-ova mrežna pomoć

Traži Hrvatski
Odaberite kategoriju
Odaberite temu

Podijeli licencu


important

VAŽNO

Imajte na umu da vam ova funkcija omogućuje dijeljenje licence (pravo na korištenje softvera) samo s članom vaše obitelji ili prijateljem. Ne smatra se pravom na preprodaju niti dijeljenje licence u komercijalne svrhe.

Ako vaša licenca nije prekomjerno iskorištena i imate slobodnu jedinicu licence, možete je podijeliti s obitelji i prijateljima:

1.Na popisu licenci koje su povezane s vašim ESET HOME računom odaberite licencu koju želite podijeliti i kliknite Otvori licencu.

2.Kliknite Podijeli zaštitu.

3.Odaberite broj uređaja s kojima želite dijeliti. Imajte na umu da možete odabrati samo onoliko uređaja za zaštitu koliko ima slobodnih jedinica licence.

4.Upišite adresu e-pošte osobe s kojom želite podijeliti jedinicu licence.

5.Kliknite Pošalji zaštitu kako biste potvrdili. Vlasnik adrese e-pošte primit će e-poruku koja sadrži pozivnicu za licencu i dodatne informacije o aktiviranju zaštite na uređaju. Taj proces zahtijeva prijavu ili registraciju na ESET HOME račun.

6.Nakon uspješne prijave u ESET HOME račun, primatelj kojeg ste odabrali ima opciju prihvaćanja ili odbijanja pozivnice. Nakon što je pozivnica prihvaćena, primatelj može izravno preuzeti aktivirani program na svoj uređaj, ovisno o vrsti podijeljene licence, ili upotrijebiti svoj ESET HOME račun za aktivaciju programa koji je instaliran s pomoću samostalnog ili live instalacijskog programa. Podijeljena licenca s odgovarajućim brojem podijeljenih jedinica će se prikazati na popisu licenci primatelja.

Vizualni vodič s detaljnim uputama potražite u ESET-ovom članku baze znanja (nije dostupan na svim jezicima).


note

Podijeljene jedinice licence prikazat će se na popisu Upotreba licence na stranici s pojedinostima o licenci. Adresa e-pošte korisnika i trenutačni status predstavljaju svaku podijeljenu jedinicu licence. Možete poništiti pozivnicu ili prestati dijeliti jedinicu licence tako da kliknete ikonu izbornika s tri točkice three_dots_menu i odaberete Otkaži.