Hviteliste

Generelt sett er en hviteliste en liste over elementer eller personer som er godtatt eller er gitt tillatelse. Begrepet «e-posthviteliste» (tillatte adresser) definerer en liste over kontakter som brukeren ønsker å motta varsler fra. Slike hvitelister er basert på nøkkelord som det søkes etter i e-postadresser, domenenavn eller IP-adresser.

Hvis en hviteliste er i "utelukkende modus", vil det ikke bli mottatt meldinger fra andre adresser, domener eller IP-adresser. Hvis en hviteliste ikke er eksklusiv, vil slike meldinger ikke bli slettet, men filtrert på en annen måte.

En hviteliste tar utgangspunkt i det motsatte prinsippet fra en svarteliste. Hvitelister er relativt enkle å administrere i forhold til svartelister. Vi anbefaler at du bruker både hviteliste og svarteliste for å filtrere spam mer effektivt.