Svarteliste

Svartelisten er en liste over ikke godkjente eller forbudte elementer eller personer. I den virtuelle verden er det en teknikk som tillater mottak av meldinger fra alle brukere som ikke er på en slik liste.

Det finnes to typer svartelister: Svartelister som er opprettet av brukere i antispamprogrammet, og profesjonelle, regelmessig oppdaterte svartelister som opprettes av spesialiserte institusjoner og er tilgjengelige på Internett.

Det er viktig å bruke svartelister til å blokkere spam, men de er vanskelige å vedlikeholde, siden nye elementer som må blokkeres, dukker opp hver dag. Vi anbefaler at du bruker både en hviteliste og en svarteliste for å kunne filtrere spam så effektivt som mulig.