Legitimasjonsstopping

Legitimasjonsstopping er et cyberangrep som bruker data fra lekkede legitimasjonsdatabaser. Angripere bruker roboter og andre automatiseringsmetoder for å logge på kontoer på mange nettsteder ved hjelp av de lekkede dataene. Angriperne drar nytte av brukere som resirkulerer påloggingslegitimasjonen sin på flere nettsteder og tjenester. Når angrepet er vellykket, kan angriperne få full tilgang til kontoen og brukerdataene som er lagret i den. Angriperne kan utnytte denne tilgangen ved å stjele personopplysninger til identitetstyveri, uredelige transaksjoner, distribusjon av spam eller andre ondsinnede handlinger.