Ηλεκτρονική βοήθεια ESET

Αναζήτηση Ελληνικά
Επιλέξτε το θέμα

Επίλυση προβλημάτων με τον Σαρωτή δικτυακής κίνησης

Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα με το πρόγραμμα περιήγησης ή το πρόγραμμα-πελάτη email, το πρώτο βήμα είναι να προσδιορίσετε εάν ευθύνεται ο Σαρωτής δικτυακής κίνησης. Για να το κάνετε αυτό, δοκιμάστε να απενεργοποιήσετε τον Σαρωτή δικτυακής κίνησης στη διαδρομή Ρυθμίσεις για προχωρημένους > Μηχανισμός ανίχνευσης > Σαρωτής δικτυακής κίνησης (θυμηθείτε να το ενεργοποιήσετε ξανά όταν ολοκληρώσετε, διαφορετικά το πρόγραμμα περιήγησης και το πρόγραμμα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας δεν θα προστατεύονται). Εάν το πρόβλημα εξαφανιστεί μετά την απενεργοποίηση, ακολουθεί μια λίστα με συνηθισμένα προβλήματα και έναν τρόπο για να τα επιλύσετε:

Προβλήματα ενημέρωσης ή προστασίας επικοινωνιών

Εάν η εφαρμογή σας δεν είναι σε θέση να ενημερωθεί ή σας πληροφορεί ότι ένας δίαυλος επικοινωνίας δεν είναι ασφαλής:

Εάν έχετε ενεργοποιήσει το φιλτράρισμα πρωτοκόλλου SSL/TLS, δοκιμάστε να το απενεργοποιήσετε προσωρινά. Εάν αυτό βοηθά, μπορείτε να συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε το φιλτράρισμα πρωτοκόλλου SSL/TLS και να πραγματοποιήσετε την εργασία ενημέρωσης εξαιρώντας την προβληματική επικοινωνία:
Απενεργοποίηση SSL/TLS. Πραγματοποιήστε ξανά την ενημέρωση. Θα πρέπει να εμφανιστεί ένα παράθυρο διαλόγου που θα σάς πληροφορεί σχετικά με κρυπτογραφημένη κυκλοφορία δικτύου. Βεβαιωθείτε ότι η εφαρμογή αντιστοιχεί σε εκείνη που προσπαθείτε να διορθώσετε και ότι το πιστοποιητικό δείχνει να προέρχεται από το διακομιστή από τον οποίο η εφαρμογή επιχειρεί να λάβει την ενημέρωση. Κατόπιν, επιλέξτε να απομνημονευτεί η ενέργεια για αυτό το πιστοποιητικό και κάντε κλικ στο κουμπί "Παράβλεψη". Εάν δεν εμφανίζονται άλλα σχετικά παράθυρα διαλόγου, μπορείτε να επαναφέρετε τη λειτουργία φιλτραρίσματος σε "Αυτόματη" και το πρόβλημα κανονικά θα πρέπει να λυθεί.

Εάν η εν λόγω εφαρμογή δεν είναι πρόγραμμα περιήγησης ή πρόγραμμα-πελάτης email, μπορείτε να την εξαιρέσετε εντελώς από την Προστασία πρόσβασης στο διαδίκτυο (εάν το κάνετε αυτό για το πρόγραμμα περιήγησης ή το πρόγραμμα-πελάτη email θα εκτίθεστε σε απειλές). Όλες οι εφαρμογές των οποίων οι επικοινωνίες φιλτράρονταν στο παρελθόν θα πρέπει να βρίσκονται ήδη στη λίστα που λάβατε κατά την προσθήκη εξαιρέσεων, συνεπώς δεν χρειάζεται να προσθέσετε μη αυτόματα κάποια εφαρμογή.

Πρόβλημα πρόσβασης σε μια συσκευή του δικτύου σας

Εάν δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε καμιά λειτουργικότητα της συσκευής στο δίκτυό σας (όπως το άνοιγμα μιας ιστοσελίδας από την κάμερα ή την αναπαραγωγή βίντεο σε μια οικιακή συσκευή αναπαραγωγής πολυμέσων), δοκιμάστε να προσθέσετε τις διευθύνσεις IPv4 και IPv6 της συσκευής στη λίστα εξαιρουμένων διευθύνσεων.

Προβλήματα με έναν συγκεκριμένο ιστότοπο

Μπορείτε να εξαιρέσετε συγκεκριμένους ιστότοπους από την Προστασία πρόσβασης στο διαδίκτυο χρησιμοποιώντας τη διαχείριση διευθύνσεων URL. Για παράδειγμα, εάν δεν μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στη διεύθυνση https://www.gmail.com/intl/en/mail/help/about.html, δοκιμάστε να προσθέσετε το *gmail.com* στη λίστα εξαιρουμένων διευθύνσεων.

Σφάλμα «Εκτελούνται ακόμη ορισμένες από τις εφαρμογές που έχουν δυνατότητα εισαγωγής του πιστοποιητικού ρίζας»

Όταν ενεργοποιείτε το φιλτράρισμα πρωτοκόλλου SSL/TLS, το ESET Security Ultimate διασφαλίζει ότι οι εγκατεστημένες εφαρμογές εμπιστεύονται τον τρόπο με τον οποίο το πρόγραμμα φιλτράρει το πρωτόκολλο SSL, εισάγοντας ένα πιστοποιητικό στον χώρο αποθήκευσης πιστοποιητικών. Ορισμένες εφαρμογές ενδέχεται να απαιτούν επανεκκίνηση για την εισαγωγή ενός πιστοποιητικού. Σε αυτές τις εφαρμογές περιλαμβάνεται το Firefox και το Opera. Βεβαιωθείτε ότι καμιά από αυτές δεν εκτελείται (ο καλύτερος τρόπος είναι να ανοίξετε τη Διαχείριση Εργασιών και να βεβαιωθείτε ότι δεν εμφανίζονται τα στοιχεία firefox.exe ή opera.exe στην καρτέλα "Διεργασίες") και κατόπιν πατήστε "Επανάληψη".

Σφάλμα σχετικά με μη αξιόπιστο εκδότη ή μη έγκυρη υπογραφή

Αυτό κατά πάσα πιθανότητα σημαίνει ότι η εισαγωγή που περιγράψαμε παραπάνω έχει αποτύχει. Πρώτα βεβαιωθείτε ότι καμιά από τις προαναφερθείσες εφαρμογές δεν εκτελείται. Στη συνέχεια, απενεργοποιήστε το SSL/TLS και ενεργοποιήστε το ξανά. Με αυτό τον τρόπο θα επαναληφθεί η εισαγωγή.


note

Δείτε το άρθρο της Γνωσιακής βάσης για να μάθετε Πώς να διαχειρίζεστε τον Σαρωτή δικτυακής κίνησης στο οικιακό προϊόν ESET για Windows.