Ηλεκτρονική βοήθεια ESET

Αναζήτηση Ελληνικά
Επιλέξτε το θέμα

Αποκλείστηκε απειλή δικτύου

Αυτή η περίπτωση μπορεί να προκύψει όταν κάποια εφαρμογή στον υπολογιστή σας προσπαθεί να μεταδώσει κακόβουλη κυκλοφορία σε άλλη συσκευή στο δίκτυο, εκμεταλλευόμενη ένα κενό ασφαλείας, ή ακόμη κι όταν ανιχνεύεται απόπειρα σάρωσης θυρών στο σύστημά σας.

Μπορείτε να βρείτε τον τύπο της απειλής και τη σχετική διεύθυνση IP της συσκευής στην ειδοποίηση. Κάντε κλικ στο στοιχείο Αλλαγή χειρισμού αυτής της απειλής για να εμφανίσετε τις ακόλουθες επιλογές:

Συνέχεια αποκλεισμού – Αποκλείει την ανιχνευμένη απειλή. Εάν θέλετε να σταματήσετε να λαμβάνετε ειδοποιήσεις σχετικά με αυτόν τον τύπο απειλής από τη συγκεκριμένη απομακρυσμένη διεύθυνση, επιλέξτε το κουμπί επιλογής που βρίσκεται δίπλα στην επιλογή Να μην εμφανίζονται ειδοποιήσεις προτού κάνετε κλικ στο στοιχείο Συνέχεια αποκλεισμού. Αυτό θα δημιουργήσει έναν κανόνα για την Υπηρεσία ανίχνευσης εισβολής (IDS) με την ακόλουθη ρύθμιση παραμέτρων: Αποκλεισμός – προεπιλογή, Ειδοποίηση – όχι, Καταγραφή – όχι.

Να επιτρέπεται – Δημιουργεί έναν κανόνα για την Υπηρεσία ανίχνευσης εισβολής (IDS) ώστε να επιτρέπεται η ανιχνευμένη απειλή. Ορίστε μία από τις ακόλουθες επιλογές προτού κάνετε κλικ στο στοιχείο Να επιτρέπεται για να καθορίσετε τις ρυθμίσεις κανόνα:

Ειδοποίηση μόνο όταν αποκλείεται αυτή η απειλή – Ρύθμιση παραμέτρων κανόνα: Αποκλεισμός – όχι, Ειδοποίηση – όχι, Καταγραφή – όχι.

Ειδοποίηση κάθε φορά που εμφανίζεται αυτή η απειλή – Ρύθμιση παραμέτρων κανόνα: Αποκλεισμός – όχι, Ειδοποίηση – προεπιλογή, Καταγραφή – προεπιλογή.

Να μην εμφανίζονται ειδοποιήσεις – Ρύθμιση παραμέτρων κανόνα: Αποκλεισμός – όχι, Ειδοποίηση – όχι, Καταγραφή – όχι.


note

Οι πληροφορίες που εμφανίζονται σε αυτό το παράθυρο ειδοποίησης μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με τον τύπο της ανιχνευμένης απειλής.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με απειλές και άλλους σχετικούς όρους, ανατρέξτε στην ενότητα Τύποι απομακρυσμένων επιθέσεων ή Τύποι ανιχνεύσεων.

Για να επιλύσετε το συμβάν Διπλότυπες διευθύνσεις IP στο δίκτυο, ανατρέξτε στο άρθρο της Γνωσιακής βάσης της ESET.