Ηλεκτρονική βοήθεια ESET

Αναζήτηση Ελληνικά
Επιλέξτε το θέμα

Επιλογή δείγματος για ανάλυση

Εάν εντοπίσετε ένα ύποπτο αρχείο στον υπολογιστή σας ή έναν ύποπτο ιστότοπο στο διαδίκτυο, μπορείτε να το υποβάλετε στο Εργαστήριο ερευνών της ESET για ανάλυση (ενδέχεται να μην είναι διαθέσιμο βάσει της ρύθμισης παραμέτρων του ESET LiveGrid®).


important

Προτού υποβάλετε δείγματα στην ESET

Μην υποβάλετε ένα δείγμα εάν δεν πληροί τουλάχιστον ένα από τα ακόλουθα κριτήρια:

Το δείγμα δεν ανιχνεύτηκε καθόλου από το προϊόν της ESET

Το δείγμα ανιχνεύεται εσφαλμένα ως απειλή

Δεν αποδεχόμαστε τα προσωπικά αρχεία σας (που θα θέλατε να σαρώσει η ESET για κακόβουλο λογισμικό) ως δείγματα (το Εργαστήριο ερευνών της ESET δεν εκτελεί σαρώσεις κατ' απαίτηση για τους χρήστες)

Χρησιμοποιήστε μια γραμμή περιγραφής του θέματος και συμπεριλάβετε όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες για το αρχείο (για παράδειγμα, στιγμιότυπο οθόνης ή τον ιστότοπο από τον οποίο το λάβατε).

Μπορείτε να στείλετε μια υποβολή δείγματος (ένα αρχείο ή έναν ιστότοπο) στην ESET για ανάλυση χρησιμοποιώντας μία από τις παρακάτω μεθόδους:

1.Χρησιμοποιήστε τη φόρμα υποβολής δείγματος στο προϊόν σας. Βρίσκεται στη διαδρομή Εργαλεία > Υποβολή δείγματος για ανάλυση. Το μέγιστο μέγεθος ενός υποβληθέντος δείγματος είναι 256MB.

2.Εναλλακτικά, μπορείτε να υποβάλετε το αρχείο με email. Αν προτιμάτε αυτή την επιλογή, συμπιέστε το ή τα αρχεία με το WinRAR/WinZIP, προστατέψτε το αρχείο με τον κωδικό πρόσβασης «infected» και στείλτε το στη διεύθυνση samples@eset.com.

3.Για να αναφέρετε ανεπιθύμητα μηνύματα ή ψευδώς θετικά ανεπιθύμητα μηνύματα ή ιστότοπους που έχουν κατηγοριοποιηθεί εσφαλμένα από τη μονάδα Γονικού ελέγχου, ανατρέξτε στο άρθρο της Γνωσιακής βάσης της ESET.

Στη φόρμα Επιλογή δείγματος για ανάλυση, επιλέξτε από το αναπτυσσόμενο μενού Λόγος υποβολής του δείγματος την περιγραφή που ταιριάζει καλύτερα στο σκοπό του μηνύματός σας:

Ύποπτο αρχείο

Ύποπτος ιστότοπος (ένας ιστότοπος που έχει μολυνθεί από οποιοδήποτε κακόβουλο λογισμικό),

Ιστότοπος με εσφαλμένη σήμανση

Αρχείο με εσφαλμένη σήμανση (αρχείο που έχει ανιχνευτεί ως μόλυνση αλλά δεν είναι μολυσμένο),

Άλλο

Αρχείο/Ιστότοπος – Η διαδρομή για το αρχείο ή ο ιστότοπος που θέλετε να υποβάλλετε.

Email επικοινωνίας – Αυτό το email επικοινωνίας αποστέλλεται μαζί με ύποπτα αρχεία στην ESET και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για επικοινωνία μαζί σας αν απαιτούνται περισσότερες πληροφορίες για την ανάλυση. Η εισαγωγή email επικοινωνίας είναι προαιρετική. Επιλέξτε Ανώνυμη υποβολή για να το αφήσετε κενό.


note

Ενδέχεται να μη λάβετε απάντηση από την ESET

Δεν θα λάβετε απάντηση από την ESET παρά μόνο αν απαιτούνται περισσότερες πληροφορίες. Οι διακομιστές μας λαμβάνουν κάθε μέρα δεκάδες χιλιάδες αρχεία και είναι αδύνατον να δίνεται απάντηση σε όλες οι υποβολές.

Αν αποδειχτεί ότι το αρχείο είναι κακόβουλη εφαρμογή ή ιστότοπος, η ανίχνευσή του θα προστεθεί σε μια μελλοντική ενημέρωση της ESET.