Abonnemangsstatus

Ditt abonnemang kan ha olika status. Du hittar din abonnemangsstatus i ESET HOME. Information om hur du lägger till ditt abonnemang i ditt ESET HOME-konto finns i Lägga till ett abonnemang.

note

Om du inte har ett ESET HOME-konto kan du skapa ett nytt ESET HOME-konto.

Om abonnemangstatusen är en annan än Aktiv visas ett fel under aktiveringen eller så får du ett meddelande i programmets huvudfönster.

Om du vill inaktivera statusmeddelanden för abonnemang öppnar du Avancerade inställningar > Meddelanden > Programstatusar. Klicka på Redigera bredvid Programstatusar, utöka Licensiering och avmarkera kryssrutan bredvid det meddelande du vill inaktivera. Att inaktivera meddelandet löser inte problemet.

Se beskrivningar och rekommenderade lösningar för olika abonnemangstatusar i tabellen nedan:

Abonnemangsstatus

Beskrivning

Lösning

Aktiv

Abonnemanget är giltigt och ingen interaktion behövs. ESET Smart Security Premium kan aktiveras och du hittar abonnemanginformationen i programmets huvudfönster > Hjälp och support.

Överanvänds

Fler enheter använder abonnemanget än vad som är tillåtet. Du får ett aktiveringsfel.

Se Aktiveringen misslyckades på grund av överanvänt abonnemang för mer information.

Avstängd

Abonnemanget har stängts av på grund av betalningsproblem. Om du vill använda abonnemanget ska du se till att dina betalningsuppgifter i ESET HOME är aktuella eller så kontaktar du abonnemangåterförsäljaren. Du kan få det här felet under aktiveringen eller i huvudprogramfönstret.

Installerad produkt – om du har ett ESET HOME-konto klickar du på Hantera din abonnemang i ESET HOME i meddelandet som visas i huvudprogramfönstret och granskar dina betalningsuppgifter. Annars kontaktar du abonnemangsåterförsäljaren.

Aktiveringsfel – om du har ett ESET HOME-konto klickar du på Öppna ESET HOME i fönstret för aktiveringsfelet och granskar dina betalningsuppgifter. Annars kontaktar du abonnemangsåterförsäljaren.

Har upphört

Abonnemanget har upphört och du kan inte använda abonnemanget för att aktivera ESET Smart Security Premium. Du kan få det här felet under aktiveringen eller i huvudprogramfönstret. Om ESET Smart Security Premium redan är installerad är datorn inte skyddad eller uppdaterad.

Installerad produkt – i meddelandet som visas i programmets huvudfönster klickar du på Förnya abonnemang och följer anvisningarna i Hur förnyar jag mitt abonnemang? eller så klickar du på Aktivera produkt och väljer aktiveringsmetod.

Aktiveringsfel – i fönstret för aktiveringsfel klickar du på Förnya ditt abonnemang och följer anvisningarna i Hur förnyar jag mitt abonnemang? eller så skriver du in en ny eller förnyad aktiveringsnyckel och klickar på Förnya abonnemang.

Avbruten

Ditt abonnemang har avbrutits av ESET eller av din abonnemangsåterförsäljare.

Om du får ett felmeddelande: Avbrutet abonnemang i programmets huvudfönster eller under aktiveringen och ditt abonnemang ska fungera korrekt, kontakta din abonnemangsåterförsäljare.