Nätverksskydd

Öppna programmets huvudfönster > Inställningar > Nätverksskydd för att konfigurera grundläggande inställningar för Nätverksskydd eller felsöka nätverkskommunikation.

Om du vill pausa eller inaktivera enskilda skyddsmoduler ska du klicka på växlingsknappen MODULE_ENABLED.

warning

Om du stänger av skyddsmoduler kan datorns skyddsnivå minskas.

PAGE_EPFW_MAIN_SETTINGS

Klicka på kugghjulsikone GEAR intill en skyddsmodul för att komma åt de avancerade inställningarna för den modulen.

Brandvägg – filtrerar all nätverkskommunikation baserat på konfigurationen av ESET Smart Security Premium.

Konfigurera – öppnar Avancerade inställningar för brandvägg där du kan definiera hur brandväggen hanterar nätverkskommunikation.

Pausa brandvägg (tillåt all trafik) – alla filtreringsalternativ för brandväggen stängs av och alla inkommande och utgående anslutningar tillåts. Klicka på Aktivera brandvägg för att aktivera brandväggen igen när Filtrering av nätverkstrafik befinner sig i det här läget.

Blockera all trafik – all inkommande och utgående kommunikation blockeras av brandväggen. Använd detta alternativ endast om du misstänker att en kritisk säkerhetsrisk kräver att hela systemet kopplas bort från nätverket. När Filtrering av nätverkstrafik befinner sig i läget Blockera all trafik klickar du på Sluta blockera all trafik för att återställa brandväggen till normal drift.

Automatiskt läge – (när ett annat filtreringsläge är aktiverat) – klicka för att ändra filtreringsläget till automatiskt filtreringsläge (med användardefinierade regler).

Interaktivt läge – (när ett annat filtreringsläge är aktiverat) – klicka för att ändra filtreringsläget till interaktivt filtreringsläge.

Skydd mot nätverksangrepp (IDS) – analyserar innehållet i nätverkstrafik och skyddar mot nätverksangrepp. Trafik som anses skadlig blockeras. ESET Smart Security Premium informerar dig när du ansluter till ett oskyddat nätverk eller ett nätverk med svagt skydd.

Botnätsskydd – upptäcker snabbt och tillförlitligt skadlig programvara i systemet.

Nätverksanslutningar – visar nätverken som nätverkskorten är anslutna till med detaljerad information.

Felsök blockerad kommunikation – hjälper dig att lösa anslutningsproblem som orsakas av ESET Brandvägg. För mer utförlig information, se Felsökningsguide.

Lös tillfälligt blockerade IP-adresser – Visa en lista över IP-adresser som har identifierats som källor till attacker och lagts till i svartlistan för att blockera anslutning under en viss tidsperiod.

Visa loggar – öppnar loggfilen för Nätverksskydd.