Skydd av e-postöverföring

IMAP(S) och POP3(S) är de vanligaste protokollen som används för att ta emot e-postkommunikation i en e-postklient. Internet Message Access Protocol är ett annat Internetprotokoll för hämtning av e-post. IMAP har en del fördelar framför POP3, t.ex. kan flera klienter samtidigt ansluta till samma brevlåda och upprätthålla information om meddelandetillstånd, om meddelandet har lästs, besvarats eller tagits bort. Skyddsmodulen för denna kontroll startas automatiskt vid systemstart och är sedan aktivt i minnet.

ESET Smart Security Premium ger skydd för dessa protokoll oavsett vilken e-postklient som används och utan att e-postklienten behöver omkonfigureras. Som standard genomsöks alla kommunikation via POP3- och IMAP-protokoll, oavsett standard-POP3/IMAP-portnumren.
MAPI-protokollet genomsöks inte. Kommunikationen med Microsoft Exchange-servern kan dock genomsökas av integrationsmodulen i e-postklienter som till exempel Microsoft Outlook.

note

ESET Smart Security Premium har även stöd för genomsökning av IMAPS-protokoll (585, 993) och POP3S-protokoll (995), som använder en krypterad kanal för att överföra information mellan server och klient. ESET Smart Security Premium kontrollerar kommunikationen med SSL-kryptering (Secure Socket Layer) och TLS-kryptering (Transport Layer Security).

Krypterad kommunikation genomsöks som standard. Om du vill visa skannerinställningarna ska du öppna Avancerade inställningar > Skydd > SSL/TLS.

Om du vill konfigurera Skydd av e-posttransport ska du öppna Avancerade inställningar > Skydd > Skydd av e-postklienter > Skydd av e-posttransport.

Aktivera Skydd av e-posttransport – när det här alternativet är aktiverat genomsöks e-posttransportkommunikation av ESET Smart Security Premium.

Du kan välja vilka e-posttransportprotokoll som ska genomsökas genom att klicka på växlingsknappen bredvid följande alternativ (som standard är genomsökning av alla protokoll aktiverad):

Skanna IMAP-e-posttransport

Skanna IMAPS-e-posttransport

Skanna POP3S-e-posttransport

Skanna POP3S-e-posttransport

Som standard genomsöker ESET Smart Security Premium IMAPS- och POP3S-kommunikation på standardportarna. Om du vill lägga till anpassade portar för IMAPS- och POP3S-protokoll ska du lägga till dem i textfältet bredvid Portar som används av IMAPS-protokollet eller Portar som används av POP3S-protokollet. Flera portnummer måste avgränsas med kommatecken.

Undantagna program – gör att du kan undanta specifika program från att genomsökas av Skydd av e-posttransport. Användbart när Webbåtkomstskydd orsakar kompatibilitetsproblem.

Undantagna IP-adresser – gör att du kan undanta specifika fjärradresser från att genomsökas av Skydd av e-posttransport. Användbart när Webbåtkomstskydd orsakar kompatibilitetsproblem.

CONFIG_EPFW_SCAN_IMAP