Uteslutna IP-adresser

Posterna på listan undantas från genomsökning. HTTP(S)/POP3(S)/IMAP(S)-kommunikation från/till de valda adresserna kontrolleras inte. Vi rekommenderar att du endast använder detta alternativ för adresser som är kända som trovärdiga.

Klicka på Lägg till om du vill undanta en IP-adress/ett adressintervall/ett undernät till en fjärrpunkt.

Klicka på Redigera för att ändra vald IP-adress.

Klicka på Ta bort om du vill ta bort valda poster från listan.

CONFIG_EPFW_CONTENT_ADDR_EXCL

example

Exempel på IP-adresser

Lägg till IPv4-adress:

Enskild adress – lägger till en IP-adress för en enskild dator (till exempel 192.168.0.10).

Adressintervall – ange den första och den sista IP-adressen för att ange IP-intervallet för flera datorer (till exempel 192.168.0.1–192.168.0.99).

Undernät – undernät (en grupp datorer) definierade av en IP-adress och en mask. 255.255.255.0 är till exempel nätverksmasken för undernätet 192.168.1.0. Om du vill undanta hela undernätet ska du skriva 192.168.1.0/24.

Lägg till IPv6-adress:

Enskild adress – lägger till en IP-adress för en enskild dator (till exempel 2001:718:1c01:16:214:22ff:fec9:ca5).

Undernät – undernät (en grupp datorer) som definieras av en IP-adress och en mask (till exempel: 2002:c0a8:6301:1::1/64).